Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: mamy

Nasze Mamy
Autor Wiadomość
leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
  Wysłany: 2010-03-10, 21:09 Nasze Mamy

w tym temacie wypowiedzmy się o naszych Rodzicielkach i o ciekawych akcjach z Ich udziałem, albo Ich powalających wypowiedziach :-)

ja kocham moją Mam jak milion czerwonych groszków M&M's i kawę o poranku, uważam ją za moją najlepszą przyjaciółkę, mogę jej powiedzieć o wszystkim, jesteśmy jak Starsky&Hutch albo jak Gilmore Girls ;-)

Mam jest ostatnio na etapie instalowania Polsatu u siebie, zadzwoniła do mnie niedawno jakoś, żeby zdać mi relację, jak idzie panom monterom, po czym temat zszedł znów na to, że nie mam telewizji i jakie to musi być okropne (nie mam telewizji z wyboru, ale Mam to Mam, zawsze się martwi, nawet jak nie trzeba). coś tam jęczy, że jak ja mogę tak bez telewizora i dlaczego jestem taka uparta, że jak się martwię kasą to ona mi zasponsoruje opłatę rachunków, po czym pada tekst: "bo teraz na TVN jest taki fajny serial "Majka", wiesz :?: na pewno bardzo by ci się spodobał, to o takiej młodej dziewczynie, zupełnie jak ty, tylko że tam było coś takiego dziwnego niedawno, że ktoś kogoś przypadkowo zapłodnił.. eee, yyhhm, może to jednak faktycznie nie dla ciebie, dobrze że nie masz telewizora a teraz idź się ucz na egzamin, dobra :?: " :lol: :lol: :lol:

innym razem dzwonię do Niej, a tu "Abonent czasowo niedostępny". po jakichś pięciu minutach dzwoni do mnie i mówi: "wylałam kawę na telefon". ja na to "wylałaś kawę na telefon :?: :!: ". ona: "tak, ale nie to jest najgorsze". ja: "mów", a ona "jak wylałam kawę na telefon, to szybko pobiegłam do łazienki i wsadziłam go pod bieżącą wodę, zeby go umyć..." - moja mina po usłyszeniu tego tekstu... bezcenna :lol:

jeszcze przytoczę krótko opowieść koleżanki o jej Mamie, bo ja się uśmiałam z tego, jak kobiety potrafią być pomysłowe :lol: : Halinka myślała, że ma naładowaną kartę miejską, wybrała się na zakupy i z siatą pełną produktów spożywczych wracała do domu tramwajem. wpada kanar i dawaj, sprawdza bilety. Halinka podaje mu swoją kartę, kanar do maszynki a tu lipa - karta nienaładowana, "Pani wysiądzie ze mną" i te sprawy. no to Halinka torbę w łapkę i wysiada za kanarem. a ten jej jakieś pouczenia, że kobieta w tym wieku i taka niepoważna, na gapę itp. Halinka tak słucha, słucha, w końcu nie wytrzymała bo ton kanara robi się coraz bardziej protekcjonalny (a kobieta ma, jakby nie było, troszkę ponad 50-tkę na karku, więc pomiatać sobą dawać nie będzie ;-) ). kanar dalej nawija swoje, a ona nagle ni z tego ni z owego nogę daje :lol: no to kanar za nią i krzyczy, że stać, że przecież ma jej kartę... a ona przez ramię "WSADŹ PAN SOBIE TĘ KARTĘ, I TAK NIENAŁADOWANA :!: ".

ubaw po pachy i to za darmola :-P

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-03-11, 19:44 

Hehehe, faktycznie nielicha historia :lol:
Jeśli chodzi o moją Mamę to jest kochana, mieszkamy razem, czasem się kłócimy jak to dwie kobiety potrafią, ale zawsze wszystko dobrze się kończy.

