Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: matura

Matura
Autor Wiadomość
Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-05-07, 09:20 

Ja z kolei od 1 lo miałam w planie zdawać historię na maturze, przykładam się do nauki, a potem w deklaracji i tak wpisałam WOS ;D

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-05-07, 09:41 

Hehe, ja miałam zdawać biologię, a w lutym również zmieniłam deklarację na wos. Hehe nie ucyzłam się na niego w ogóle. Niestety w zeszłym roku wos był okropnie trudny, ze względu na to, że to ostatni raz można było go zdawać na podstawie.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-05-07, 15:05 

moja biedna siostra zalapie sie na mature z matematyki za pare lat.
a tak w ogole to wszyscy mowili ze matura z matmy latwa, a ja tam watpie zeby wszyscy byli zadowoleni i poczekam sobie na wyniki tej latwej matury ;]

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-05-07, 15:28 

Zawsze tak mówią, a potem płaczą. W zeszłym roku mówili, że polski był banalny. Wszystko było ok, do momentu, kiedy egzaminatorzy zobaczyli KLUCZ... No i nie było wesoło. Teraz też tak będzie... Polski był ponoć łatwiutki... Gorzej będzie z kluczem :] żeby się nie przeliczyli. TO samo matma.

mrowcia 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-05-08, 08:37 

Joan , ja uważam że tegoroczna matura z matematyki odbije się wielkim echem w środowisku nie tylko maturzystów ale ludzi którzy to wrócili :) Prawda jest taka że ludzie nie przepadają matematyki. Co z tego że młody człowiek zdaje rozszerzone przedmioty, wszystko zda a matematyke obleje ? Myślę że ludzie którzy przywrócili zdawanie matematyki na maturze powinni się dokładnie jeszcze raz zastanowić co zrobili .... :roll: :roll:

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-05-08, 14:09 

z przykrością stwierdzam, że lubiłam matematykę i byłam z niej dobra (wygrałam nawet olimpiadę) tylko w szkole podstawowej. w liceum, gdzie mieliśmy funkcie, całki itp. to matma już w ogóle przestała do mnie przemawiać i zaczęłam mieć coraz gorsze oceny. z funkcji musiałam nawet chodzić na dodatkowe zajęcia :-/ dlatego rozumiem egzamin do liceum z matematyki, bo tam mieliśmy podstawy, na których bazowaliśmy w liceum i które są nam niezbędne w życiu codziennym, ale matury już nie rozumiem. moim zdaniem (naprawdę, tylko moim zdaniem) maturę z matmy powinni zdawać tylko ci, którzy uderzają na zbliżone kierunki na studia, bo innym osobom funkcie nie są do niczego w życiu potrzebne.

ja nie miałam matury z matmy, jako ostatni rocznik szłam jeszcze starym trybem, więc miałam tylko polski, język obcy (angielski) i przedmiot dodatkowy (można było wybrać matmę ale ja wybrałam historię).

mrowcia 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-05-09, 11:47 

Zgadzam się z tobą !!! Nie można każdemu nasuwać matematyki na siłę, do życia codziennego matematyka wystarczy jakiej nauczylismy się w Szkołach podstawowych i w liceach, a po co komu to na maturze jak z matematyką nie będę miał do czynienia w drodze na studiach ? :roll:

Odpowiedz do tematu