lady m Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-02-26, 12:57
Ja pociągnę temat glinek bo dla mnie są one nieocenione. Wykorzystywane są one w kosmetyce od setek lat, mają działanie bakteriobójcze, remineralizujące, odtruwające, zabliźniające i stymulujące funkcje organizmu. W połączeniu z wodą lub z naparem z ziół oraz z olejem kosmetycznym, glinki mogą być wykorzystywane jako maseczki kosmetyczne na włosy, twarz i dekolt, a także jako okłady do pielęgnacji całego ciała.
Oczyszczają skórę i dostarczają jej mikroelementów. Glinki mają zdolność pochłaniania nadmiaru sebum i toksyn szkodliwych dla skóry. Glinki nie tylko wykorzystuje się do maseczek, ale również mają zastosowanie w pudrach i jako dodatek do mydeł, ze względu na różnorodność swoich kolorów.
Dlatego też ja używam glinek i robię sobie z nich swoje maski, zamiast kupować gotowe w sklepie. W Mydlarni u Franciszka na przykład można kupić glinkę rhassoul, którą ja używam i wszystkie inne wody kwiatowe i oleje, które mieszamy z glinkami. Efekty są znacznie lepsze niż przy używaniu gotowych masek.
ja teraz używam tylko maseczki z glinki zielonej, kupuje sproszkowaną na All, 100g - 9,20zł. Wydajna, efekty super :) Jeszcze naczytałam się dużo dobrych komentarzy o maseczce: dermomask, jednak nigdzie nie mogę jej znaleźć :/ oraz Celia Sensuelle lub Siloe, to jakaś maseczka rozjaśniająca, jednak kurde też nie ma jej w żadnym sklepie :( trza będzie polatać po jakichś małych sklepikach :D
_________________ ` Biegnę do swych marzeń, bo choć meta jest daleko - dogonię je!
Czy może mi ktoś pomóc jaką maseczkę powinnam wybrać?
Mam 18 lat, cerę dosyć suchą(chyba przesadziłam z oczyszczaniem kiedy miałam trochę trądziku), mam minimalne zmarszczki mimiczne na czole, nie widać ich ale mnie denerwują;/, mimo to czasem wyskoczy mi jeszcze jakiś pryszcz. No i chciałabym jakąś maseczkę, która dobrze nawilży moją cerę. A i co na oczy kłaść, ogórki? Mam zmęczone oczy od soczewek, zaczerwienione gdy je długo noszę w ciągu tygodnia.
Dodam, że na codzień używam kremu nivea baby na zimę, jest genialny!
Kinia3011 Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-04-11, 12:46
Kaylene napisał/a:
Czy może mi ktoś pomóc jaką maseczkę powinnam wybrać?
Mam 18 lat, cerę dosyć suchą(chyba przesadziłam z oczyszczaniem kiedy miałam trochę trądziku), mam minimalne zmarszczki mimiczne na czole, nie widać ich ale mnie denerwują;/, mimo to czasem wyskoczy mi jeszcze jakiś pryszcz. No i chciałabym jakąś maseczkę, która dobrze nawilży moją cerę. A i co na oczy kłaść, ogórki? Mam zmęczone oczy od soczewek, zaczerwienione gdy je długo noszę w ciągu tygodnia.
Dodam, że na codzień używam kremu nivea baby na zimę, jest genialny!
moim zdaniem maseczka Ci nie zaszkodzi, jesli bedziesz rozsądna w nakładaniu.polecam ci maseczke nawilzającą np ściągającą z ogórka (może być avon). maseczkę nawilzającą powinnaś stosować 2/3 razy w tygodniu po umyciu twarzy,a ciągającą (odpowiednią do wieku) raz na 2 tygodnie.nie uzywaj toników bo często wysuszają skóre.jeśli chodzi o krem to piszesz że używasz nivea baby - NIE!!! to krem dla niemowląt, stosowny dla ciebie będzie krem z twojej półki wiekowej np loreal nawilzający 20+, nivea 20+ lub nivea soft - uniwersalny a mocno nawilża. twarz myj mleczkiem nawilzającym - nie woda i nie mydłem.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2010-03-04, 19:06
kurcze, czy ja wiem czy potrzebna jest maseczka w tak mlodym wieku?
pryszcze w Twoim wieku to jeszcze norma, ja bym zainwestowala w porzadny peeling i uzywala kremu nawilzajacego dobrej firmy i to wszystko.
Hm mówicie, że na maseczki jeszcze dla mnie za wcześnie? A co mogę zrobić z tymi oczami? Są zmęczone i lekko zaczerwienione wieczorem od noszenia soczewek.
Nie używałam nigdy żadnych kremów pod oczy, bo czuję się na to za młoda:D
yoasia23 Coś już napisała yoasia23
Wysłany: 2010-03-16, 18:17
Jesli jestes bardzo mloda to jasne ze z kosmetykami ostroznie.
_________________ yoasia
yoasia23 Coś już napisała yoasia23
Wysłany: 2010-03-16, 18:16
Ja używam maseczek z glinek kosmetycznych(zielonej i błękitnej) skora jest oczyszczona i odrzywiona.Pozamykałam też sobie popękane naczynka.Serdecznie polecam(tylko takie glinki z badaniami)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum