Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kosmetyczne, minigadzety, minikosmetyki

Minikosmetyki i minigadżety kosmetyczne
Autor Wiadomość

Greenland

Wysłany: 2009-01-21, 19:15 Minikosmetyki i minigadżety kosmetyczne

Otwieram wątek, gdzie możemy się podzielić wiedzą o interesujących kosmetykach w wersji "do torebki", ale również miniaturowych gadżetach - tych bardziej i mniej kosmetycznych. Widziałaś w jakiejś drogerii, sklepie z drobiazgami fajną miniaturkę kosmetyku, przyboru, akcesoriów? Napisz o tym na forum :mrgreen:

Na początek wymienię kilka rzeczy, które mi bardzo przypadły do gustu.
Na pewno wszelkie miniaturowe kosmetyki - przyznam, że wciąż ich niewiele na polskim rynku, ale wydaje mi się, że ich liczba wzrasta.

Na pewno godna uwagi jest seria Joanny Naturia Mini - produkty pielęgnacyjne, jak peelingi, kremy do twarzy i ciała, szampony i odżywki w wersjiach 100ml, do tego owocowe zapachy i naprawdę dobra jakość sprawia, że jest to ciekawa seria i warto wziąć ją pod uwagę, gdy zbliżają się wczasy, czy weekendowy wyjazd.

Równie ciekawym rozwiązaniem są minidezodoranty, proponowane przez niewiele firm - jak dotąd widywałam takowe od Nivei i Isany. Mały dezodorant w sprayu to przydatna rzecz, zwłaszcza w sytuacjach stresowych, gdy prawdopodobieństwo większego pocenia jest duże. Można go wziąć ze sobą i użyć np. po wuefie, czy treningu.

Specjalne miniaturowe opakowania na perfumy - coś dla tych dziewczyn, które wolą nie wrzucać szklanej butelki ulubionego zapachu do torebki, czy plecaka. Małe opakowania na perfumy są estetyczne, niewielkie i bardzo praktyczne.

Ostatnio w jakimś sklepie widziałam też miniprostownicę, którą można włożyć do torebki i zabrać ze sobą na jakiś wyjazd, czy coś. Szczególnie zaciekawiły mnie kolory - prócz czarnej była jeszcze czerwona i jaskraworóżowa.

A Was jakie miniaturki zainteresowały? Które z miniaturowych kosmetyków i gadżetów uważacie za warte zakupu?

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-01-21, 20:14 

Kiedyś z eveline były takie mini-błyszczyki, tylko bardziej to jako dodatek traktowałam,bo kolorki mi się nie podobały ;-)

Ogólnie widziałam:
- mini chusteczki do higieny intymnej Ziaji,
-mini zmywacz do paznokci w chusteczce Delia
-i ogólnie Kosmetyki w Mini Dawkach IVR. Cała seria, od peelingów do kremów pod oczy, z resztą tu macie link:
IVR

z takich może nie specjalnie zmniejszonych, ale po prostu małych kosmetyków to owocowe wazeliny Floslek :-D

Odpowiedz do tematu