Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: mikrodermabrazja

Mikrodermabrazja
Autor Wiadomość
asiiu 
Początkująca

Wysłany: 2009-02-26, 18:20 Mikrodermabrazja

hej dziewczyny. czy ktoras z was byla kiedys na Mikrodermabrazji ? bo chcialabym sie wybrac. mam tradzik, przebarwienia, zatkane pory i rozszezone. czy jeden zabieg mi pomoze ? oplaca sie ? :->

ew.ka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-02-26, 18:54 

Niestety jak w większości zabiegów jeden raczej nie pomoże, trzeba zrobić serię.
Zabieg 'opłaca się' w takim sensie, że rozjasnia cerę i niweluje przebarwienia. Mam pytanie: czy masz ropne wykwity? Bo przy trądziku młodzieńczym akurat ten zabieg nie jest wskazany. I znów polecam kurację kwasami:))

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-02-26, 19:23 

nie można robić mikro przy trądziku różowatym, krostkowym, ropowiczym
przeciwwskazaniem jest również opryszczka. więcej o mikro pisalam w swoim artykule

lejdi 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-04-11, 20:08 

Kim napisał/a:
nie można robić mikro przy trądziku różowatym, krostkowym, ropowiczym
przeciwwskazaniem jest również opryszczka. więcej o mikro pisalam w swoim artykule

no wlasnie a ja bylam 2 razy na tym zabiegu i kosmetyczka mi zrobila mimo iz mialam lekki tradzik pozniej mnie wysypalo strasznie:( mam dosc wrazliwa cere i sama juz nie wiem czy kosmetyczka dla mnie to dobry pomysl ...skusilabym sie na te kwasy ,,hmm moze ktos jeszcze cos napisze bede wdzieczna:)

yoana30 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-05-07, 23:20 

jesli masz delikatny tradzik to mysle ze kwasy by ci pomogly a napewno nie zaszkodzily:)))

moni_ja 
Miłośniczka forum

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-05-08, 09:02 

moja kolezanka miala pelno krostek przede wszystkim na policzkach bylo to strasznie widac.. zdecydowala sie isc do kosmetyczki napare zabiegow z tych kwasow minelo 2-3 tygodnie i tradziku ani sladu :-o gladziutka piekna buzka :-D

sylwia26 
Coś już napisała
najpierw praca potem zabawa

Wysłany: 2009-05-08, 10:51 

Ja chodziłam do kosmetyczki regularnie raz na tydzień, dwa. Zrobiłam 5 zabiegów i byłam bardzo zadowolona. Naprawdę cera się znacząco poprawiła i co najważniejsze mimo iż już nie chodzę nie pogarsza się

moni_ja 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-05-08, 16:57 

polecam maseczke Sorayi z efektem mikrodermabrazji z wyciagiem z pistacji chyba... (takie zielone opakownie) stosuje 2 razy w tygodniu i jestem baardzo zadowolona :mrgreen:

Darish:)

Wysłany: 2009-05-10, 22:08 

moni_ja, fotka + cenka prosze:D

moni_ja 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-05-12, 10:12 

alez prosze bardzo: (cena ok 15 zl)

m1990 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-05-12, 20:44 

hmm a chyba jak sie ma jakies zabiegi z kwasami, to nie mozna sie opalać, prawda? a co do tej mikrodermabrazji, w sumie to ja jako tako sie pozbyłam trądzika, np na policzkach mi zostały taki małe brzydkie czerwone plamki, niestety bardzo widoczne, a i w ogóle całą buźke mam w przebarwieniach, a tak mi sie marzy jednolity kolor.. żeby sie nie musiec malować :) te zabiegi pomogłyby mi? i ok. ile może kosztować? albo najpierw wypróbować tą maseczke co tu wkleiła moni_ja, ? :D

Darish:)

Wysłany: 2009-05-12, 21:06 

m1990 napisał/a:
hmm a chyba jak sie ma jakies zabiegi z kwasami, to nie mozna sie opalać, prawda?

prawda ;-)

na czerwone plamki (zalezy tez jakie) kosmetolog polecila mojemu chlopakowi peeling kwasem glikolowym:)

m1990 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-05-12, 22:12 

no to mam peszka, bo chodze na solarium.. :-(

a zostały mi takie plamki po trądziku, po jakichs dawnych pryszczach.. w sumie to nigdy ich nie wyciskałam, zawsze tylko używałam jakieś maści, no i tak mi zostało, oba policzka obsypane :/

moni_ja 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-05-13, 08:33 

m1990, nigdy przenigdy nie opalaj twarzy na solarium!

cialo tak ale jak sie kladziesz do kapsuly twarz zakryj sobie bluzka czymkolwiek> Po solarium wiadomo na twarzy wyskakuje pelno krostek...jesli chcesz miec buzie opalona lepiej uzywac chusteczek brazujacych albo kremu brazujacego. Kiedys moze robily smugi ale teraz ich sklad jest coraz lepszy i spokojnie mozna im zaufac :) i niszczyc sobie skory twarzy na solarium :mrgreen:

m1990 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-05-13, 18:29 

kurde a ja zawsze opalam twarz na solarce, wlasciwie najbardziej mi na tym zależy, przynajmniej potem nie widac tych wszystkich przebarwien.. ino ze buźki mi nie łapie, wiec twarz jak zwykle blada, a reszta ciała opalona :-? a szczerze mówiąc zbytnio nie ufam tym chusteczkom brązującym, a przynajmniej wątpie, ze sama umialabym się tym posługiwać,zeby jakos mieć równomierną opalenizne.. :roll:

Odpowiedz do tematu