Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: chyba, facet, jak, lysieje, moj, pomoc

mój facet chyba łysieje! jak mu pomóc?
Autor Wiadomość
purchawka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-09-17, 22:21 mój facet chyba łysieje! jak mu pomóc?

ostatnio mój luby masowo zaczął tracić włosy. nie wiem, czy to skutek stresu,jaki ostatnio miał w pracy, czy też wpływ przesilenia jesiennego? macie jakieś sprawdzone sposoby walki z wypadaniem włosów i łysieniem u faceta?

Melonik_ona 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-09-19, 10:01 

Słyszałam (od koleżanki, która stosowała), że dobre są kapsułki bodajże Vichy. Są dla kobiet i mężczyzn, ale niestety dość drogi...może one pomogą. Do tego proponuję więcej witamin, warzyw i owoców:)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-09-19, 11:16 

Może tabletki ze skrzypu polnego?
Mi też włosy wypadały ze stresu pewnie a jak zaczęłam brać te tabletki i mniej się stresować to przestały :lol:

aneta-w 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-09-22, 14:17 

słyszałam duzo pozytywnych opinii o Vichy

babulinka 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-09-24, 22:03 

a ja widziałam ostatnio gdzieś w gazecie reklamę tabletek na wzmocnienie włosów dla facetów - Inneov Homme. nawet mój facet się nimi zainteresował, więc zaczęłam szperać w necie i okazało się, że to cała seria kosmetyków jest ten Inneov - i dla kobiet na włosy, na cellulit itp. a teraz dla facetów nowość na łysienie właśnie.

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-09-24, 23:02 

tak tak te kosmetyki Inneov sa calkiem w porzadku! czytalam kilka opini na temat tych na celullit...

Melonik_ona 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-09-25, 09:47 

Faktycznie tabletki ze skrzypu polnego też mogą pomóc, ale pod warunkiem, że wypadanie włosów nie jest genetyczne. Wystarczy zapytać lekarza pierwszego kontaktu i popatrzeć na ojca owego Pana:)

purchawka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-09-25, 12:53 

wklepałam w wyszukiwarce preparaty na wypadanie włosów i faktycznie sporo tego wyskoczyło. o tym Inneovie też dużo piszą ludzie na forach, że skuteczny i w ogóle.tylko zastanawiam się, jak cenowo i jak ta cena ma się do skuteczności...

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-09-25, 22:11 

te tabl. Inneov to kosztuja w granicach 100 zl.

agnesB 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-10, 14:15 

Dobra jest seria Subrina Recept (szampon, ampułki i lotion), szampon-wiadomo jak używać :P a ampułki-zawartość wcierana przed myciem, lotion- po myciu. Może się wydać, że dużo roboty ale zabiegi przekładają się na skuteczność :)

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-19, 14:32 

Po zimie nasze włosy i cebulki są bardzo osłabione i zniszczone, przez co włosy moga wypadać. Wpływ na to mają niskie temperatury, przemrożenie włosów, suche powietrze itp. Stres również może na to wpłynąć, podobnie jak zła dieta i brak witamin. W zimie dostarczamy do organizmu znacznie mniej witamin, jemy mniej owoców i świeżych warzyw i niestety bardzo odbija się to na kondycji naszych włosów. Kup swojemu facetowi płyn kosmetyczny urt-oil z naftą oczyszczoną (nafta oczyszczona jest stosowana w pielęgnacji włosów), który zapobiega wypadaniu włosów i wzmacnia ich cebulki.

Kryspek 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-06-08, 11:20 

Zgadzam się z lady ale też z agnes. Bo przyczyn bywa wiele ale w przypadku mi znanym nafta się nie sprawdziła...każdy spróbuje czego uzna za stosowne, ale ta Subrina jest wg mnie dużo lepsza.

TigerANDBear 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-08, 17:04 

Może to byc równei dobrze łysienie androgenowe,czyli uwarunkowane genetycznie. Jeżeli nie to na wypadanie włosów ma wpływ bardzo wiele czynników,min stres który towarzysz nam pdoczas codziennego życia. Podstawą kuracji jest dobry szampon oraz wizyta u dermatologa.

miskamisia_86 
Użytkowniczka
miskamisia_86

Wysłany: 2010-06-08, 22:24 

Ktoś napisał Vichy - tak, jeśli włosy wypadają bo wiosna, bo osłabione, bo witaminy - ale jak ma to w genach - to najlepiej pomożesz jak mu dasz do zrozumienia, że Ci to nie przeszkadza.

resika 
Coś już napisała
resika

Wysłany: 2010-06-13, 21:21 

Myślę że tabletki z skrzypem polnym i dobre płyny do wcierania skórę głowy VICHY, może nie pomogą one w odrośnięciu tych straconych włosów, ale na pewno wzmocnią i zapobiegną wypadaniu kolejnych włosów:)

Odpowiedz do tematu