Moja Mama ma skłonności do wykłócania się z kierowcami w autobusach, zawsze gdy wraca do domu opowiada mi o takich zdarzeniach. :-D

I mimo, że jestem najmłodsza z całego rodzeństwa, zauważyłam, że Mama bardzo liczy się z moim zdaniem, o wszystkim decydujemy razem :mrgreen:

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-03-12, 10:28 

moja mama to bardzo waleczny i odwazny czlowiek. jak ma opieprzyc to opieprzy, niczego nie przemilczy nawet jesli to cos niemilego ;]
troche chamstwa odziedziczylam ;]

Kinia3011 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-04-11, 10:46 

Moja Mama była niesamowita!!! na wszystko miała odpowiedź, służyła dobra radą, rozmawiałyśmy o wszystkim bez tabu. Los był jednak okrutny i zabrał mi Ją jak miałam 20 lat - byłam na pierwszym roku studiów.i ciągle mi Jej brakuje!!! i zawse będzie!!! Życie ,mnie trochę pokopało. ale wszystko co mam i zdobyłam to zawdzięczam właśnie Jej - a własciwie Jej naukom które wbiła mi do głowy. Kocham Ją nad życie!!!!!!!!!!!

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-04-15, 17:10 

Kinia3011 napisał/a:
Moja Mama była niesamowita!!! na wszystko miała odpowiedź, służyła dobra radą, rozmawiałyśmy o wszystkim bez tabu. Los był jednak okrutny i zabrał mi Ją jak miałam 20 lat (...)

Kinia3011 :arrow: bardzo Ci współczuję. wiem, choć dzięki Bogu sama tego jeszcze nie doświadczyłam, że ból po stracie tak bliskiej osoby jest niewyobrażalny :cry:

Kinia3011 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-04-15, 22:33 

leelo to prawda... nie znam większego bólu.ciągle widzę przed oczami jak umiera na moich rękach, próbując się do mnie uśmiechnąć jednocześnie wypuszczając ostatnią łzę...

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-04-16, 08:43 

Kinia3011, moje wyrazy współczucia.
W takich chwilach, gdy jest ciężko, wspominaj te miłe i wspaniałe chwile spędzone z Mamą, na pewno jest ich wiele.

Kinia3011 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-04-16, 09:34 

dziękuję evelynka

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-04-16, 18:02 

Nie ma za co, wiem, co czujesz, przeżyłam bardzo trudne chwile, gdy zmarł mój Tata. :-(

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-04-17, 00:26 

Moi rodzice żyją, ale śmierć bliskiej osoby to chyba najgorsze co może być. Zwłaszcza tych najbliższych :-(

milenka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-04-27, 12:17 

Moja mama jest wspaniałą kobietą. Chociaż gdy przechodziłam okres dojrzewania to wcale tak nie uważałam. Teraz mam swoją rodzinę i sama jestem mamą i dopiero teraz zaczęłam tak naprawdę doceniać moją mamę. Jest bardzo zorganizowaną uczynną kobietą, nigdy nikomu nie odmówi i niektórzy ją czasem wykorzystują, np do pieczenia ciasta bo robi wspaniałe i gdy ktoś ją o to poprosi to nigdy nie odmówi, pomimo,że cały dzień zasuwa bo ma mnóstwo pracy to jeszcze te ciasta dla kogoś potrafi w nocy piec, lub wcale nie iść spać i nigdy nikomu się nie skarży na swój los. Jest bardzo taktowną kobietą, nigdy się z nikim nie pokłóciła, nigdy nikomu nie mówi co ktoś jej powiedział w zaufaniu. Naprawdę ją podziwiam.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-04-29, 15:53 

ja przedstawie doskonalosc mojej mamy w jednej sytuacji: dzis rano odkrylam ze moj synek ma dwa zalazki zabkow ;] oczywiscie podekscytowana poinformowalam za pomoca smsow pol rodziny ;] na co za chwile dostaje smsa od mojej mamy: ja wiedzialam dziecko o tym od wczoraj, ale nie chcialam Ci mowic, chcialam zebys sama to odkryla ;]

najlepsza mama i babcia zarazem na swiecie ;]

angelaxxx 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-05, 15:40 

ja ostatnio dwa razy sie popłakałam ze smiechu przez mą mame

bolało mnie gardlo i powiedziała ze mam zadzwonic do LARYNGOLA i umówic sie na wizyte i najlepsze jest to ze poźniej sprzeczała sie ze mną ze mowi sie laryngol(a nie laryngolog)az w koncu sama zgłupiala:D

druga sytuacja mój tata i chłopak chyba najbardziej sie z tego smiali gdy mama powiedziała ze taniej by wyszło gdybym dolewala to paliwa wode ale jechałabym wolniej bo 40 na 100 nikt nie mógł zrozumiec o co jej chodziło:D

Odpowiedz do tematu