Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: maseczki

Maseczki
Autor Wiadomość
Ania78 
Początkująca

Wysłany: 2007-01-24, 19:10 Maseczki

Witam
Ja chciałam zapytać jakie preferujecie maseczki podczas wizyty u kosmetyczki?
Wiadomo, że to zależy od cery ale są też algi, które wg mnie są świetne i są też maski kolagenowe. czy któraś z Was tego próbowała? Jakie są efekty?

pozdrowionka

Darish:)

Wysłany: 2007-01-24, 22:46 

Kiedyś jak byłam u kosmetycki to mi zrobiła maseczke z czegoś co było brązowe, czarne lub zielone hehe nie pamietam dokładnie ale dobre to było;p obecnie sama kupuje sobie maseczki w drogeriach i dobieram je według potrzeb:) ostatnio zakupiłam sobie pudding mleczny odżywczo-nawilzający :-D uwazam ze jest bardzo dobry:) wygładza ładnie skóre i wyrównuje koloryt:)

Ania78 
Początkująca

Wysłany: 2007-01-24, 23:59 

To były prawdopodobnie maseczki z glinki albo jakieś łagodzące. Algi są białe a kolagen nie wiem bo nigdy nie robiłam. Zresztą teraz tych kolagenów sprzedają pod różnymi postaciami w różnych cenach tyle, że nie wiadomo jaki wybrać. Pewnie ten u kosmetyczki też ma inne właściwości tak jak te inne kremy profesjonalne.

makczar 
Miłośniczka forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-01-25, 22:41 

Ja osobiście polecam alginaty. Odżywiają oraz nawilżają skórę. Należą one do masek platycznych dlatego też mogą być stosowane w celu zwiększenia napięcia skóry, wykazują tym samym działanie liftingujące, ponadto poprawiają koloryt skóry oraz normalizują porces złuszczania naskórka. Jako nieliczne mogą być stosowane do każdego rodzaju cery. Polecane są również do cery naczynkowej na taką skórę działają wyciszająco i łagodząco. Ponadto pod takie maski często nakłada się różne ampułki zależnie od tego jaki mamy rodzaj cery i jakie substancje chcemy wprowadzić w skóry. Ampułkę można zastąpić kremami odżywczymi, natłuszczającymi bądź np: na naczynka.
Natomiast nie przepadam za maską borowinową. Pewnie dlatego że nie jest odpowiednia do mojej cery (cera wrażliwą i naczyniową). Ta maska to dla mnie była katorga jeszcze kilka dni po zabiegu miałam podrażnioną i zaczerwienioną skórę.

[ Dodano: 2007-01-25, 22:50 ]
Aniu78 to niekoniecznie musiały być glinki z tego co się orientuję to one są białe a raczej szare chyba że mają dodatki. Alginaty też są białe, a algi mikronizowane mogą być np: zielone bądź brązowe. Maska borowinowa ma kolor brązowy. Maska gipsowa jest taka jak gips.

Wysłany: 2007-01-26, 13:09 

hehe gipsowa??:) a na co ona działa?? wybiela skórę ?? heh:-)

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-01-26, 20:33 

Po pierwsze chcałam sprostować że maski z glinek mogą być zielone (nie wiedzałam tego bo nie miałam z nimi do czynienia) są jeszcze glinki czerwone i żółte.
Motylku maska gipsowa jest maską termomodelującą, rozgrzewającą skórę. Gotowa do nakładania maska ma postać kremowej papki (podobnie jak rozrobiony gips) i w takiej to postaci nakładana jest na twarz. W krótkim czsie maska zastyga tworząć twardy gips. w trakcie zastygania powstaje ciepło, przyspiesza się krąrzenie krwi i co za tym idzie rozszerzają się naczynia krwionośne, powoduje to zwiększenie przepuszczalności substancji uprzednio nałożonych na skórę. Dodam jeszcze że przed nałożeniem maski skóra musi być dokładnie pokryta odżywczym kremem w przeciwnym razie kosmetyczka miałaby poważne problemy z jej usunięciem (chyba że z naskórkiem) :cry: Maska ta odżywaia nawilża oraż zwiększa elastyczność skóry.

Wysłany: 2007-01-26, 21:30 

"w przeciwnym razie kosmetyczka miałaby poważne problemy z jej usunięciem (chyba że z naskórkiem) :cry: "

[ Dodano: 2007-01-26, 21:31 ]
oj nie chcialabym sie wtedy znajdowac na fotelu u tej kosmetyczki.. brr

Ania78 
Początkująca

Wysłany: 2007-01-27, 15:48 

Dziękuje za informacje.
Zatem jak widać kolor nie gra roli :)

pozdrawiam

Kiara

Wysłany: 2007-02-04, 20:40 

Hihi no tak nie kolor a dzialanie sie liczy, czasami takze zapach odgrywa wazna role bo poprawia samopoczucie. ;-) Zreszta lepiej sie uzywa nawet maseczek ktore ladnie pachna niz takich bez jakiegokolwiek wyraznego zapachu , sa takie bez wyrazu... heh

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-02-04, 22:37 

Tak tylko że profwsjonalne maski kosmetyczne często mają nieprzyjemny zapach bądz są bezzapachowe. Nie mówię że jest to regułą ponieważ są też maski które ładnie pachną ale one mają za zadanie nie tylko poprawiać stan skóry ale przede wszystkim nasze samopoczucie.
Dla zainteresowanych- bardzo podoba mi się maska czekoladowa ma przyjemny czekoladowy zapach a wiadomo ze czekolada poprawia samopoczucie jednak ma jeden mały minus u niektórych osób w czasie tego zabiegu narasta chęć na czekoladę i wtedy mogą zjeść nawet całą tabliczkę.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-02-15, 20:13 

A ja polecam chłodzącą MASECZKE TO TWARZY Z avonU sUPER hYDRATING ;) świetna na upalne dni, chociaz teraz zima..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Elizabeth 
Gaduła ;)

Wysłany: 2007-06-28, 10:03 

A domowe maseczki? jakie "przepisy" i na co znacie?

wskrap 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2007-06-28, 13:45 

ja znam jedną , która polecila mi kosmetyczka na zwęzanie porów, i usunięcie naskórka... chociaż polecała mi na moją cere tą maseczke wiec nei wiem jak zadziała na was...alora

zmieszac białko z jednego jajka, i dodac do tego soku z cytryny...wymieszac, i nanieść na cere.. poczekac az wyschnie (około 10 min) i zmyć wodą

Elizabeth 
Gaduła ;)

Wysłany: 2007-06-29, 01:42 

wypróbuję, wypróbuję :)

weronika 
Miłośniczka forum
Wera

Wysłany: 2007-06-29, 09:58 

wskrap, bardzo dobry przepis, który jest stary jak świat. A może coś takiego 5 dag drożdży piwnych zmieszać z mlekiem i na twarz. Po 10 -15 minutach zmyć.

Odpowiedz do tematu