witam. Od ok miesiąca mam problem z wypadającymi włosami i rozdwajającymi się paznokciami . Biorę CENTRUM ale to nie pomaga. Na dodatek moje włosy są cienki a paznokcie mają prążki. Jakich kosmetyków używać do włosów i co zrobić z paznokciami żeby były ładne? I czy to prawda że pianka wysusza włosy?Może duży stres jest przyczyna wypadających włosów?
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-04-25, 08:04
stres może być przyczyną wypadania włosów i problemy z paznokciami, a także zła dieta, piszesz jednka że uzupełniasz dietę witaminami ( centrum), ja polecam capivit piękne wlosy albo witaminy z grupy B. szampon radical farmony i mgiełka
przyczyną może też być łojotok, zaburzenia hormonalne które mają też wpływa na zdrowie paznokci.
zalecałabym wizytę u dermatologa
Ostatnio zmieniony przez Joan 2009-06-10, 18:33, w całości zmieniany 2 razy
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2009-04-25, 08:27
łykaj skrzyp:) na paznokcie możesz jeszcze stosować odżywki Sally Hansen / olejek rycynowy. Jeśli dużo się stresujesz to najprawdopodobniej to jest przyczyną twojego problemu :) na wzmocnienie włosów polecam też Szampon Seboradin Regenerujący lub Niger i maseczki z czarnej rzodkwi
Prawdopodobnie pierwiastków brakuje Ci w organizmie, magnez, żelazo. Zalecam tabletki HAPANTOTEN na włosy i paznokcie... Ale problemów z sercem nie masz? Żadnej arytmii? Po prostu dowiedziałam się ostatnio, że w skrajnych przypadkach, białe plamki na paznokciach są też oznaką chorób sercowych. Dlatego pytam, czy nie chorowałaś... A jeśli nie, to polecam ten hapantoten. To poleciła mi moja świetna dermatolog na paznokcie :) No i nie "praprać" się w detergentach :) Nie wolno!
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Oj, mam ten sam problem, a jestem narażona na wielki stres, więc możliwe że to dlatego wypadają mi moje włosy ukochane które zapuściłam do pasa..
Chciałam sobie kupić Skrzypowitę, któraś z Was to stosowała?
I czy to coś pomaga..
Ps.Nowa jestem , pozdrawiam , dziewczyny ! :)
_________________ "Pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy." ;)
Rozdwajające się włosy i łamliwe paznokcie zazwyczaj świadczą o niedoborach. Żeby zlikwidować przyczynę (a nie tylko skutek) należy przez dłuższy czas przyjmować preparat z makro i mikroelementami. Bardzo ważne jest by były one pochodzenia naturalnego i w odpowiednich związkach. Te syntetyczne są przyswajalne w minimalnym stopniu i w ogóle szkoda wydawać na nie jakiekolwiek pieniądze.
_________________ "Perfumy to niewidoczny, ale niezapomniany i niedościgniony dodatek. Są zapowiedzią przybycia kobiety, pobrzmiewają jeszcze, gdy ona już odeszła" Coco Chanel
walkiria Początkująca za późno na żal
Wysłany: 2009-07-17, 08:47
Anelka, też stosowałam ten szampon, ale najlepsze rezultaty daje w połączeniu z suplementacją, jak mówi Spicegirl- rzeczywiście ważne jest przede wszystkim pokrycie niedoborów. Najlepiej stosować wszystkie produkty z tej serii moim zdaniem, żeby naprawdę to dało jakiś efekt. Tutaj załączam link do tabletek, które zażywałam w połączeniu z szamponem tej samej firmy:http://www.kremoteka.pl/product-pol-82306968-Preparat-witaminowo-ziolowy-dla-wzmocnienia-wlosow-i-paznokci.html Myślę, że warto zaopatrzyć się w coś, co naprawdę pomaga wielu osobom. Jak miałam 13 lat to robiłam sama wywary ze skrzypu:) Też w jakiś sposób pomagały:)
Hej!
Na poprawę kondycji włosów dobra jest też zwykła nafta kosmetyczna. Do kupienia w każdej aptece. Trzeba ja wetrzeć we włosy ok.10 minut potrzymac i umyć dobrym szamponem np. tym który proponują wyzej dziewczyny:)
sylwia26 Coś już napisała najpierw praca potem zabawa
Wysłany: 2009-07-28, 17:53
Wypadające włosy i słabe paznokcie są zazwyczaj wynikiem braku odpowiednich składników, dlatego najlepiej stosować suplementy. Osobiście polecam Onozis, szczególnie działają w nim aminokwasy siarkowe. Trzeba go stosować regularnie, ale efekty widać już po pierwszych trzech tygodniach. A z resztą, co ja Ci będę opowiadać, najlepiej sama spróbuj, to zobaczysz, że rzeczywiście działa. U mnie zahamował wypadanie włosów, wzmocnił je bardzo i odżywił. Szampony i odżywki niestety nie dają tak długotrwałych efektów, chociaż oczywiście trzeba uważać na to, co się stosuje. Warto dobrać odpowiedni dla siebie zestaw kosmetyków, bo różne osoby różnie reagują na te same produkty, może pojawić się łupież albo nadmierne przetłuszczanie włosów.
Pozdrawiam.
Beauty-Box Początkująca
Wysłany: 2010-08-28, 15:40
Polecam szampon Radical i mgiełkę Radical. To połączenie powinno pomoc. Wiele osób te produkty sobie chwali.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum