konstancia Początkująca
Wysłany: 2010-08-23, 17:18
masaż w domu
Chcę zamówić masaż do domu, czy ktoś ma takie doświadczenia?
Podoba mi się oferta Kaharami.pl może ktoś korzystał z ich usług?
Może polecacie kogoś sprawdzonego?
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2010-08-31, 15:29
cena tak naprawde zalezy do miasta [im wieksze miasto tym wiecej tego typu uslug a co za tym idzie wieksza konkurencja]. w wiekszych miastach godzina masazu klasycznego kosztuje ok. 70-80zł, zaś 30min tego samego typu masażu - ok. 35zł. w miasteczkach mniejszych godzinny masaż kosztuje nawet 60zł.
na domowa wizyte masazyty warto przygotować czyste reczniki - jeden wiekszy, drugi mniejszy. dla wiekszego relaksu mozemy je przed wizyta masazysty na 10min polozyc na kaloryfer by byly cieple. warto przygotowac tezpapierowe reczniki na wypadek gdy rozleje sie oliwka, albo by nie pozostawiala tlustych plam. warto przygotowac sobie tez szlafrok by tuz po masazu wskoczyc w niego. dla wlasnego relaksu mozemy tez zadbac o muzyke, swiece itp.
takie domowe wizyty odbiegaja troche od tych w prywatnych gabinetach, ale same tez mozemy zadbac o niesamowity relaks i wcale nie musi to byc osrodek spa czy tez gabinet masazu :)
lilka Coś już napisała
Wysłany: 2010-09-02, 08:55
Tylko niestety nikt sam nie zrobi sobie masażu pleców czy specjalistycznego zabiegu. Teraz coraz więcej salonów oferuje swoje zabiegi u klienta. Jednym z lepszych jest Beauty homecare. Ma całkiem niezłą ofertę. Zwłaszcza teraz, kiedy za oknem nagle nam się jesień zrobiła, kuszący jest czekoladowy masaż.
Wysłany: 2010-09-04, 11:59
continue napisał/a:
A możesz opowiedzieć jak Wrażenia?
Czy bardziej czułaś się komfortowo w domu czy w salonie? etc.
Z tego co pamiętam to wizyta domowa jest troszkę droższa, bo mi 30zł za dojazd policzyła !
A to inna sprawa, nieważne. Znam starszego faceta, poszedł do Wojewódzkiego Urzędu Pracy i tam zapisał się na Bezpłatny dwu tygodniowy kurs Masażu, po zakączeniu kursu wstawił ogłoszenie do lokalnej gazety i chodzi na wizyty domowe po 40 czy 50 zł, ale to nie masażysta po 2 tygodniowym kursie, ja się nie znam ale chyba trzeba posiadać jakiś certyfikat, uprawnienia czy inne dokumenty jeśli chodzi o zawodowych masazystow/stki?
Nie wiem na ile jest to prawa ale powiedział mi że ma swoje stałe klientki itd, ale wątpie żeby się z tego utrzymał, no chyba że miałby te minimum trzy wizyty dziennie po 50zł
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Wysłany: 2010-09-21, 15:41
continue napisał/a:
Znam starszego faceta, poszedł do Wojewódzkiego Urzędu Pracy i tam zapisał się na Bezpłatny dwu tygodniowy kurs Masażu, po zakączeniu kursu wstawił ogłoszenie do lokalnej gazety i chodzi na wizyty domowe po 40 czy 50 zł, ale to nie masażysta po 2 tygodniowym kursie, ja się nie znam ale chyba trzeba posiadać jakiś certyfikat, uprawnienia czy inne dokumenty jeśli chodzi o zawodowych masazystow/stki?
Nie wiem na ile jest to prawa ale powiedział mi że ma swoje stałe klientki itd, ale wątpie żeby się z tego utrzymał, no chyba że miałby te minimum trzy wizyty dziennie po 50zł
hmm ... no tak to juz jest z tym naszym zawodem dziwnie :)
ja prywatnie konczylam studium masazu klasycznego, dodatkowo zdobywalam certyfikaty dotyczace masazu goracymi kamieniami, masazu chinskiego czy odnowy biologicznej. od lipca jestem rehabilitantka z wyksztalceniem wyzszym. mam doswiadczenie zdobyte jako masazystka z salonie urody, pracowalam nawet jako instruktor masazu w szkole kosmetycznej. co do masazu to obecnie mam taka wiedze ze nikt mnie z niczym nie zatnie ani na temat masazu [obojetnie jaki by byl] ani z odnowy biologicznej ani z rehabilitacji [ktora jest silnie zwiazana z masazem]. nie balam sie i nie balabym sie obslugiwac klientow zdrowych czy chorych [a takze tacy sie zdarzali]. po 5 latach z masazem czuje sie pewnie w zawodzie i nigdy nie spotkalam sie z osoba ktora balaby mi oddac swoje cialo pod masaz czy inny zabieg.
nie chce nikogo obrazac, ale po 2 tygodniach to nikt [zapewniam!] nie bedzie nawet umial prawidlowo wykonac paru technik ktore niestety, ale potrzebuja doswiadczenia i wprawy. nieprawidlowe ich wykonanie czesto gesto skutkuje siniakami albo bolem. takze powiem szczerze ze troche strach ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum