Pierwszy wykład który mnie zainteresował był na temat homotoksyn w naszym organizmie które przyczyniają się do szybszego starzenia się skóry. Bardzo ciekawie przedstawione sposoby jak je zwalczać.
Kolejny ciekawy pokaz mezoterapii bezigłowej chantarelle. Zabieg wykonany na ochotniczce dał efekty.. ( jako takie jak po pierwszym zabiegu, wiadomo że trzeba zrobić serię) Została tez przedstawiona teoria na temat zabiegu.
Najbardziej ze wszystkiego zainteresował mnie pokaz makijażu permanentnego firmy szwedo group, przyznam że nie bardzo wierzyłam że można tak zrekonstruować brwi w naturalny sposób a nie sztucznie jak do tej pory. Efekty pokazane na żywo były takie same jak w ulotce reklamowej. Widoczne było lekkie zaczerwienienie ale efekt rewelacyjny. Na ustach też ten kontur wyszedł super.
I wykład na temat trądziku, bardzo ciekawie przedstawiony. Metody walki z uciążliwym trądzikiem. Najlepsze były efekty kuracji u tej studentki którą p. Dolecka przedstawiła. Co prawda na zdjęciu przed i po ale efekty rewelacyjne. Widać przy współpracy z dermatologiem można wyleczyć nawet ciężki trądzik ( który wyglądał tragicznie).
Kongres ogólnie ciekawy, polecam.