Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: matura

Matura
Autor Wiadomość
aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
  Wysłany: 2007-12-04, 19:11 Matura

W tym roku czeka mnie matura. A jak to z Wami było? Czy to jest aż tak straszny egzamin wiele osób mówi że na studiach to się dopiero zaczyna... Jakie przedmioty zdawałyście lub zamierzacie zdawać? Chodziłyście na konsultacje, prywatne lekcje? A jak sprawa ze ściąganiem? Jaki mieliście temat na maturę ustna z języka polskiego?
Co robicie/zamierzacie robić po maturze? Jesteście zadowolone ze swoich wyników? =))

Sigma87

Wysłany: 2007-12-05, 19:35 

Hey aagnieszkaa1 ja niedawno zdałam maturke i nie narzekam nie jest aż tak źle gdy sie chodzi na lekcje bo nawet gdy sie nie uczyło to zawsze sie coś przypomni. Osobiście uważma że matura nie jest aż taka zła podeszłam do tego z luźnej perespektywy i nie było tak źle :) Zdawałam polski podstwowy angielski podstawowy i geografie podstawową i było spoko polski 50% angielski 80% a geografia 75% ustny tylko troszke mnie przeraził bo niewoiadomo było kto będzie cie oceniał ale też nie było tak źle 50% polski a angielski 100% na studiach jak jest to nie wiem ale teraz chodze do szkoły policealnej by sie przekwalifikować na kosmetyczke :) jestem na 1 roku. Do matury przygowowywali nas nauczyciele na lekcjach i na konsultacjach i zawsze możnabyło sie o coś spytać :) na prywatne lekcje nie chodziłam odradzam koleżnaka chodziła i wyrzuciła pieniądze w błoto bo ustny polski zawaliła źle jej prace napisali już lepiej samemu napisać i sie wie c sie chciało powiedzieć no nie? tak pozatym to pozdrowka i powodzenia

Darish:)

Wysłany: 2008-01-29, 17:30 

ehh jestem zalamana swoja niewiedza;p za kilka miesiecy matura a nigdzie nie moge znalezc informacji ani o wymaganych punktowych na jakas uczelnie ani przedmiotach... pelno stron ale kiedy klikam na "rekrutacja" okazuje sie ze nic nie ma..
w szkole tez informacji nie daja.. i szukaj sobie co chcesz;p masakra;p

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-01-31, 16:45 

Ja miałam wycieczki szkolne do Karkowa Lublina na uczelnie i wszystko wiem i jeszcze Rzeszów i Przemyśl. Poszukaj w informatorach na ich stronkach na pewno znajdziesz

Wysłany: 2008-01-31, 19:00 

no wlasnie szukam w necie i nic nie ma... ciagle tylko odnosniki do innych stron ktore albo sa bez sensu albo nie dzialaja..

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-01-31, 23:08 

http://www.pk.edu.pl/ - polecam, moja uczelnia :)

Wysłany: 2008-02-02, 15:48 

qwerty, a mozesz powiedziec co studiujesz? :)

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-02-02, 19:50 

architektura krajobrazu

ale inne kierunki tez sa ok :)

Wysłany: 2008-05-05, 12:58 

i jak tam Agnieszka matura poszla ? zadowolona z polskiego heh czy tak srednio ?;)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-05-08, 13:01 

Średnio jestem zadowolona. Tematy były wg mnie trudne. Jednego wiersza to w ogóle nie przerabialiśmy w szkole tego Tetmajera (inne jego braliśmy ale ten akurat nie). Dlatego pisałam o Lalce (na szczęscie ją czytałam na wakacjach hehe ;)) Czytanie ze zrozumieniem na szczęście było łatwiejsze. Zdawałam też wos rozszerzony dodatkowo-masakra. Dziś jestem po niemieckim czekam na wyniki ze słuchu i czytania ze zrozumieniem. Formy pisemne były łatwe ;) A tobie jak poszło? ;-)

Wysłany: 2008-05-08, 17:21 

no podobnie.. zadowolenie male;p
na polskim tez Lalke pisalam;) a z niemieckiego czytanie mnie powalilo;p hehe a pisanie faktycznie nawet spoko ;))
mozliwe iz polegne wlasnie na polskim i niemcu;p ustny z polskiego poki co na 75% przeszedl, jedyny sukces w tym tygodniu ;)
w nastepnym ustny niemiecki i chemia ;)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-05-09, 12:17 

Ja jutro mam ustny polski a 19 maja ustny niemiecki i wakacje ;)
Teraz jestem po geografii i czekam na 15 na wyniki bo tak to trudno ocenić jak poszło :P Ale źle nie było

[ Dodano: 2008-05-12, 13:01 ]
Ustny polski- 90% =) <cieszy>

Wysłany: 2008-05-15, 13:15 

hih no to gratulacje :)
ja jutro jeszcze chemie i wakacje:)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-05-16, 09:33 

to ty masz juz wakacje ja musze czekać do poniedziałku =) jak ci poszła chemia?

Wysłany: 2008-05-18, 19:17 

wakacje czas zaczac ;))
no co do chemii to gorzej niz probna poszla, teraz byla troche dziwniejsza, zrobilam kilka glupich bledow, czasami przez niedopatrzenia w tresci i 15ptk stracilam :// najwiecej w zadaniach za 2ptk, mam tylko polowe dobrze.. i bedzie jakies 70% moze wiecej... a na probnej 82% bylo.. bo stracilam tylko 9ptk (wtedy tez mi sie wydawalo ze slabo napisalam.. a teraz...) zalamka :/

Odpowiedz do tematu