o jejku ja tez mialam ten specyfik... strasznie wysuszal skore a potem 100 razy bardziej sie swiecila.
Wedlug mnie pory nie moga byc zamkniete zupelnie.. przeciez skora przez nie oddycha... jedynie powinny byc oczyszczone.. nie wiem moze sie myle:P
Ja nakładam maseczkę najczęściej wieczorem, kiedy przychodzi czas na zrelaksowanie się :) W ogóle jestem wielbicielką maseczek i jak nie mam żadnego egzemplarza na kosmetycznej półce to zaraz poszukuję w drogeriach czegoś ciekawego. Z racji tego, że jestem przedstawicielką cery mieszanej, wrażliwej i zarazem naczynkowej, lubię maseczki kojące, nawilżające, ale też te delikatne oczyszczające. Podoba mi się maseczka do cery naczynkowej z Flos-lek - fajnie chłodzi, z Daxa miałam odżywczą i też była ciekawa. Warta uwagi jest też ta seria maseczek Dermiki w ładnych, białych saszetkach - miałam oczyszczającą, ciekawa.
Słyszałam że najlepiej nakładać maseczki w godzinach 16-19 bo ponoć wtedy skóra odpoczywa. Ja najczęściej używam maseczek oczyszczających, ewentualnie nawilżających. Wybieram do cery tłustej/mieszanej ale wciąż szukam tej najlepszej bo z różnych firm narazie próbuje.
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-01-04, 13:41
jmagdaj napisał/a:
Słyszałam że najlepiej nakładać maseczki w godzinach 16-19 bo ponoć wtedy skóra odpoczywa. Ja najczęściej używam maseczek oczyszczających, ewentualnie nawilżających. Wybieram do cery tłustej/mieszanej ale wciąż szukam tej najlepszej bo z różnych firm narazie próbuje.
no tak, maseczki najlepiej nakładać wieczorem lub po połódniu, ja zawsze na noc nakładam tzn nie codziennie bo tak nie wolno, mozna raz na tydzień albo 2 razy w tygodniu w zależności od cery i efektów.
Ja też stosuję 1-2 razy w tygodniu, chociaż ostatnio to mam mało maseczek a w zasadzie używam jednej i muszę uzupełnić zapasy. Myślę o nabyciu glinki, białej, zielonej, albo obu :)
o właśnie, ja chciałam zapytać: wczoraj kupiłam sobie maseczkę garniera z miodem akacjowym nawilżenie coś tam (zwykle kupuję tą rozgrzewającą) - nałożyłam ją i po jakiejś minucie trochę zaczęła piec mnie skóra. rozumiem, że to nie był pożądany efekt (pytam, bo jak piecze, to niby wyżera bakterie czy coś - takie mam skojarzenia) i mam nie nakładać drugi raz ktoś tak miał już
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-01-07, 09:51
jeśli po żadnej innej maseczce Cię nie piekła skóra a tylko po użyciu tej garniera to lepiej jej nie używać. A z minuty na minutę piecze cię coraz bardziej? jak tak to tym bardziej bym spłukała ta maskę.
A po spłukaniu miałaś zaczerwienioną skórę?
Moglo to byc uczulenie na jakiś składnik tej maseczki/
używałam tylko maseczek Dermiki dawno dawno temu i teraz Garniera rozgrzewającej i po niej skóra mnie nie piecze, a po tej miodowej piekła. Kim nie, nie piekła coraz bardziej, ciągle tak samo. i kurczę, myślałam, że nie jestem na nic uczulona - ciekawek, na jaki składnik tak zareagowała moja skóra...
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Mnie strasznie denerwuje, że do maseczek przeznaczonych do skóry wrażliwej, a właściwie do jakichkolwiek maseczek często dodaje się bardzo intensywny zapach. Mało tego, że wcale nie uprzyjemnia to zabiegu, ale chyba nie jest najlepszym pomysłem mocno perfumować coś, co nakładane jest na delikatną, skłonną do podrażnień skórę Ostatnio kupiłam maseczkę, zadowolona, że upolowałam coś ciekawego do cery wrażliwej użyłam jej wieczorem tego samego dnia. Już po otwarciu opakowania zdziwiło mnie, że tak intensywnie pachnie, ale po nałożeniu jej na twarz tak mi to przeszkadzało, że ją po prostu zmyłam. Skóra bynajmniej nie była ukojona, jak zapewniało opakowanie, ale na szczęście maseczka jej nie podrażniła. Mam ją jeszcze na półce, ale chyba nie odważę się użyć ponownie. Tym bardziej, że dostałam niedawno od koleżanki inną maseczkę, o miłym, delikatnym zapachu, a poza tym zamówiłam sobie dwie glinki, także póki co na jakiś czas chyba mogę zakończyć powiększanie maseczkowych zapasów (ale jak zwykle, na niezbyt długo ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum