Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: mydla, przebarwienia

Mydła na przebarwienia...
Autor Wiadomość
asia1612 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-13, 19:02 Mydła na przebarwienia...

Witam Znalazłam w necie kilka mydełek z medycyny arabskiej m.in. na trądzik, blizny i przebarwienia. Chciałam się do wiedzieć, czy może któraś z Was stosowała kiedyś te mydła i czy są one pomocne? Wydaje mi się, że skoro jedno takie mydło kosztuje ponad 20 zł, to powinno dać efekty. Ale mimo wszystko 20 zł na ulicy nie leży, więc tu pojawia się moje pytanie: czy warto w nie zainwestować bo czy rzeczywiście pomagają?
A oto strony z mydełkami, o których mowa:

http://www.helfy.pl/mydlo...lusta#prod_tabs

http://www.helfy.pl/mydel...kie#opinion_box

http://mydlarnia-doris.pl..._100g-1034.html

http://mydlarnia-doris.pl..._100g-1036.html

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-03-13, 20:53 

ja osobiście nie używałam nigdy mydełek takich, ale moja mama kiedyś miała na przebarwienia właśnie, nie z tej firmy ale strasznie jej wysuszało skórę.

Darish:)

Wysłany: 2009-03-13, 21:16 

szczerze mowiac.. bardzo watpie czy mydlo pomoze na przebarwienia... jakos mi to nie podchodzi

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-03-14, 21:19 

jak to przeczytałam temat myślałam że źle widzę ale potem już zobaczyłam że chodzi o specjalne mydła. Raczej nie uzywałabym ich do mycia twarzy.

klaudia8444 
Początkująca

Wysłany: 2009-04-17, 16:37 

Ja zdecydowanie do mycia twarzy proponowałabym delikatny żel myjący z uwzględnieniem potrzeb skóry wrażliwej, wręcz atopowej. Jakoś żadne mydła do mycia twarzy nie przekonają mnie do ich stosowania. Mydła mają o ile się nie mylę kwaśny odczyn (zasadowy) i wysuszają naszą skórę, jak rownież dzięki składnikom perfumowanym powodują podrażnienia.
Oprócz wspomnianego żelu do mycia twarzy radziłabym się zaopatrzyć w spcjalny krem na przebarwienia. Nie mniej jednak taki krem powinien zapisać/przepisać dermatolog.
Ja mogę jedynie doradzić dość dobry polski lek- a raczej maść Acne-derm. Maść ta po regularnym stosowaniu niweluje przebarwienia i pojedyncze krostki.
Wypróbuj ją a jak nie to polecam dermatologa :)
Pozdrawiam

Kasik86 
Początkująca

Wysłany: 2009-06-27, 21:08 

Na przebarwienia, zmiany potrądzikowe, redukcję blizn polecam krem Soraya Care & Control. Kremik jest antybakteryjny i jednocześnie nawilżający więc nie wysusza skóry.
Używałam go ja, moja siostra która jest w wieku wyjątkowo pryszczatym z racji dojrzewania, mój chłopak, który ma z tym ogólnie problemy i moja mama, która miała straszne przebarwienia od wielu lat (i nic jej nie pomagało). Natomiast wyżej wymieniony kremik pomógł całej czwórce. Siostra wygląda dużo lepiej, mamie z każdym dniem coraz bardziej zanikają przebarwienia a ja i mój facet mamy po prostu święty spokój.

Gorąco polecam. :-D

Odpowiedz do tematu