Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dieta, dziala, mnie, moja

moja dieta - na mnie działa
Autor Wiadomość
mfpocahontas 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-20, 13:10 moja dieta - na mnie działa

Sniadanie omlet z 1 żółtka i 2 -3 białek posypany cynamonem albo 2 jajka na twardo pokrojone z plasterkiem szynki drobiowej . Yerba MATE Silueta ok 150 ml.- Ona mi hamuje łaknienie i pobudza ale mozna wypic zielona lub czerwona herb.Obiad Filet z piersi kurczaka (griluje i zabieram do pracy) +warzywa jak mam czas gotuje lub griluje w domu z różnymi przyprawami. Cukina , marchewka-mało, pietruszka, kabaczek, groszek,fasolka zielona w pojemnik i gotowe. Brak czasu - kupuje w sklepie zestaw surówek. Cały czas popijam yerbe aby nie dopuścić do ataku weglowodanowego i mieć siłe. Jak nie moge wytrzymac do kolacji pije zupe miso - kupuje gotowa paste miso i rosołek wegetarianski. Na jedną szklanke 1 łyżka miso i 1 łyżeczka rosołku. Miso bogate żrodło białka. Kolacja Ryba - może byc pstrag , łosoś wszystko nawet w kostkach byle nie panga bo pływa w delcie mekongu a tam jest ściek. Do tego warzywa moze być grill , może byc mrożonka na parze lub krótko gotowana. Lepiej zjesc cos cieplego niz zestaw surowek. Do tego oczywiscie yerba. Zasada porcja miesa lub ryby wielkosc naszej piesci a warzywa wielkosc naszej rozlozonej dloni. Dozwolona 1 lyzka oliwy. Cwicze Yoge jak leci w Zoneclub o 18.30 lub spacer 1 h lub rowerek 30˛40 min. generalnie czym wiecej cwicze tym szybciej chudne

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2009-11-22, 17:37 

I jakie efekty?

mfpocahontas 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-23, 12:41 

schudłam 20kg w 1,5 roku. Kolejne pol roku na stabilizacje. Ta dieta dzialala najlepiej. Ja jestem cukroholiczka!!!! wiec pierwsze dni cięzkie moga być-brakuje węgli nawet malej bułki. Ale potem jest lepiej -najważniejsze ,że nie glodujesz. Po tyg zmienia się smak, więc warzywa i omlet poprostu są pyszne. Zapijasz yerba i miso. Efekty tym lepsze im więcej ćwiczysz!!! Patrz na bilans energetyczny podjadłas musisz iść na spacer albo zafunduj sobie 30-40 min rowerku. 7000 kcal to 1kg

JankaM 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-17, 13:54 

a co dla kogoś kto żyje w biegu i w ogóle. taka dieta "po najmniejszej linii oporu" :P

beikoo 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-04, 14:19 

raczej się nie da po najmniejszej linii oporu, odchudzanie to proces długotrwały, wiąże się ze zmianą nawyków żywieniowych, tylko wtedy przynosi odpowiednie efekty, tak "na szybko" się nie da

jasienka1980 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-08, 13:45 

Ja staram się jeść co 3 godziny niewielkie posiłki i po pierwsze czuję się lepiej bo nie najadam się, a po drugie można powoli zrzucić parę kilogramów. Nie mam wielkiej nadwagi dlatego jem wszystko ale mniejsze ilości.

Gość
Wysłany: 2010-02-08, 19:45 hm...?

ja w 4 miesiace po porodzie schudlam 25 kg zdrowo i bezpiecznie z lekkimi cwiiczeniami :) nie wyobrazam sobie diety ktora trwa 1,5 roku ehh i takie same mamy efekty w dodatku ja sie cudownie czuje jestem zdrowa i zadowolona :) karmie piersia moj lekarz i pediatra wiedza o tym i polecaja wszystkim :) :lol:

VitaLab 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-05, 12:46 

A z kolei moim głownym założeniem jest brak jedzenia po godzinie 18,po pierwsze uważam ze na noc jest to bardzo niezdrowe a po drugie tuczące. To jedyne czego sie tak naprawde trzymam w swojej diecie.

Andromeda15 
Początkująca

Wysłany: 2010-07-19, 15:03 

Ja wolałam się zdać na dietetyka :)

lilka 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-10, 10:29 

Ja zaczęłam dietę białkową i naprawdę jest ok. Nie miałam problemu żeby na nią przejść bo w moim jadłospisie zawsze było sporo nabiału więc się nie męczę, a efekty są widoczne już po pierwszym tygodniu. Ponadto mogę jeść ile chce i kiedy chce co jest dużym ułatwieniem kiedy nie muszę liczyć kalorii. Oczywiście również ważna dla mnie jest aktywność fizyczna - jak dla mnie pływanie potęguje rezultaty mojej diety i poprawia jędrność skóry.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-08-21, 17:48 

VitaLab napisał/a:
moim głownym założeniem jest brak jedzenia po godzinie 18

a ja uważam, że taka zasada jest dobra, jak kładziesz się najpóźniej o 22:00. jeśli tak jak ja jest się nocnym stworzeniem, to lepiej taką zasadę zamienić na "brak jedzenia na 3h przed spaniem". bo to bez sensu, zjeść ostatni posiłek przed 18:00 a siedzieć np. do 1:00. masz 7 godzin bez jedzenia - czy to mądre :?:

elusia napisał/a:
nie wyobrazam sobie diety ktora trwa 1,5 roku

dieta to słówko oznaczające sposób odżywiania się, a nie ciągłe chodzenie głodnym celem schudnięcia. dieta mfpocahontas jest trochę podobna do tych zestawów posiłków, które dostałam od dietetyczki, ale chyba szybciej się to przygotowuje :-) mimo to szybko się nudzi, warto troszkę ją urozmaicić. i czasem zjeść np. cienką kromkę chleba ze zdrowymi dodatkami (łyżeczką prawdziwego masła z ziołami albi suszonymi pomidorami) albo trochę twarożku z ziołami (np. świeżą bazylią, która jest pycha). od tak małej ilości pieczywa raz na jakiś czas nic się nie dzieje. nie trzeba kompletnie z niego rezygnować, tak jak z masła, które w małych ilościach jest zdrowe :roll:

Anna07 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-09-03, 08:51 

ja stosuje diete 1200 kcal. Od początku lipa schudłam 11 kg. Teraz wg słów mojej dietetyczki będe zrzucała ok 1 kg tygodniowo. I faktycnie tak sie dzieje. Już częsć ubrań schowałam na dno szafy, bo teraz moge nosić wszystko o 2 rozmiary mniejsze. Jeszcze ze 30 kg przede mną, ale jak widzę te efekty, to naprawdę aż sie chce dalej działać. A najlepsze jest to, że nie głoduję!!!!obowiązkowe sniadania, ostatni posiłek o 19, a dieta skomponowana jest wyłącznie z produktów, które naprawde lubię.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-09-03, 16:14 

Anna07, a mogłabyś napisać jak wygląda Twój dzień?
Co jeszcze, ile ćwiczysz, co pijesz?

milenka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-10-11, 09:23 

A ja od dzisiaj nie jem słodyczy i staram sie jeść regularnie co 3 godziny. Troszeczkę się zapuściłam i zaczynam się źle czuć ze swoim ciałem. Zawsze byłam super szczupła, ale urodziłam dziecko i wiadomo, że przemiana materii troszkę się zmieniła. Za 3 tygodnie sprawdzę swoje wymiary i mam nadzieję, że będą trochę mniejsze ;-)

FajnaLidka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-10-12, 17:34 

Regularne jedzenie i brak słodyczy powinny dać efekty. Na mnie dziła takie odżywianie, mniejsze porcje, a częściej. A jeszcze duzo wody koniecznie.

Odpowiedz do tematu