Witam mam pytanie odnosnie maseczek do twarzy. A wiec wiekszkosc maseczek stosuje sie do 3 razy w tygodniu, ale np jezeli mam maseczke oczyszczajaca i np druga nawilzajaca to czy moge stosowac 3 razy taka i 3 razy taka w tygodniu?
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-10-01, 20:04
Może tak, często na opakowaniach jest napisane stosować np 2 razy w tyg, ja tak nie robię, raczej patrze na potrzeby mojej skóry, jeśli widzę, że mam zanieczyszczoną to wtedy maska, jeśli jest przesuszona to wtedy maska itd. Codziennie za to krem-rano i wieczorem.
Ja proponuję maseczki 2 razy w tygodniu. (raz oczyszczająca, raz nawilżająca). Poza tym warto zaopatrzyć się w jakiś drobny, delikatny peeling, który można stosować np co drugi dzień. Oprócz tego obowiązkowo nawilżający krem rano i wieczorem. Buzia wygląda wtedy jak marzenie :)
ewcio Coś już napisała
Wysłany: 2011-11-07, 12:54
ja również mam skórę skłonną do przetłuszczania i stosuję maseczki dwa razy w tygodniu (jedna to np. oczyszczająca a druga nawilzajaca). Obowiązkowo oczywiscie peeling i skóra naprawdę fajnie odżywa :) polecam tez czasem zrobic sobie maseczke w domu, dobra i przyjemna zabawa :)
BioverdeNatural Coś już napisała www.bioverde-natural.com
Wysłany: 2011-11-10, 17:06
3 razy w tygodniu to już lekka przesada,ale 2 jak najbardziej tak. Do tego dodatkowo peeling i efekty napewno będą widoczne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum