Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cellulit

Najskuteczniejsze metody walki z cellulitem?
Autor Wiadomość
zielona.oliwka 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-09-19, 16:17 Najskuteczniejsze metody walki z cellulitem?

Witam forumowiczki. Chciałam zapytać czy któraś z was przypadkiem nie zna sprawdzonej metody na cellulit? Mam na myśli zabiegi oferowane przez salony kosmetyczne. Dodam że dbam o siebie. Jestem wegetarianką więc nie jem tłusto. I ważę tylko 48 kg przy 160 cm a i mnie nie ominął ten problem.

Kasiaja 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-28, 13:46 

oj kochana doskonale wiem o czym mówisz choć nie wiedziałam, że można mieć cellulit przy 48 kilogramach. Na mój cellulit zadziałała dopiero kawitacja ultradzwiękowa. Wcześniej robiłam peelingi i stosowałam masaże (nawet krio!) ale bez rezultatu. Po kawitacji cellulit znikł prawie calkowicie a przy okazji wyszczuplia mi uda :) Polecam. Jak się zbierzesz to do września będziesz po serii.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-10-01, 22:06 

Dużo osób myśli, że cellulit to przypadłość otyłych kobiet, nic bardziej mylnego. Czasem na latem widzę jak panie z super figurką mają dość widoczny cellulit. Co do zabiegów to skuteczna jest endermologia.

zielona.oliwka 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-10-03, 11:10 

dzięki dziewczyny za odpowiedzi. pytanie - dużo zabiegów tej kawitacji trzeba wykonać żeby był efekt? i ile endermologii? co daje lepsze efekty?

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-10-03, 15:28 

Ja bym była za endermologią. Na zajęciach Pani z kosmetyki mówiła, że to jedna z najskuteczniejszych metod. Ile? hm tak z 2razy w tyg i minimum 10-12 zabiegów. To dość kosztowny zabieg.

Kasiaja 
Początkująca

Wysłany: 2011-10-04, 16:47 

ja zrobiłam 10 kawitacji ale to tak na wyrost bo po 8 już było naprawdę fajnie.

marzi99 
Początkująca

Wysłany: 2011-10-06, 18:46 

Mogę zaproponować Wam zabiegi polem magnetycznym - są dostępne w wielu punktach fizykoterapeutycznych i w niewielu SPA.
Jest to moja działka, więc wypowiadam się za pole magnetyczne, nie zaś za inne metody bo nie mam na ich temat wypracowanego zdania.
Pulsacyjne pole magnetyczne niskiej częstotliwości (PPMNC) działa bezpośrednio na komórki na nie wystawione (jest o tym trochę w internecie, ale też masa oszołomów), nie można tego mylić z magnesami stałymi (takimi jak w pierścieniach czy bransoletkach). Wpływ pola magnetycznego na pozbywanie się celulitu jest następujący:
Cellulit tworzy się w wyniku zaburzenia krążenia naczyniowego i limfatycznego a co za tym idzie niedostatecznie są usuwane metabolity i toksyny z niektórych partii skóry. Przy zastosowaniu właściwego reżimu pitnego można za pomocą pola magnetycznego rozszerzyć naczynia krwionośne i natlenić tkankę - co wspomaga proces odtruwania skóry. Dodatkowo PPMNC działa przeciwzapalnie i przeciwobrzękowo na miejsca aplikacji. Trzeba jednak pamiętać o właściwym doborze mocy, częstotliwości i natężenia pola.

malwina123 
Coś już napisała

Wysłany: 2012-03-15, 19:47 

Oj cellulit też był moją zmorą .Dlatego poszłam na zabieg do Art Estetica we Wrocławiu .Nazywal się on Zeltiq .Efekty rewelacyjne ,śmiało mogę polecić .Najlepiej samemu spróbować ,by się przekonać .

Odpowiedz do tematu