Obiecałam, że opiszę na forum wrażenia po masażu próżniowym przy użyciu baniek chińskich
A zatem masaż był wykonany przy użyciu wyżej pokazanych baniek gumowych oraz zwykłego balsamu(można użyć również oliwki), należy zassać bańkę i przesuwać nią po nabalsamowanej powierzchni, w moim przypadku są to uda, każde przeciągnięcie bańki kończyło się w okolicach pachwin, jak to poleciłam mi nasza profesjonalistka
Paulinaa.
Jakie wrażenia: siniaków ani krwiaków się nie nabawiłam, chociaż ze dwa razy mój masażysta zassała bańkę zbyt mocno, wtedy wywołało to ból, jednak gdy zbyt delikatnie zassał bańkę pokładałam się ze śmiechu, zwykłe łaskotki
Jeśli chodzi o efekty to jeszcze rzecz jasna ich nie widać, jednak masaż ten powinien być wykonywany regularnie, mniej więcej co tydzień, toteż gdy będę trzymać się tej reguły wierzę, że uda mi się osiągnąć zamierzony efekt.
Dodam jeszcze, że dlatego masuję uda, bo mam problem pomarańczowej skórki, rozpoczynam z nim walkę z każdej możliwej strony.
W/w bańki mogą być stosowane na różne inne dolegliwości w akupunkturze, m.in.:
grypa, przeziębienie, dzwonienie w uszach, astma, bóle serca, nadciśnienie tętnicze, utrata przytomności, bezsenność, choroba lokomocyjna, bóle brzucha, wymioty, wzdęcie brzucha, biegunka, czerwonka, hemoroidy, bóle zębów, bóle karku, kręcz szyi, ischias, paraliż połowy ciała, impotencja, tracenie nasienia, prostata, czyraki, łuszczyca, zapalenie stawu barkowego, bóle stawu kolanowego, skręcenie stawu barkowego, łokciowego, biodrowego, kolanowego, skokowego, skręcenie nadgarstka, zapalenie tzw. "korzonków", bóle stawów.
Takie info znajduje się na załączonej ulotce