Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: muzyka, relaksujaca

Muzyka relaksująca.
Autor Wiadomość
Niaka89 
Początkująca

Wysłany: 2009-01-29, 13:40 Muzyka relaksująca.

Myślę, że każda z nas ma jakiś ulubiony swój kawałek, który pozwala się wyciszyć np. przed egzaminami, ważnymi spotkaniami czy przed snem.
Przede mną pierwsza w życiu sesja. Potrzebuję wyciszenia, może któraś z waszych propozycji przypadnie mi do gustu.
Ja polecam Yiruma-River Flows In You
http://pl.youtube.com/watch?v=1p_ebSseEq8
(słuchałam tego przed maturą, uspokaja mnie.)

Darish:)

Wysłany: 2009-01-29, 14:45 

faktycznie dosc fajne i uspokajajace:)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-01-29, 14:58 

myśle że najlepsza będzie muzyka filmowa, nie trzeba skupiać się na tekście piosenki ;-)

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-01-29, 15:29 

albo np taka jak jest w salonach kosmetycznych ( głównie w sumie w spa do masażu ale w salonach też) specjalna relaksująca, mam takie dwie płyty z jednej z gazet branżowych. Naprawdę świetne

http://pl.youtube.com/watch?v=x2NMjj2I42U
o np takie coś znalazlam na youtubie ale jakość plyt lepsza

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-01-30, 10:05 

możesz tez pokopać w bibliotekach muzycznych, dużo tam jest takich płyt właśnie z muzyką relaksującą, typu śpiew ptaków, szum oceanu... w empikach też na pewno są, gdybyś chciała kupić ;-)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-01-31, 17:14 

nocandygirl ma rację :arrow: taka rodzajowa muzyka relaksacyjna mnie wkurza, za to świetnie relaksuję sie przy ścieżkach dźwiękowych :-) najlepsze są takie, gdzie dominuje muzyka koncertowa, skrzypce i fortepian. bardzo lubię tez muzykę tworzoną przez thomasa newmana ("pay it forward" czy "revolutionary road") i hanza zimmera (nikomu nie trzeba go przedstawiać, ale... http://hans.zimmer.filmweb.pl/) ;-)

lubię też odpalić sobie motywy szumu wiatru, przyciszonych odglosów ulicy, kapania wody itp., których kilka ma muzyka z gry tomb raider na przykład (do pobrania na: http://www.tombraiderchro...rack/index.html ). zwykły motyw kwilenia ptaków w tropikach czy szumu wiatru na pustyni od razu pobudza moją wyobraźnię do produkowania pięknych, relaksujących obrazów w głowie :-)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-01-31, 20:49 

ja lubię też muzykę z japońskich filmów, lutnie i fortepian...

z grami leelo kojarzy mi się tylko ostry rock i metal Dooma czy Tony Hawka xD brat i tato grali, bo ja to tam do gier nie bardzo, chyba ze patrzeć ;-)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-02-03, 22:53 

cóż, nieskromnie przyznam, ze jestem specjalistką od rozbrajania gier z serii tomb raider (niektórych innych też ;-) ) natomiast też bardzo lubię patrzeć, jak mój brat gra w gry, problem tylko w tym, że on tego ostatnio często nie robi a i ja ni mam czasu z nim siedzieć :-) ale swego czasu oboje lubiliśmy tak "grać razem" ;-)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-02-04, 10:47 

leelo napisał/a:
ale swego czasu oboje lubiliśmy tak "grać razem" ;-)

znam to! W tym jest coś odprężającego ;-) no i jednoczącego, hehe. :-D

Darish:)

Wysłany: 2009-02-04, 20:50 

to tak jak juz robimy OT to powiem, ze ja teraz ze swoim chlopakiem mam taka manie ;p jak jestem u niego i rano nie trzeba wstawac to siedzimy od 20tej do 4-5tej rano i gramy w The Settlers II :D
wciaga i zatapia gdzies tak, ze nie czujemy ktora jest godzina :P

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-02-11, 11:51 

nocandygirl napisał/a:
możesz tez pokopać w bibliotekach muzycznych, dużo tam jest takich płyt właśnie z muzyką relaksującą, typu śpiew ptaków, szum oceanu... w empikach też na pewno są, gdybyś chciała kupić ;-)

a czy takie biblioteki sa w necie?
chętnie coś wyszperam na walentynkowy wieczór z mężem... :lol:

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-02-11, 14:04 

bella, w internecie jest wszystko xD a tak serio to nie wiem, w każdym razie w moim mieście są takie biblioteki .. fizyczne? xD

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-02-15, 22:11 

ach, stare dobre czasy ze wspólnym grywaniem - strasznie mi tego brakuje :-( właśnie przypomniałam sobie, jak łupaliśmu też razem w Ojca Chrzestnego i kiedy tylko brachol zaczynał brutalnie lać jakiegoś przechodnia albo robić nieuzasadnione rozróby pistoletem to łapałam go za rękaw i krzyczałam: "Przestań, co ty robisz :?: :!: " a jak nie przestawał, to robiłam buzię w podkówke (o tak: :-( ) i mówiłam "To ich na pewno boli" :lol:

i jeszcze graliśmy w coś razem, to ostatnio (już jakiś czas temu), gdzie bohater włóczył sie zabijając zombiaki i były tam takie małe duszyczki w formie dziewczynek, które mogłeś albo zabijać albo ratować i kamil eż na poczatku chciał je ubijac, ale go przekonałam, żeby im pomagał, bo napewno się ładnie odwdzięczą :lol:

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-08-29, 12:29 

A mi się ta podoba:
http://lavenmint.pl/klasy...ek/prod_17.html
tu jest fragment ;)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-08-29, 16:13 

m.in. the corrs - litle wing ;]