Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: mikrodermabrazja

Mikrodermabrazja
Autor Wiadomość
soffie 
Stała bywalczyni
soffie

Wysłany: 2009-12-11, 14:59 

Można poprzedzić mikrodermabrazję kawitacją.Ale jeśli tylko jest to konieczne.Natomiast kawitacja po 3 dniach jest zbędna.Myślę,że warto odczekać troszkę więcej.I miedzy jednym zabiegiem a drugim mikro dołączyć kawitację.Wtedy łatwiej będzie utrzymać czystą i gładką skórę.

Michal89 
Początkująca

Wysłany: 2011-02-14, 18:55 

Witam, a ja mam taki probem, po kilkuletniej walce z trądzikiem wkońcu trafiłem na lek który rzeczywiscie mi pomaga, mianowicie antybiotyk Tetralycal, lecz po ylu zmaganiach z moją skórą przestała się ona regenerować tak jak powinna i zaczęły się robić plamy i blizny:/ po totalnym wykończeniu psychicznym, z zerową samooceną poszedłem do kosmetyczki, która owszem polecała zabieg mikrodermabrazji jak i kwasami owocowymi, ale powiedziala ze odradza zabieg w trakcie leczenia sie antybiotykami. Poleciła mi udanie sie do lekarza i skonsultowanie się z nim czy powinienem taki zabieg wykonać. I moje pytanie jest takie czy ten zabieg jakos koliduje z antybiotykami które biorę? podkreślam ze trądzik zniknął, moze nie całkowicie ale pryszcze wyskakują rzadziej i są mniejsze, wiekszosc plam na mojej twarzy to pamiatki po nich :<
Pozdrawiam

pati 
pati

Pomogła: 23 razy

Wysłany: 2011-02-15, 21:45 

Brałam ten sam antybiotyk przez 1.5 roku, w moim przypadku nie zdał on rezultatu, bo po zaprzestaniu stosowania, stan skóry się pogorszył... Zabieg z kwasami skonsultuj lepiej z lekarzem prowadzącym... Chyba, że masz bardzo dobrą kosmetyczkę/kosmetolog, która dokładnie potrafi zdiagnozować stan skóry.

shippy 
Początkująca
Kosmetolog

Wysłany: 2011-04-03, 23:24 

Ja lacze miko z kwasami i daje to rewelacyjne rezultaty. Mam klientki ktorym nakladam kwas od 12 do 25% od razu po mikro i nic nie czuja. Zadnego szczypania, zadnego zaczerwienienia. Sa to osoby z bardzo tlusta i zanieczyszczona cera, dlatego decydujemy sie na zabieg konkret. I efekty sa rewelacyjne.

86supra 
Coś już napisała
86supra

Wysłany: 2011-04-26, 16:36 

Ja chodzę co 3 mc do kosmetyczki na kwasy i jestem bardzo zadowolona dodatkowo mam 2 masci które sa na receptę i robie sobie 2 razy w tyg oczywiscie jak pamietam peeling i jakis tomik żel i cera sie poprawiła. Co prawda widze juz po 2mc ze trzeba znowu isc do kosmetyczki ale tak to jestem zadowolona polecam taki system

Odpowiedz do tematu