Parish Początkująca
Wysłany: 2008-09-21, 15:32
Mikrodermabrazja i kawitacja za 79 zł! nowy gabinet Warszawa
Witam wszystkie internautki,
Dostałam zaproszenie na 2 zabiegi: mikrodermabrazję lub kawitację. Przed zabiegiem- miła Pani kosmetolog zrobiła mi konsultacje i wybrała mikrodermabrazję, bo mam tłustą cerę z przebarwieniami i drobnymi bliznami potrądzikowymi. Byłam ciekawa, co oferują za tę cenę 79 zł! Okazało sie, że zabieg trwał ok. 45 minut, ok.20 sama mikrodermabrazja a potem maska ściągająca. W sumie normalny zabieg, wykonany bardzo delikatnie i miło. Cena taka niska, bo Centrum jest nowe i chce zdobyć klientki:-)
Już się zapisałam na następny promocyjny zabieg, bo promocja potrwa do końca października!! Jeśli ktoś chce skorzystać, to polecam..
Kim, dziękuję za odpowiedź :) Jak łagodniejsza to nawet lepiej. Chciałabym zadbać o cerę przed Sylwestrem, żeby wyglądać promiennie. Wygląda na to, że ten zabieg będzie w sam raz?
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-12-23, 21:35
robilam mikrodermabrazje i nie widziałam po niej zadnych ale to zadnych efektów. twarz byla taka sama jak i po zabiegu... nic zero zmian! wiem ze po 1 zabiegu to malo co widac ale nawet nie byla jakos odswiezona, czy oczyszczona... nawet nie zluszczyl sie stary naskorek...
a co myslicie na temat kawitacji? to pewnie tez pic na wode.. ?
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-12-24, 09:39
qwerty może coś było xle wykonane albo po prostu u Ciebie ten zabieg się nie sprawdził.
Efekty zabiegów to indywidualna sprawa, trzeba próbować chociaż jeden czy dwa bo seria to już wydatek.
trzeba próbować chociaż jeden czy dwa bo seria to już wydatek.
Wydatek, ale czasem warto :) Ja już zdecydowałam, pójdę przed Sylwestrem na 1, a jeśli zdążę to na 2 zabiegi mikrodermabrazji diamentowej :) Nie wiem, jaki powinien być odstęp czasowy pomiędzy nimi, więc nie wiem, czy zdążę zrobić 2?
Wysłany: 2008-12-25, 21:51
Zabieg trzeba powtarzać, co 7-14 dni, w ciągu 1-3 miesięcy, potem w celu utrwalenia efektu raz w miesiącu więc przed sylwestrem to raczej jeden, dla odświeżenia skóry powinien wystarczyć, jeśli jednak byłoby to w ramach zabiegów antytrądzikowych to lepiej by byłby poczekać do wiosny. Ale u Ciebie czekać nie trzeba
Wysłany: 2008-12-25, 22:20
Dziękuję za pochwałe
wiem ponieważ to moja pasja, skończyłam szkołę kosmetyczną
dużo czytam i pisze na o kosmetyce 9 na blogu i nie tylko
a do iwosny ponieważ jest zimno a skóra po takim zabiegu jest wrażliwa i moze reagować podrażnieniami itp
( teoretycznie bo zimy nie ma chociaż dziś troche śniegu było ale normalnie wykonuje się te zabiegi na wiosne i jesienią jak jest troche cieplej
a do iwosny ponieważ jest zimno a skóra po takim zabiegu jest wrażliwa i moze reagować podrażnieniami itp
( teoretycznie bo zimy nie ma chociaż dziś troche śniegu było ale normalnie wykonuje się te zabiegi na wiosne i jesienią jak jest troche cieplej
O proszę, nie wiedziałam! A to dotyczy wszystkich rodzajów mikrodermabrazji? Bo skoro ta diamentowa jest łagodniejsza...?
Wysłany: 2008-12-26, 12:22
w celu odświeżenia cery możesz zrobić teraz, ale serie raczej zrobilabym dopiero na wiosne
to twój pierwszy zabieg jak rozumiem więc nie wiadomo jak cera zareaguje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum