asiiu Początkująca
Wysłany: 2009-02-26, 18:20
Mikrodermabrazja
hej dziewczyny. czy ktoras z was byla kiedys na Mikrodermabrazji ? bo chcialabym sie wybrac. mam tradzik, przebarwienia, zatkane pory i rozszezone. czy jeden zabieg mi pomoze ? oplaca sie ?
Niestety jak w większości zabiegów jeden raczej nie pomoże, trzeba zrobić serię.
Zabieg 'opłaca się' w takim sensie, że rozjasnia cerę i niweluje przebarwienia. Mam pytanie: czy masz ropne wykwity? Bo przy trądziku młodzieńczym akurat ten zabieg nie jest wskazany. I znów polecam kurację kwasami:))
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-02-26, 19:23
nie można robić mikro przy trądziku różowatym, krostkowym, ropowiczym
przeciwwskazaniem jest również opryszczka. więcej o mikro pisalam w swoim artykule
nie można robić mikro przy trądziku różowatym, krostkowym, ropowiczym
przeciwwskazaniem jest również opryszczka. więcej o mikro pisalam w swoim artykule
no wlasnie a ja bylam 2 razy na tym zabiegu i kosmetyczka mi zrobila mimo iz mialam lekki tradzik pozniej mnie wysypalo strasznie:( mam dosc wrazliwa cere i sama juz nie wiem czy kosmetyczka dla mnie to dobry pomysl ...skusilabym sie na te kwasy ,,hmm moze ktos jeszcze cos napisze bede wdzieczna:)
yoana30 Coś już napisała
Wysłany: 2009-05-07, 23:20
jesli masz delikatny tradzik to mysle ze kwasy by ci pomogly a napewno nie zaszkodzily:)))
moja kolezanka miala pelno krostek przede wszystkim na policzkach bylo to strasznie widac.. zdecydowala sie isc do kosmetyczki napare zabiegow z tych kwasow minelo 2-3 tygodnie i tradziku ani sladu gladziutka piekna buzka
sylwia26 Coś już napisała najpierw praca potem zabawa
Wysłany: 2009-05-08, 10:51
Ja chodziłam do kosmetyczki regularnie raz na tydzień, dwa. Zrobiłam 5 zabiegów i byłam bardzo zadowolona. Naprawdę cera się znacząco poprawiła i co najważniejsze mimo iż już nie chodzę nie pogarsza się
polecam maseczke Sorayi z efektem mikrodermabrazji z wyciagiem z pistacji chyba... (takie zielone opakownie) stosuje 2 razy w tygodniu i jestem baardzo zadowolona
_________________ "Jakie to piękne, gdy dziewczyna zapomina, że jest dobrze wychowana."
hmm a chyba jak sie ma jakies zabiegi z kwasami, to nie mozna sie opalać, prawda? a co do tej mikrodermabrazji, w sumie to ja jako tako sie pozbyłam trądzika, np na policzkach mi zostały taki małe brzydkie czerwone plamki, niestety bardzo widoczne, a i w ogóle całą buźke mam w przebarwieniach, a tak mi sie marzy jednolity kolor.. żeby sie nie musiec malować :) te zabiegi pomogłyby mi? i ok. ile może kosztować? albo najpierw wypróbować tą maseczke co tu wkleiła moni_ja, ? :D
_________________ ` Biegnę do swych marzeń, bo choć meta jest daleko - dogonię je!
a zostały mi takie plamki po trądziku, po jakichs dawnych pryszczach.. w sumie to nigdy ich nie wyciskałam, zawsze tylko używałam jakieś maści, no i tak mi zostało, oba policzka obsypane :/
_________________ ` Biegnę do swych marzeń, bo choć meta jest daleko - dogonię je!
m1990, nigdy przenigdy nie opalaj twarzy na solarium!
cialo tak ale jak sie kladziesz do kapsuly twarz zakryj sobie bluzka czymkolwiek> Po solarium wiadomo na twarzy wyskakuje pelno krostek...jesli chcesz miec buzie opalona lepiej uzywac chusteczek brazujacych albo kremu brazujacego. Kiedys moze robily smugi ale teraz ich sklad jest coraz lepszy i spokojnie mozna im zaufac :) i niszczyc sobie skory twarzy na solarium
_________________ "Jakie to piękne, gdy dziewczyna zapomina, że jest dobrze wychowana."
kurde a ja zawsze opalam twarz na solarce, wlasciwie najbardziej mi na tym zależy, przynajmniej potem nie widac tych wszystkich przebarwien.. ino ze buźki mi nie łapie, wiec twarz jak zwykle blada, a reszta ciała opalona a szczerze mówiąc zbytnio nie ufam tym chusteczkom brązującym, a przynajmniej wątpie, ze sama umialabym się tym posługiwać,zeby jakos mieć równomierną opalenizne..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum