Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: gabinet, kawitacja, mikrodermabrazja, nowy, warszawa

Mikrodermabrazja i kawitacja za 79 zł! nowy gabinet Warszawa
Autor Wiadomość
majka373 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-01-14, 05:36 

ja chciałam spytać o kawitacje...
czy ten zabieg zdaje egzamin i na długo wystarcza?? czy trzeba powtarzać go często?

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-01-14, 09:41 

Peeling kawitacyjny szczególnie jest polecany przy problemach z trądzikiem. Ale można go też wykonac rpzy innych rodzajach cery
częstotliwość zabiegów to raz w tygodniu przez miesiac lub 2 w zależności od stanu cery.
Mozna tez tak jak mikrodermabrazje jeden dla odświeżenia cery.
Dzięki emu peelingowi zastosowane kosemtyki lepiej będą działać na skórę. Składniki lepiej będą wnikać.
jest to też rodzaj oczyszczania, z zastosowaniem ultradźwięków które polecam, bo manualne raczej odradzam.

majka373 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-01-14, 15:25 

ja problemów z trądzikiem to raczej jako takich nie mam...ale chodziło mi bardziej o oczyszczenie twarzy z zaskórników...bo w niektórych miejscach to nawet takie ciemne place mam i to nieestetycznie wygląda...czyli mogę pójść raz i na jakiś czas mi wystarczy tak??

Joan 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-01-14, 16:20 

Tak, przy zaskórnikach też ten peeling jest skuteczny
efekt utrzyma się z tydzien lub dłużej
:-)

majka373 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-01-15, 20:02 

oj...tydzień tylko...to ja zbankrutuje :-P

[ Dodano: 2009-01-24, 15:58 ]
a jeszcze chciałam spytać...czy po tym zabiegu miewa się zaczerwienioną twarz??

Joan 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-02-03, 09:34 

berenika napisał/a:
Kim napisał/a:
trzeba próbować chociaż jeden czy dwa bo seria to już wydatek.

Wydatek, ale czasem warto :) Ja już zdecydowałam, pójdę przed Sylwestrem na 1, a jeśli zdążę to na 2 zabiegi mikrodermabrazji diamentowej :) Nie wiem, jaki powinien być odstęp czasowy pomiędzy nimi, więc nie wiem, czy zdążę zrobić 2?

Berenika i jak byłaś?
jak wrażenia?

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-02-07, 11:15 

no to jaka w końcu jest cena za taki zabieg?

Joan 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-02-07, 16:06 

jesli chodzi o zaczerwienienie skóry może niewielkie wystapić po tradycyjnej mikrodermabrazji, natomiast p odiamentowej ( łagodniejszej nie ma tego problemu)

ceny zależą od salonu imiasta ale orientacyjnie w Krakowie kosztuje 100-250

majka373 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-03-25, 22:35 

Witam.
byłam na pilingu kawitacyjnym...pisałyście ze usuwa on zaskórniki, lecz po wyjsciu nie miałam takiego wrażenia i raczej nic mi to nie oczyściło twarzy...nadal mam ciemne place na brodzie a po wyjsciu z gabinetu miałam jeszcze ciemniejsze...
czyżby nie podziałało??

forumadmin 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2009-03-25, 22:51 

Mimo, że nie jestem kosmetyczką :mrgreen: ale coś tam w temacie siedzę to o ile wiem jak sama nazwa mówi piling to piling. Złuszcza skórę i tyle. Na głębokie oczyszczanie (a tym bardziej na zaskórniki) nie pomoże nic oprócz oczyszczania ręcznego, czyli standardowe wyciskanie lub nakłuwanie igłą + wyciskanie (w zależności od skóry).

Tego typu zabiegi to już ingerencja w głębsze warstwy naskórka i póki co w Polsce jeszcze są o ile się orientuje legalne. Niestety na zachodzie zabawy z igłą już legalne nie są i kosmetyczki oczyszczają jedynie za pomocą jakiś maszynek, które za skuteczne nie są. Stąd wiele kobiet przyjeżdżając do rodziny do Polski tak chętnie odwiedza polskie kosmetyczki i zapisuje się na porządne ręczne oczyszczanie.

kngz 
Gaduła ;)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-03-25, 23:35 

Zgadzam się z forumadmin, jeśli występują głębokie zaskórniki trzeba je usunąć za pomocą oczyszczania mechanicznego, ponieważ mikrodermabrazja czy peeling kawitacyjny nie podoła temu. Wydaje mi się, że odchodzi się od tego rodzaju oczyszczania ze względu na ryzyko zakażenia skóry.

Odpowiedz do tematu