Można poprzedzić mikrodermabrazję kawitacją.Ale jeśli tylko jest to konieczne.Natomiast kawitacja po 3 dniach jest zbędna.Myślę,że warto odczekać troszkę więcej.I miedzy jednym zabiegiem a drugim mikro dołączyć kawitację.Wtedy łatwiej będzie utrzymać czystą i gładką skórę.
Witam, a ja mam taki probem, po kilkuletniej walce z trądzikiem wkońcu trafiłem na lek który rzeczywiscie mi pomaga, mianowicie antybiotyk Tetralycal, lecz po ylu zmaganiach z moją skórą przestała się ona regenerować tak jak powinna i zaczęły się robić plamy i blizny:/ po totalnym wykończeniu psychicznym, z zerową samooceną poszedłem do kosmetyczki, która owszem polecała zabieg mikrodermabrazji jak i kwasami owocowymi, ale powiedziala ze odradza zabieg w trakcie leczenia sie antybiotykami. Poleciła mi udanie sie do lekarza i skonsultowanie się z nim czy powinienem taki zabieg wykonać. I moje pytanie jest takie czy ten zabieg jakos koliduje z antybiotykami które biorę? podkreślam ze trądzik zniknął, moze nie całkowicie ale pryszcze wyskakują rzadziej i są mniejsze, wiekszosc plam na mojej twarzy to pamiatki po nich :<
Pozdrawiam
Brałam ten sam antybiotyk przez 1.5 roku, w moim przypadku nie zdał on rezultatu, bo po zaprzestaniu stosowania, stan skóry się pogorszył... Zabieg z kwasami skonsultuj lepiej z lekarzem prowadzącym... Chyba, że masz bardzo dobrą kosmetyczkę/kosmetolog, która dokładnie potrafi zdiagnozować stan skóry.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Ja lacze miko z kwasami i daje to rewelacyjne rezultaty. Mam klientki ktorym nakladam kwas od 12 do 25% od razu po mikro i nic nie czuja. Zadnego szczypania, zadnego zaczerwienienia. Sa to osoby z bardzo tlusta i zanieczyszczona cera, dlatego decydujemy sie na zabieg konkret. I efekty sa rewelacyjne.
86supra Coś już napisała 86supra
Wysłany: 2011-04-26, 16:36
Ja chodzę co 3 mc do kosmetyczki na kwasy i jestem bardzo zadowolona dodatkowo mam 2 masci które sa na receptę i robie sobie 2 razy w tyg oczywiscie jak pamietam peeling i jakis tomik żel i cera sie poprawiła. Co prawda widze juz po 2mc ze trzeba znowu isc do kosmetyczki ale tak to jestem zadowolona polecam taki system
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum