Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: najskuteczniejszy, sposob

Najskuteczniejszy sposób na
Autor Wiadomość
xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-04-12, 07:29 Najskuteczniejszy sposób na

szukam sposobu na uniknięcie grypy, macie może ciekawe pomysły ;)?

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-04-12, 15:57 

Jak byłam mała mama codziennie dawała mi witaminy żebym nie chorowała. Może kup sobie opakowanie witamin?
Ale grypa to chyba wirus, wirusa ciężko uniknąć.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-04-13, 09:16 

Gdy miałam osłabiony organizm brałam codziennie Oscillococcinum, skutecznie chronił mnie przed chorobą ;-)

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-04-14, 14:24 

olej z wątroby rekina, codziennie i do tego czosnek i cebulka we wszelkich potrawach 8-) :mrgreen: jesień, zima zero przeziębień, dopiero na wiosne, ale to za sprawą alergii, miałam dosyć poważne skoki temperatury:/

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-04-15, 17:04 

uniknięcie grypy na zasadzie profilaktyki: dwie-trzy łyżki miodu rozmieszane w szklance chłodnej wody codziennie rano. mój dziadek stosuje od ponad 40 lat i nie zachorował ani razu, nawet go nie łamalo w kościach ani nic. ja niestety nie mam jeszcze takiego samozaparcia jak on, żeby stosować codziennie, ale uczę się :-)

lub uniknięcie grypy na zasadzie, gdy czujesz, że już się rozkładasz - mój sposób: na noc dawka Tabcinu (to dwie tabletki), tabletka polopiryny C musującej do szklanki letniej wody, 4-5 tabletek rutinoscorbinu i moczenie przez 5 minut nóg w gorącej wodzie z solą tuż przed snem. skarpety, pidżamka i do łóżka. następnego dnia przez cały dzień (w pracy, chyba że dawka nie pomoże to wtedy lekarz ;-) ) Tabcin i 3 tabletki rutinoscorbinu + gorąca herbata z cytryną.

mnie pomaga :->

xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-04-23, 04:54 

ja zawsze ląduję z antybiotykiem duomoxem

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-04, 18:34 

Polecam Cold FX, preparat kanadyjskiej firmy oparty tylko o naturalne składniki. Zawsze super działa. Na ebayu można dostać.

angelaxxx 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-05, 15:36 

tak jak wyzej pisze olej z wątroby rekina wg.mnie najskuteczniejszy:)

sylwias83 
Użytkowniczka
sylwias83

Wysłany: 2011-02-09, 13:57 

Ja zażywam tran i wydaje mi się, że to najlepszy sposób, ponieważ olej rybi jest dobry na wszystko

Dorota25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-02-27, 19:31 

fuujjj... tranu nie przełknę... ale u mnie świetnie się sprawdza czosnek dodawany do potraw, syrop z cebuli w awaryjnych sytuacjach, a na co dzień malinowa herbata z miodem i cytryną :) ale prawdziwa malinowa, a nie czarna aromatyzowana ;)

restrain 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-03-10, 19:29 

mlody jeczmien, polski czosnek, cebulka, sauna, miód (gryczany badz z chabra bławatka), dbanie o odpowiedni ubior, sport (nie przegrzewanie sie i nie wystawianie do wiatru ;)

xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-05-02, 07:40 

leelo napisał/a:
uniknięcie grypy na zasadzie profilaktyki: dwie-trzy łyżki miodu rozmieszane w szklance chłodnej wody codziennie rano. mój dziadek stosuje od ponad 40 lat i nie zachorował ani razu, nawet go nie łamalo w kościach ani nic. ja niestety nie mam jeszcze takiego samozaparcia jak on, żeby stosować codziennie, ale uczę się :-)

lub uniknięcie grypy na zasadzie, gdy czujesz, że już się rozkładasz - mój sposób: na noc dawka Tabcinu (to dwie tabletki), tabletka polopiryny C musującej do szklanki letniej wody, 4-5 tabletek rutinoscorbinu i moczenie przez 5 minut nóg w gorącej wodzie z solą tuż przed snem. skarpety, pidżamka i do łóżka. następnego dnia przez cały dzień (w pracy, chyba że dawka nie pomoże to wtedy lekarz ;-) ) Tabcin i 3 tabletki rutinoscorbinu + gorąca herbata z cytryną.

mnie pomaga :->

zastosowałam ostatnio wiesz Twoją kurację i pomogło , wiesz, dzięki za przepis , nwet moje jelita dobrze zareagowały

Odpowiedz do tematu