Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: leczenia, matody, wady, wzroku

Matody leczenia wady wzroku
Autor Wiadomość
UlaPlus 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-07-13, 09:48 Matody leczenia wady wzroku

Witajcie,
mam nie za dużą wadę wzroku ale za to uciążliwą, ok +3 na obu. Zastanawiałam się już kiedyś czy da się tą wadę usunąć, czytałam sporo o niekonwencjonalnych metodach ale jednak nie jest to coś pewnego. A co myślicie o tych nowoczesnych zabiegach wszczepiania soczewek czy leczenie laserem?

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-07-27, 00:03 Re: Matody leczenia wady wzroku

UlaPlus napisał/a:
A co myślicie o tych nowoczesnych zabiegach wszczepiania soczewek czy leczenie laserem?

o niekonwencjonalnych metodach nie słyszałam, tak samo jak o wszczepianiu soczewek na stałe, a co do operacji laserowej to moja ciocia przeszła i wszystko wyszło dobrze -- mogła wrócić do czytania które lubi, a tak się zapierała, że nie pójdzie i nie zrobi :!: chociać ona zwlekała długo bo się bała powikłań, bo podobno mogą występować, ale jakie jest prawdopodobieństwo, to nie wiem...

Tajemniczy 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-07-28, 12:26 

Najlepszym sposbem leczenia jest poprostu wyobrażanie sobie zdrowych oczu jakie miałaś nim musiałaś zacząć nosić okulary a wada z czasem sama zniknie :)

marysia45 
Początkująca

Wysłany: 2011-10-19, 16:58 

Najlepiej badać wzrok, bo z wiekiem się nie polepsza, a czym później tym gorzej. Właśnie trwa w poznaniu i okolicach akcja BEZPŁATNEGO badania wzroku w salonach optycznych dla osób po 40 :) Byłyśmy hurtowo z sąsiadkami z bloku :)

Marta-a 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-11-21, 18:43 Re: Matody leczenia wady wzroku

UlaPlus napisał/a:
A co myślicie o tych nowoczesnych zabiegach wszczepiania soczewek czy leczenie laserem?

wszczepianie soczewek to jest stosowane w bardzo specyficznych chorobach chyba. Laserowa korekcja to dosc juz popularna i bezpieczna metoda. Ja sie interesowalam ze 20lat temu tym, teraz bez propblemu znajdziesz dobra klinike gdzie to robia, w warszawie jest co najniej 2 najlepsze w kraju

Najwazniejsze to dokladne badania - czy nie masz syndromu suchego oka, za cienkiej rogowki itd. W necie znajdziesz cale mnostwo dyskusji na ten temat

corby 
Początkująca

Wysłany: 2011-11-22, 11:54 

Kiedyś czytałam, że wzrok można zwyczajnie ćwiczyć - czytać bez okularów, powiesić sobie na ścianie tablicę z literami różnej wielkości i trenować, trenować, trenować.

Ponadto w książce "Sekret" pisali, że wystarczy sobie wmówić, że ma się dobry wzrok, a on się poprawi ;)

hortensja 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-11-28, 12:21 

O ciekawe czy przy mojej zbyt dużej gałce ocznej i -3 mogę sobie wmówić. :)

drimmka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-11-28, 16:27 

corby napisał/a:
Ponadto w książce "Sekret" pisali, że wystarczy sobie wmówić, że ma się dobry wzrok, a on się poprawi ;)

Ha, tez jestem fanką Sekretu :) Świetne pozycja, znacznie zmieniła moje życie :)

Marta-a 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-12-13, 22:33 

corby napisał/a:
Kiedyś czytałam, że wzrok można zwyczajnie ćwiczyć - czytać bez okularów, powiesić sobie na ścianie tablicę z literami różnej wielkości i trenować, trenować, trenować.

poplakalam sie ze smiechu, sorki!! cwiczyc to mozna jak sie ma pol dioptrii, a nie 3 i wiecej...
ja bym na scianie nawet niewidziala tej tablicy to co dopiero literki hahahah

Agnesska 
Coś już napisała

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2011-12-20, 13:11 

Nie wiem czy pozwoliłabym sobie na ingerencje w swoje oczy. Może jestem dziwna ale wydaje mi sie to nienaturalne i niebezpiecze. Przeciez jest tyle świetnych oprawek okularów - nosza je ludzie którzy nawet nie maja wady wzroku, poza tym jesli dobrze poszukasz w necie znajdziesz je naprawdę tanio. A jesli jestes anty-okularowy zawsze mozna siegnac po soczewki. Ja nosze i nawet nie czuje ze mam je na oku. A od czasu do czasu okulary.

Co do opinii że mozna wyleczyć kazdą chorobę podświadomością....najwidoczniej moja podswiadomosc stanowczo się temu opiera ;)

dagga 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-12-25, 14:14 

Wiesz, przy dużej wadzie wzroku korekta laserowa jest wybawieniem.

UlaPlus 
Gaduła ;)

Wysłany: 2012-02-28, 09:36 

Dawno nie zaglądałam na forum i powiem, że u mnie w tej kwestii sporo się zmieniło :) miałam zabieg i mam teraz duże, ładne, okrągłe zero na obu oczach :D Sam zabieg to dużo strachu o nic, raz dwa minęło, nic nie bolało :) Jakbyście chciałby się czegoś dowiedzieć co i jak służę pomocą.

Odpowiedz do tematu