Drogie panie, pomóżcie:D Mam bardzo cienkie, łamliwe włosy... Codziennie myję rano głowę, suszę trzymając głowę w dół i prostuje końcówki - wtedy moja fryzura ma objętość na jakieś 2 godziny, a potem... 3 włosy na krzyż! Co zrobić? Cieniować?? obciąć na krótko??
najlepiej jest włosy jak najbardziej pocieniować a następnie je tapirować (Oczywiście nie na wiedźme). Wtedy włosy beda lekko uniesione, jakby efekt "push up". No i spryskać lakierem.
Przegladalam Your Hair&Body a poniewaz mam podobny problem wyczytalam pare informacji:
warto zrobic gesta grzywke, modelowac konce - wywijac je na zewnatrz, tak aby byla moze ciekawsza, moze optycznie wygladala na wieksza. fajna fryzurka dla takich jak my. z delikatnymi wlosami.
Ja mam przeciwny problem;/ moje wlosy sa sztywne, grube, wywijaja sie no i je trudno ulozyc;( no ale jesli chodzi o cienkie wlosy to wlasnie powywijac koncowki i obcic je tak aby na gorze byly troche krotsze by mozna bylo je latwiej uniesc sa rozne fryzury:-) albo kosmetyki zwiekszajace objetosc wlosow lecz jesli chcesz to sie chetnie swoimi podziele bo mam ich az za duzo heh
_________________ Damn right Im good in bed... i can sleep for hours!;)
najlepiej jakieś postrzepione pasemka, żeby sie lekko układały i były zwiewne, żebyś nie miała naleśnika na głowie - czyli włosów przyklejonych do głowy:) może tu znajdziesz coś dla siebie: http://www.colgate-palmol...molive_fryzjer/
jasne, modelowanie jak najbardziej :) ja się dorwałam do żelu i lotionu do cienkich włosów (producent to L'Oreal, ale dla salonów fryzjerskich produkt) i jest przecudny :D podnosi od nasady kłaczki, można je łatwo stylizować no i przede wszystkim - nie mam kasku na głowie :) włoski są mięciutkie i pięknie pachną :)
hmmm... dużo słyszę o tym waxie... kilka pytań w związku z tym :)
a to nie obciąża włosów?
nie puszą się dzięki niej? bo aktualnie moje się buntują pod wpływem wilgoci :?
może je trochę wygładza? bo w związku z powyższym problemem szukam czegoś...
będę wdzięczna za rozwinięcie myśli ;)
o, ja tez szukam czegoś na puszenie i niesforne włosy...
a trik z przedziałkiem chyba sprawdzę
A co do tego cieniowania cienkich włosów, to nie wiem czy jest to taki dobry pomysł, bo wtedy u dołu jest ich bardzo mało- no chyba, że jest to krótka fryzurka. Ja mam włosy do ramion, też cienkie i łamliwe, i jak je wycieniowałam, to już w ogole końcówki to samo żałosne pióra zostały :/ Teraz ścinam na równo, wokół buzi mam tylko podcieniowane.
_________________ Nawyk i rutyna mają niewiarygodną siłę niszczenia...
u mnie przedziałek to dość skomplikowany temat... ustalił mi się w jednym miejscu i nawet jakbym chciała to nie wiem czy mi się uda go przesunąć xD
a cieniować cieniuję, tylko, że ja się dość krótko noszę generalnie
No wiesz, ja próbowałam przesunąć ten przedziałek i tak dziwnie się czułam, chyba moj tez jest zamocowany na stałe w jednym miejscu! :P I zrobił mi się jeszcze większy pióropusz na głowie. więc chyba jednak muszę się zdać na jakieś dobre kosmetyki niż na te triki..a już myślałam...
Nie wiem co to za trend, ale nie przypadł mi do gustu :P
Za to zaczęłam stosować inny trik Myje włosy szamponem Nivea, nakładam balsam, i suszę po prostu włosy na grubą szczotkę z głową zwieszoną do dołu :D
Ładnie się wtedy układają :)
hihi :D nie dziwię się, że nie przypadł Ci do gustu :P
szampon Nivea mówisz? a jaki? bo ja też tej marki używam :D
a z tą głową do dołu to słyszałam że fajnie... może spróbuję :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum