ostatnio mój luby masowo zaczął tracić włosy. nie wiem, czy to skutek stresu,jaki ostatnio miał w pracy, czy też wpływ przesilenia jesiennego? macie jakieś sprawdzone sposoby walki z wypadaniem włosów i łysieniem u faceta?
Słyszałam (od koleżanki, która stosowała), że dobre są kapsułki bodajże Vichy. Są dla kobiet i mężczyzn, ale niestety dość drogi...może one pomogą. Do tego proponuję więcej witamin, warzyw i owoców:)
a ja widziałam ostatnio gdzieś w gazecie reklamę tabletek na wzmocnienie włosów dla facetów - Inneov Homme. nawet mój facet się nimi zainteresował, więc zaczęłam szperać w necie i okazało się, że to cała seria kosmetyków jest ten Inneov - i dla kobiet na włosy, na cellulit itp. a teraz dla facetów nowość na łysienie właśnie.
Faktycznie tabletki ze skrzypu polnego też mogą pomóc, ale pod warunkiem, że wypadanie włosów nie jest genetyczne. Wystarczy zapytać lekarza pierwszego kontaktu i popatrzeć na ojca owego Pana:)
wklepałam w wyszukiwarce preparaty na wypadanie włosów i faktycznie sporo tego wyskoczyło. o tym Inneovie też dużo piszą ludzie na forach, że skuteczny i w ogóle.tylko zastanawiam się, jak cenowo i jak ta cena ma się do skuteczności...
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-09-25, 22:11
te tabl. Inneov to kosztuja w granicach 100 zl.
agnesB Coś już napisała
Wysłany: 2010-03-10, 14:15
Dobra jest seria Subrina Recept (szampon, ampułki i lotion), szampon-wiadomo jak używać :P a ampułki-zawartość wcierana przed myciem, lotion- po myciu. Może się wydać, że dużo roboty ale zabiegi przekładają się na skuteczność :)
_________________ niepoprawna optymistka :) :) ;)
lady m Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-03-19, 14:32
Po zimie nasze włosy i cebulki są bardzo osłabione i zniszczone, przez co włosy moga wypadać. Wpływ na to mają niskie temperatury, przemrożenie włosów, suche powietrze itp. Stres również może na to wpłynąć, podobnie jak zła dieta i brak witamin. W zimie dostarczamy do organizmu znacznie mniej witamin, jemy mniej owoców i świeżych warzyw i niestety bardzo odbija się to na kondycji naszych włosów. Kup swojemu facetowi płyn kosmetyczny urt-oil z naftą oczyszczoną (nafta oczyszczona jest stosowana w pielęgnacji włosów), który zapobiega wypadaniu włosów i wzmacnia ich cebulki.
Zgadzam się z lady ale też z agnes. Bo przyczyn bywa wiele ale w przypadku mi znanym nafta się nie sprawdziła...każdy spróbuje czego uzna za stosowne, ale ta Subrina jest wg mnie dużo lepsza.
TigerANDBear Użytkowniczka Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Kwi 2010 Posty: 30 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-08, 17:04
Może to byc równei dobrze łysienie androgenowe,czyli uwarunkowane genetycznie. Jeżeli nie to na wypadanie włosów ma wpływ bardzo wiele czynników,min stres który towarzysz nam pdoczas codziennego życia. Podstawą kuracji jest dobry szampon oraz wizyta u dermatologa.
Ktoś napisał Vichy - tak, jeśli włosy wypadają bo wiosna, bo osłabione, bo witaminy - ale jak ma to w genach - to najlepiej pomożesz jak mu dasz do zrozumienia, że Ci to nie przeszkadza.
resika Coś już napisała resika
Wysłany: 2010-06-13, 21:21
Myślę że tabletki z skrzypem polnym i dobre płyny do wcierania skórę głowy VICHY, może nie pomogą one w odrośnięciu tych straconych włosów, ale na pewno wzmocnią i zapobiegną wypadaniu kolejnych włosów:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum