Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: klopot, moj

mój kłopot
Autor Wiadomość
dianka981 
Początkująca
Diana

Wysłany: 2009-04-24, 23:01 mój kłopot

witam. Od ok miesiąca mam problem z wypadającymi włosami i rozdwajającymi się paznokciami . Biorę CENTRUM ale to nie pomaga. Na dodatek moje włosy są cienki a paznokcie mają prążki. Jakich kosmetyków używać do włosów i co zrobić z paznokciami żeby były ładne? I czy to prawda że pianka wysusza włosy?Może duży stres jest przyczyna wypadających włosów?

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-04-25, 08:04 

stres może być przyczyną wypadania włosów i problemy z paznokciami, a także zła dieta, piszesz jednka że uzupełniasz dietę witaminami ( centrum), ja polecam capivit piękne wlosy albo witaminy z grupy B. szampon radical farmony i mgiełka
przyczyną może też być łojotok, zaburzenia hormonalne które mają też wpływa na zdrowie paznokci.
zalecałabym wizytę u dermatologa
Ostatnio zmieniony przez Joan 2009-06-10, 18:33, w całości zmieniany 2 razy  

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-04-25, 08:27 

łykaj skrzyp:) na paznokcie możesz jeszcze stosować odżywki Sally Hansen / olejek rycynowy. Jeśli dużo się stresujesz to najprawdopodobniej to jest przyczyną twojego problemu :) na wzmocnienie włosów polecam też Szampon Seboradin Regenerujący lub Niger i maseczki z czarnej rzodkwi :-D

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-04-25, 09:05 

Prawdopodobnie pierwiastków brakuje Ci w organizmie, magnez, żelazo. Zalecam tabletki HAPANTOTEN na włosy i paznokcie... Ale problemów z sercem nie masz? Żadnej arytmii? Po prostu dowiedziałam się ostatnio, że w skrajnych przypadkach, białe plamki na paznokciach są też oznaką chorób sercowych. Dlatego pytam, czy nie chorowałaś... A jeśli nie, to polecam ten hapantoten. To poleciła mi moja świetna dermatolog na paznokcie :) No i nie "praprać" się w detergentach :) Nie wolno!

Darish:)

Wysłany: 2009-04-25, 12:27 

dianka981 napisał/a:
paznokcie mają prążki.

bielactwo poprzeczne to jest :)

dianka981 
Początkująca
Diana

Wysłany: 2009-05-03, 22:42 

Dzięki wszystkim za odpowiedzi pozdrawiam serdecznie :)

nusia 
Początkująca
całkiem znośna panienka ;)

Wysłany: 2009-06-09, 18:53 

Oj, mam ten sam problem, a jestem narażona na wielki stres, więc możliwe że to dlatego wypadają mi moje włosy ukochane które zapuściłam do pasa..
Chciałam sobie kupić Skrzypowitę, któraś z Was to stosowała?
I czy to coś pomaga..
Ps.Nowa jestem , pozdrawiam , dziewczyny ! :)

Anelka 
Miłośniczka forum
Anelka

Wysłany: 2009-06-09, 20:18 

nusia, mi w przeszłości też wypadały włosy, ale stosowałam szampon ze skrzypem. Może zapach nie był zachęcający, ale wtedy to było mniej ważne ;-)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-06-10, 18:29 

Anelka mam z tej serii mgiełkę do włosów i tez polecam na wzmocnienie i wypadanie :mrgreen:

spacegirl81 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-07-08, 11:46 

Rozdwajające się włosy i łamliwe paznokcie zazwyczaj świadczą o niedoborach. Żeby zlikwidować przyczynę (a nie tylko skutek) należy przez dłuższy czas przyjmować preparat z makro i mikroelementami. Bardzo ważne jest by były one pochodzenia naturalnego i w odpowiednich związkach. Te syntetyczne są przyswajalne w minimalnym stopniu i w ogóle szkoda wydawać na nie jakiekolwiek pieniądze.

Blk 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-07-15, 11:03 

Darish:) napisał/a:
dianka981 napisał/a:
paznokcie mają prążki.

bielactwo poprzeczne to jest :)

a nie prążkowane? od zawsze mi się wydawało, że bielactwo prążkowane... ale mogę się mylić :)

walkiria 
Początkująca
za późno na żal

Wysłany: 2009-07-17, 08:47 

Anelka, też stosowałam ten szampon, ale najlepsze rezultaty daje w połączeniu z suplementacją, jak mówi Spicegirl- rzeczywiście ważne jest przede wszystkim pokrycie niedoborów. Najlepiej stosować wszystkie produkty z tej serii moim zdaniem, żeby naprawdę to dało jakiś efekt. Tutaj załączam link do tabletek, które zażywałam w połączeniu z szamponem tej samej firmy:http://www.kremoteka.pl/product-pol-82306968-Preparat-witaminowo-ziolowy-dla-wzmocnienia-wlosow-i-paznokci.html Myślę, że warto zaopatrzyć się w coś, co naprawdę pomaga wielu osobom. Jak miałam 13 lat to robiłam sama wywary ze skrzypu:) Też w jakiś sposób pomagały:)

asiaoriflame 
Użytkowniczka
konsultantka

Wysłany: 2009-07-27, 13:58 

Hej!
Na poprawę kondycji włosów dobra jest też zwykła nafta kosmetyczna. Do kupienia w każdej aptece. Trzeba ja wetrzeć we włosy ok.10 minut potrzymac i umyć dobrym szamponem np. tym który proponują wyzej dziewczyny:)

sylwia26 
Coś już napisała
najpierw praca potem zabawa

Wysłany: 2009-07-28, 17:53 

Wypadające włosy i słabe paznokcie są zazwyczaj wynikiem braku odpowiednich składników, dlatego najlepiej stosować suplementy. Osobiście polecam Onozis, szczególnie działają w nim aminokwasy siarkowe. Trzeba go stosować regularnie, ale efekty widać już po pierwszych trzech tygodniach. A z resztą, co ja Ci będę opowiadać, najlepiej sama spróbuj, to zobaczysz, że rzeczywiście działa. U mnie zahamował wypadanie włosów, wzmocnił je bardzo i odżywił. Szampony i odżywki niestety nie dają tak długotrwałych efektów, chociaż oczywiście trzeba uważać na to, co się stosuje. Warto dobrać odpowiedni dla siebie zestaw kosmetyków, bo różne osoby różnie reagują na te same produkty, może pojawić się łupież albo nadmierne przetłuszczanie włosów.
Pozdrawiam.

Beauty-Box 
Początkująca

Wysłany: 2010-08-28, 15:40 

Polecam szampon Radical i mgiełkę Radical. To połączenie powinno pomoc. Wiele osób te produkty sobie chwali.

www.beauty-box.pl/school

Warszawa

Odpowiedz do tematu