Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: ratunek, twarzy

Na ratunek twarzy ;)
Autor Wiadomość

Darish:)

Wysłany: 2007-01-29, 15:59 Na ratunek twarzy ;)

Mam pytanie :) :arrow: Czy mozna poprawic zabiegami kosmetycznymi wygląd męskiej skóry na twarzy, która jest trądzikowata (na moje oko to wyglada jak jakies zapalenie skory ) :?: miejscami zaczyna wyglądać jak skóra aktora M. Zbrojewicza. Często robi sie podrazniona i ma zaczerwienione wypryski. :-/

makczar 
Miłośniczka forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-01-29, 21:40 

Motylku to zależy od tego jakie ma zmiany na twarzy. Jeśli ma skórę trądzikową ale bez licznych zmian ropnych to napewno można wykonać oczyszczanie twarzy. Jeśli jest dużo zmian ropnych to kwalifikuje się do leczenia u dermatologa.
Nie wiem czy ten mężczyzna ma trądzik czy poprostu jego skóra jest podrażniona goleniem. Często po goleniu u mężczyzn w okolicy zarostu mogą powstawać drobne kroski ropne i wcale to nie jest objaw tądziku a raczej nieprawidłowej pielęgnacji i niedostatecznej higeny. Na maszynce do golenia mogły znajdować się bakterie które przedostały się do skóry przez podrażniony naskórek. Aby wyleczyć takie zmiany potrzebna jest zaostrzona higiena w czasie golenia tzn: należy używać maszynek jednorazowych ponadto należy staranie pilelęgnować skórę zrezygnować wód po goleniu ( porażniają skórę) na rzecz łagodnych dla skóry balsamów np: Nivea Przy goleniu należy zachować szczególną ostrożność aby nie rozsiać zmian ropnych po całej golonej skórze twarzy.

Wysłany: 2007-01-30, 10:49 

On byl u dermatologa i dostal Benzacne, oczywiscie nic nie pomoglo. Czyli bede musiala sama go probowac leczyc podczas golenia eheh ;) i do kosmetyczki przejdziemy sie na oczyszczanie twarzy;) albo po antybiotyk do lekarza:)

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-01-31, 20:24 

Ja na początek polecam wizytę u lekarza, zabiegi kosmetytczne mogą wspomóc leczenie ale napewno nigdy go nie zastąpią :-(

Wysłany: 2007-02-01, 10:59 

Aha czyli wszytsko jasne ;-) najpierw go do lekarza zaciagnac, potem pielegnowac :mrgreen:

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-02-02, 22:07 

Lepiej nie działać nic samemu bo można jeszcze pogorszyć :cry:

Kiara

Wysłany: 2007-02-04, 20:36 

A czy skóra twarzy moze mi się zregenerowac tak aby dalej wygladala czysto, zdrowo i mlodo?? Zauwazylam ostatnio, ze strasznie robi sie zniszczona i bez wyrazu.. poprostu taka matowa, bez blasku. Czasami używam maseczek, ale co do ich dzialania nie jestem przekonana. Mimo to, ze uzywam zelów do mycia twarzy, toników i kremow ona traci blask :-( nie wiem jak mam sobie poprawic jej wyglad.... :cry:

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-02-04, 22:28 

Wszystko zależy od tego jak dbasz o swoją skórę. Czy często chodzisz na solarium, palisz papierosy, robisz ciężki makijaż ? Jeśli tak to należy z tego zrezygnować albo przynajmniej ograniczyć. Promienie UV oraz dym papierosowy zle wpływają na wygląd skóry, pod ich wpływem nabiera ona ziemistego kolorytu a co najważniejsze przyspieszony zostaje proces starzenia się skóry.
Nie bardzo wiem jaka jest twoja skóra - sucha, zrogowaciała czy raczej tłusta z zaskórnikami.
Może używasz kosmetyków które nie są przeznaczone do pielęgnacji twojego typu cery.
Kiara napisał/a:
A czy skóra twarzy moze mi się zregenerowac tak aby dalej wygladala czysto, zdrowo i mlodo??

Stopień regeneracji skóry zależy od twojego wieku oraz tego jak mocno jest ona zniszczona. Im starsza skóra tym mniej elastyczna i bardzjej podatna na trwałe uszkodzenia.
Jeśli mam Ci doradzić co powinnaś robić żeby poprawić stan cery muszę dokładnie wiedzieć jaka ona jest.
Pozdrawiem i czekam na więcej informacji

Kiara

Wysłany: 2007-02-05, 10:45 

A więc w punkcie T jest tłusta i ma zaskórniki, boki twarzy są natomiast mieszane bo ani sluche ani tluste ;-) Nie palę:) Raczej żadko chodze na solarium i używam kosmetyków (toników i żeli) do skory tradzikowej.

[ Dodano: 2007-02-05, 12:20 ]
Jeszcze muszę dodac, że się maluję. ;) Fluid i na to puder sypki najczęściej ;) czasami sam podkład :)

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-02-05, 15:14 

Nie jestem pewna czy dobrze zdiagnozowałam twoją cerę ponieważ jej nie widziałam a tak z opowieści ciężko jest oceniać stan skóry. Nie piszesz mi czy jest szorstka oczywiście w okolicach policzków.
Możliwe że przyczyną wyglądu twojej skóry jest jej zła pielęgnacja. Piszesz że stosujesz kosmetyki do cery trądzikowej. Może przesadziłaś z ich stosowaniem,możliwe że te kosmetyki są za silne dla twojej cery. Powinnaś spróbować kremów działających odżywczo na skórę. Błędem jest również używanie toników alkoholowych (nadmiernie wysuszają skórę), jeśli takowego używasz to zastąp go łagodnym tonikiem bezalkoholowym np: różanym. Dobrze działają również toniki o działaniu przeciwzapalnym np: rumianek, aloes., jak również te o właściwościach bakteriobójczych np: wyciąg z zielonej herbaty. Polecam również kosmetyki z wyciągiem z ogórka - oczyszcza i i delikatnie wybiela twarz.
Raz w tygodniu stosuj peeling, najlepiej enzymatyczny - wygładzi twarz poprzez usunięcie zrogowaciałego naskórka poza tym skóra nabierze świerzości i blasku.
Aby ograniczyć ilość zaskórników używaj kosmetyków o lekkiej konsystencji (emulsji o/w). Jeśli chcesz rozjaśnić twarz to polecam kosmetyki z kasami owocowymi (ale unikaj kontaktu ze słońcem :!: ).
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to czekam
Pozdrawiam

Janis 
Początkująca
Janis

Wysłany: 2007-04-25, 00:17 

ja mam strasznie odwodniona skóre i juz nie wiem co robic :/

czasem chodze spac w maskach nawilżających, kremy nawilżające to podstawa(Oligovital !AA np) pije mineralke, a skora nadal mi sie "sypie" :/

Wysłany: 2007-04-25, 17:47 

hmm moze doszlas do takiego momentu w sztucznym nawadnianiu skory, ze teraz sama nie wytwarza naturalnego tluszczu ?

Janis 
Początkująca
Janis

Wysłany: 2007-04-29, 13:02 

Motylek:), ale ja to wszystko zaczęłam robić właśnie dlatego, ze moja cera nie wyglądała najlepiej :/

tłuszcz moja skóra wytwarza nawet w nadmiarze, ciągle mam nadmiar sebum i świece sie okropie, ale skóra jest taka właśnie.. odwodniona, łuszczy się, szczególnie na nosie i miedzy brawiami

Wysłany: 2007-04-29, 19:13 

hmmm no to nie wiem... moze do dermatologa idz..

Chilli 
Początkująca
Chilli

Wysłany: 2007-05-01, 12:03 

Możesz połączyć przyjemne z pożytecznym i podarować swojemu facetowi karnet na zabiegi w salonie kosmetycznym ;-) Pakiety OXY ZONE przeznaczone na problemy, które opisujesz, są dostępne np na stronie salonu "Body Secret" jako "Upominki dla niego". Mikrodermabrazja i peeling kawitacyjny nadają się zarówno do skóry mężczyzn, jak i kobiet. Wprawdzie korzystałam z nich ja, a nie mój facet, mogę je polecić jako alternatywa tradycyjnego oczyszczania, które jest bolesne, inwazyjne i zostawia nieładne ślady. Peeling kawitacyjny jest super-przyjemny, a efektem jest gładka buzia bez wyprysków i zaskórników. Mikrodermabrazja to już poważniejszy zabieg, który działa też na blizny i przebarwienia. Możesz przeczytać więcej tutaj: www.bodysecret.pl

Odpowiedz do tematu