Oletta Początkująca
Wysłany: 2010-02-12, 14:57
Mikrodermobrazja czy peeling kwasem owocowym?
Witam,
ostatnio zainteresowałam się tematem zabiegów jak w temacie. Już prawie wyleczyłam trądzik, zostały tylko małe zaskórniki i niewielkie blizny oraz rozszerzone pory. Powiedźcie czy lepiej iść na mikrodermobrazję czy na peeling kwasowy, zależy mi na wyrównaniu kolorytu skóry, spłyceniu blizn, zmniejszeniu porów. Gdzie w Warszawie można zrobić? Wpisałam w google "mikrodermobrazja warszawa" i we wszystkich instytutach zmedycyną estetyczną zabieg kosztuje od 150zl w górę - czy można zrobić to taniej?
sylwia26 Coś już napisała najpierw praca potem zabawa
Wysłany: 2010-02-13, 17:35
Wiesz, że ostatnio zadałam podobne pytanie mojej znajomej dermatolog i ona twierdzi, że kwasowe zdecydowanie lepiej działają i to właśnie w takiej sytuacji jaką opisujesz. Tzn tak - mikrodermabrazja jest oczywiście skuteczna, ale należy ją robić w seriach - wtedy działa najlepiej. A peeling na kwasach jest przy okazji tańszy.
Witam,
ostatnio zainteresowałam się tematem zabiegów jak w temacie. Już prawie wyleczyłam trądzik, zostały tylko małe zaskórniki i niewielkie blizny oraz rozszerzone pory. Powiedźcie czy lepiej iść na mikrodermobrazję czy na peeling kwasowy, zależy mi na wyrównaniu kolorytu skóry, spłyceniu blizn, zmniejszeniu porów. Gdzie w Warszawie można zrobić? Wpisałam w google "mikrodermobrazja warszawa" i we wszystkich instytutach zmedycyną estetyczną zabieg kosztuje od 150zl w górę - czy można zrobić to taniej?
Witam
Ja miałam kilka zabiegów mikrodermabrazji i różnego rodzaju kwasy (salicylowy, migdałowy, TCA, AHA).
Teraz mogę stwierdzić, że po po kwasach jest lepszy efekt, pewnie dlatego że mocniej działają.
Można też połączyć mikrodermabrazję z kwasem migdałowym.
Co do miejsca zabiegu najlepiej wybieraj sprawdzone gabinety.
Ja aktualnie leczę się u dermatologa (robię peeling Jasnera) i wolę zapłacić parę złotych więcej, ale mieć pewność, że moja twarz jest w rękach specjalisty.
Odnośnie przebarwień ponoć najlepszy jest Cosmelan (koszt 1500 zł) skóra po tym zabiegu się strasznie łuszczy i przez jakiś tydzień jest się wyłączonym z życia. Ja odkładam kaskę na ten zabieg.
Tańszy jest peeling TCA efekty również są bardzo dobre.
Cosmelan i TCA zrobisz tylko w gabiniecie lekarskim.
Pozdrawiam
lady m Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-03-18, 00:55
Peelingu kwasem owocowym nigdy sobie nie robiłam, aczkolwiek mikrodermabrazję owszem. W moim przypadku zabieg ten bardzo ładnie wyczyścił mi skórę z trądziku i zlikwidował drobne blizny i przebarwienia. Nie miałam z tym baaardzo dużych problemów więc mikrodermabrazja mi starczyła. Zabieg taki możesz zrobć taniej, u kosmetyczki, do której ja chodzę (studio Kleopatra na ul. Karwińskiej) kosztuje to ok 110 zł, więc nieco taniej niż w klinikach medycyny estetycznej, a wykonywany jest bardzo profesjonalnie. Skóra po zabiegu była nieco zaczerwieniona i się łuszczyła ale to naturalne :)
Po kwasach są lepsze efekty, jednak należy wykonać kilka zabiegów aby zauważyć efekt. Kwas wnika w skórę a nie działa tylko na jej powierzchnię.
Mikrodermabrazji nie powinno wykonywać się jeśli ma się stany ropne na twarzy.
Jeśli chcesz spłycić blizny to może warto zrobić peeling TCA.
Wybierz sprawdzony gabinet dermatologiczny to lekarz dobierze odpowiedni zabieg to twojej cery.
_________________ Kosmetyki Natury - najlepszy sklep z kosmetykami naturalnymi
www.kosmetyki-natury.eu
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-03-21, 18:15
'Odnośnie przebarwień ponoć najlepszy jest Cosmelan (koszt 1500 zł) skóra po tym zabiegu się strasznie łuszczy i przez jakiś tydzień jest się wyłączonym z życia. Ja odkładam kaskę na ten zabieg. '
tak na dobra sprawe.. to ten cały Cosmelan to średnio pomaga na przebarwienia.. jesli sie ma delikatne to i moze owszem ale mocne i juz dlugo bedące to efekt bedzie bardzo marny..
antiata Początkująca
Wysłany: 2010-05-20, 11:49
Re: Mikrodermobrazja czy peeling kwasem owocowym?
Oletta napisał/a:
Witam,
W Aquo na Ursynowie jest teraz promocja za 140 zł mikro. to masz cały zabieg, z mask, ampułka. ja mysle, ze kwasy mozna zamiennie z mikro. mikro super złuszcza, ale kwasy dzialaja dluzej w czasie bo dodatkowo reguluja dzialanie gruczolow lojowych, komorek barwnikowych skory itp.
[ Dodano: 2010-05-20, 11:54 ]
qwerty napisał/a:
'Odnośnie przebarwień ponoć najlepszy jest Cosmelan (koszt 1500 zł) skóra po tym zabiegu się strasznie łuszczy i przez jakiś tydzień jest się wyłączonym z życia. Ja odkładam kaskę na ten zabieg. '
tak na dobra sprawe.. to ten cały Cosmelan to średnio pomaga na przebarwienia.. jesli sie ma delikatne to i moze owszem ale mocne i juz dlugo bedące to efekt bedzie bardzo marny..
No prosze a skad to porownanie? chcesz powiedziec, ze na jednej warzy mialas jna jednej polowiemprzebarwienia mocne i wieloletnie, a na drugiej polowie przeciwnie i ze moglas porownac w ten sposob efekty? ja mialam ogromne przebarwienia. oczywiscie hormony+slonce=porazka.
jak stosujesz krem do domu regularnie to nie ma mowy zeby przebarwienia nie zeszly. a jak zrobic juz depigmentacje i dalej jesz hormony i dalej nie chronisz sie przed sloncem i dalej nie uzywasz filtrow to czego sie spodziewasz? cosmelan leczy objawy a nie Twoja gospodarke hormonalna i sile naswietlenia promieniami UV!
widzialam cene 1500 zł. ale uwazajcie czy to jest cena razem z kremami do domu. same te kremy kosztuja ok 650 zł. wiec zeby sie nie okazalo ze 1500 to zabieg+ do tego kremy za 650. pozatym musi byc kontakt z lekarzem na wypadek silnej reakcji i podraznienia. wtedy konieczne maski apteczne na recepte.
[ Dodano: 2010-05-20, 11:57 ]
Naturalne napisał/a:
Oletta napisał/a:
Witam,
Witam
Ja miałam kilka zabiegów mikrodermabrazji i różnego rodzaju kwasy (salicylowy, migdałowy, TCA, AHA).
Teraz mogę stwierdzić, że po po kwasach jest lepszy efekt, pewnie dlatego że mocniej działają.
Można też połączyć mikrodermabrazję z kwasem migdałowym.
Co do miejsca zabiegu najlepiej wybieraj sprawdzone gabinety.
Ja aktualnie leczę się u dermatologa (robię peeling Jasnera) i wolę zapłacić parę złotych więcej, ale mieć pewność, że moja twarz jest w rękach specjalisty.
Odnośnie przebarwień ponoć najlepszy jest Cosmelan (koszt 1500 zł) skóra po tym zabiegu się strasznie łuszczy i przez jakiś tydzień jest się wyłączonym z życia. Ja odkładam kaskę na ten zabieg.
Tańszy jest peeling TCA efekty również są bardzo dobre.
Cosmelan i TCA zrobisz tylko w gabiniecie lekarskim.
Pozdrawiam
Nie wiem tylko czy slyszalam ze po TCA sa czesto powiklania w postaci martwicy skory. pol biedy jak zrobisz to na posladkach czy udach na rozstepy. Powodzenia jesli robisz to na twarzy. Ale jest ryzyko jest zabawa :)
pozatym teraz jest trend zeby mniej ingerowac w strukture skry i zrobic kilka peelingow a nie jakis hardcore, bo powiklania moga by ostre.
ja mam swoja kosmetyczke. robi migdal, mlekowy, azelainowy, salicylowy, retinole. potrafi tez laczyc w jednym zabiegu np 2 kwasy i wtedy efekty sa naprawde super. Polecam ale tylko sprawdzona specjalistke!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum