Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: domu, masaz

masaż w domu
Autor Wiadomość
konstancia 
Początkująca

Wysłany: 2010-08-23, 17:18 masaż w domu

Chcę zamówić masaż do domu, czy ktoś ma takie doświadczenia?
Podoba mi się oferta Kaharami.pl może ktoś korzystał z ich usług?
Może polecacie kogoś sprawdzonego?

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-08-25, 20:46 

ja mam takie doswiadczenia :)
nie jestem z warszawy, ale chetnie odpowiem na pytania dotyczace takiego masazu w domu, czyli np co przygotowac itp.

MobilnyGabinet 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-31, 14:11 

W takim razie co nalezy przygotowac?
Są jakies specjalne wymagania?? i najwazniejsze, w jakiej cenie są takie masaże domowe?

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2010-08-31, 15:29 

cena tak naprawde zalezy do miasta [im wieksze miasto tym wiecej tego typu uslug a co za tym idzie wieksza konkurencja]. w wiekszych miastach godzina masazu klasycznego kosztuje ok. 70-80zł, zaś 30min tego samego typu masażu - ok. 35zł. w miasteczkach mniejszych godzinny masaż kosztuje nawet 60zł.

na domowa wizyte masazyty warto przygotować czyste reczniki - jeden wiekszy, drugi mniejszy. dla wiekszego relaksu mozemy je przed wizyta masazysty na 10min polozyc na kaloryfer by byly cieple. warto przygotowac tezpapierowe reczniki na wypadek gdy rozleje sie oliwka, albo by nie pozostawiala tlustych plam. warto przygotowac sobie tez szlafrok by tuz po masazu wskoczyc w niego. dla wlasnego relaksu mozemy tez zadbac o muzyke, swiece itp.

takie domowe wizyty odbiegaja troche od tych w prywatnych gabinetach, ale same tez mozemy zadbac o niesamowity relaks i wcale nie musi to byc osrodek spa czy tez gabinet masazu :)

lilka 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-09-02, 08:55 

Tylko niestety nikt sam nie zrobi sobie masażu pleców czy specjalistycznego zabiegu. Teraz coraz więcej salonów oferuje swoje zabiegi u klienta. Jednym z lepszych jest Beauty homecare. Ma całkiem niezłą ofertę. Zwłaszcza teraz, kiedy za oknem nagle nam się jesień zrobiła, kuszący jest czekoladowy masaż.

continue 
Użytkowniczka
Polish Elite Board

Wysłany: 2010-09-02, 15:23 

Paulinaa napisał/a:
Paulinaa

A możesz opowiedzieć jak Wrażenia?
Czy bardziej czułaś się komfortowo w domu czy w salonie? etc.

Z tego co pamiętam to wizyta domowa jest troszkę droższa, bo mi 30zł za dojazd policzyła !

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2010-09-04, 11:59 

continue napisał/a:

A możesz opowiedzieć jak Wrażenia?
Czy bardziej czułaś się komfortowo w domu czy w salonie? etc.
Z tego co pamiętam to wizyta domowa jest troszkę droższa, bo mi 30zł za dojazd policzyła !

jestem masazystka a nie klientka ;]

continue 
Użytkowniczka
Polish Elite Board

Wysłany: 2010-09-04, 19:54 

Paulinaa napisał/a:

jestem masazystka a nie klientka ;]

A to inna sprawa, nieważne. Znam starszego faceta, poszedł do Wojewódzkiego Urzędu Pracy i tam zapisał się na Bezpłatny dwu tygodniowy kurs Masażu, po zakączeniu kursu wstawił ogłoszenie do lokalnej gazety i chodzi na wizyty domowe po 40 czy 50 zł, ale to nie masażysta po 2 tygodniowym kursie, ja się nie znam ale chyba trzeba posiadać jakiś certyfikat, uprawnienia czy inne dokumenty jeśli chodzi o zawodowych masazystow/stki?
Nie wiem na ile jest to prawa ale powiedział mi że ma swoje stałe klientki itd, ale wątpie żeby się z tego utrzymał, no chyba że miałby te minimum trzy wizyty dziennie po 50zł

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-09-05, 18:46 

Po takim kursie to można robić masaż żonie/dziewczynie, tylko tak dla przyjemności :mrgreen: na pewno czegoś się nauczył, ale nie tyle żeby masować ludzi.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2010-09-21, 15:41 

continue napisał/a:

Znam starszego faceta, poszedł do Wojewódzkiego Urzędu Pracy i tam zapisał się na Bezpłatny dwu tygodniowy kurs Masażu, po zakączeniu kursu wstawił ogłoszenie do lokalnej gazety i chodzi na wizyty domowe po 40 czy 50 zł, ale to nie masażysta po 2 tygodniowym kursie, ja się nie znam ale chyba trzeba posiadać jakiś certyfikat, uprawnienia czy inne dokumenty jeśli chodzi o zawodowych masazystow/stki?
Nie wiem na ile jest to prawa ale powiedział mi że ma swoje stałe klientki itd, ale wątpie żeby się z tego utrzymał, no chyba że miałby te minimum trzy wizyty dziennie po 50zł

hmm ... no tak to juz jest z tym naszym zawodem dziwnie :)
ja prywatnie konczylam studium masazu klasycznego, dodatkowo zdobywalam certyfikaty dotyczace masazu goracymi kamieniami, masazu chinskiego czy odnowy biologicznej. od lipca jestem rehabilitantka z wyksztalceniem wyzszym. mam doswiadczenie zdobyte jako masazystka z salonie urody, pracowalam nawet jako instruktor masazu w szkole kosmetycznej. co do masazu to obecnie mam taka wiedze ze nikt mnie z niczym nie zatnie ani na temat masazu [obojetnie jaki by byl] ani z odnowy biologicznej ani z rehabilitacji [ktora jest silnie zwiazana z masazem]. nie balam sie i nie balabym sie obslugiwac klientow zdrowych czy chorych [a takze tacy sie zdarzali]. po 5 latach z masazem czuje sie pewnie w zawodzie i nigdy nie spotkalam sie z osoba ktora balaby mi oddac swoje cialo pod masaz czy inny zabieg.

nie chce nikogo obrazac, ale po 2 tygodniach to nikt [zapewniam!] nie bedzie nawet umial prawidlowo wykonac paru technik ktore niestety, ale potrzebuja doswiadczenia i wprawy. nieprawidlowe ich wykonanie czesto gesto skutkuje siniakami albo bolem. takze powiem szczerze ze troche strach ;]

to zreszta dotyczy nie tylko zawodu ,masazysty ;]

Odpowiedz do tematu