Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: japonski, manicure

manicure japoński
Autor Wiadomość
call_me_sun 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-06-22, 22:51 manicure japoński

hej dziewczyny!
słyszałam ostatnio od znajomej że na zniszczone paznokcie bardzo dobry jest manicure japoński, że polega na smarowaniu jakimiś pastami paznokci. czy to prawda, mam okropnie zniszczone paznokcie i chciałabym je doprowadzić jak najszybciej do znośnego stanu. wiecie coś o tym manicure? czy faktycznie jest taki dobry

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-06-23, 08:06 

Pisałam o nim na blogu. Zapraszam :-)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-06-23, 08:20 

To może nam zacytujesz i wyjaśnisz?

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-06-23, 13:37 

Manicure japoński

Uwielbiam Japonię i na pewno kiedyś odwiedzę ten piękny kraj kwitnącej wiśni. A na razie przedstawię czytelnikom japoński manicure.[/b]

Jest to specjalny manicure dzięki któremu nasze paznokcie zarówno kobiet jak i mężczyzn bardzo ładnie będą się błyszczeć.
Nie wolno go wykonywać bezpośrednio po zdjęciu przedłużonych paznokci obojętnie czy to będą paznokcie wykonane metodą żelową czy akrylową. Ponieważ gdy tak zrobimy zabieg nie będzie zbyt przyjemny a jest po to żeby sprawiać przyjemność, poprawić humor a nie pogorszyć.
Przed wykonaniem tego typu manicure można odsunąć skorki lub wyciąć cążkami, ale nie jest to potrzebne jak ktoś już to zrobił wcześniej.
Po zdezynfekowaniu dłoni specjalnym preparatem można przystąpić do zabiegu do którego są potrzebne następujące materiały
Pasta która jest głównym elementem tego zabiegu zawiera cenne dla płytki paznokcia witaminy które ją wzmocnią jeśli nasze paznokcie są słabe i na co dzień musimy brać suplementy diety o oczywiście też jeść świeże witaminy.
Polerka z jelonka zielona stosuje się ją w celu wtarcia pasty w paznokcie
Polerka z jelonka różowa stosuje się ją w celu wtarcia pudru
Coś do nakładania pasty może to być jakiś plastikowy patyczek lub szpatułka.
Puder stosuje się go w celu utrwalenia efektu pasty
Balsam lub krem do rąk

Zestaw do takiego manicure można sobie kupić na pewnym portalu aukcyjnym i wykonać w domu ale jak ktoś chce mieć profesjonalnie wykonany zabieg na dobrych produktach lepiej jak uda się do salonu kosmetycznego w tym celu, koszt manicure japońskiego w salonach waha się w granicach 30-50 zł w zależności od tego czy trzeba wyciąć skórki czy nie. Czyli zabieg do zbyt drogich nie należy. Natomiast zestaw kosztuje 150 - 300 zł.
Jeśli Kosmetyczka chciałaby skorzystać ze szkolenia z tej metody albo ktoś kogo to interesuje to kurs trwa jeden dzień jak się to widzi na filmiku czy w gazecie wydaje się dość proste więc myślę że nie sprawia zbyt wielu trudności i w sumie każdy mógłby się tego nauczyć w ciągu tego jednego dnia. Koszt szkolenia wynosi ok 300 - 400 zł ale w koszt wchodzi też zabieg parafinowy, różne rodzaje manicure tradycyjny, biologiczny, malowanie paznokci - ogólnie wszystko o manicure bez przedłużania paznokci.
Podsumowując warto skorzystać raz w miesiącu z takiego zabiegu, albo ewentualnie szkolenia żeby sobie robić w domu jak ktoś ma na to czas.
Życzę wszystkim skutecznej pielęgnacji.

Powyżej mój artykuł.
Pozdrawiam
Joanna

magduska 
Coś już napisała
sercem zobaczysz wszystko!!

Wysłany: 2010-06-26, 14:43 

potwierdzam taki manicure bardzo pozytywnie wpływa na paznokcie. ja robiła cała serię w salonie ce ce i paznokcie dzięki temu były twarde i ślicznie błyszczały. polega to na tym, że wcierana jest taka pasta w paznokcie potem taki puder specjalny. ja byłam bardzo zadowolona. moim zdaniem to świetne wyjście dla kobiet które chcą mieć piękne naturalne paznokcie

dzakarta 
Początkująca

Wysłany: 2010-07-07, 11:39 

Widziałam efekty tego zabiegu i bardzo mi się spodobało. Przepiękny, perłowo-różowy kolor płytki, jak dla mnie alternatywa dla francuskiego manicure. Kojarzycie może kosmetyczkę z okolic Warszawy, która dojeżdża i wykonałaby taki zabieg? Ja znalazłam jak na razie ofertę w Beauty Homecare, może ktoś korzystał z takiej opcji?

minerwa 
Coś już napisała
minerwa

Wysłany: 2010-07-27, 22:01 

Polecam, wykonuję go w moim gabinecie od kilku lat. Rezultaty są bardzo zadowalające. Wyleczyłam sobie w ten sposób moje paznokcie. Jako kosmetyczka często moczę ręce i mam kontakt ze środkami dezynfekującymi - w efekcie miałam duży problem z paznokciami.

miskamisia_86 
Użytkowniczka
miskamisia_86

Wysłany: 2010-07-28, 10:47 

Moim paznokciom chyba też by się przydał taki manicure. A wiecie może jaka jest cena takiego zabiegu?

minerwa 
Coś już napisała
minerwa

Wysłany: 2010-07-28, 11:00 

w Murowanej Goślinie 35,-

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-07-28, 12:53 

szukałam wczoraj w internecie informacji ile to kosztuje i ceny są od 30 do 70 zł, zależy gdzie robisz.

agawik 
Początkująca

Wysłany: 2010-09-01, 12:39 

Hmmm, tak sobie mysle,że to dośc fajne.Nie wiem tylko co z malowaniem tz , jak trzyma się lakier na takich paznokciach, no i wogóle jak dłuo pozostaje taki efekt na pazurkach?

minerwa 
Coś już napisała
minerwa

Wysłany: 2010-09-01, 13:16 

Lakier trzyma się dłużej, ponieważ powierzchnia paznokcia jest gładka. Nie powinno się jednak ich malować dobę po manicure. Efekt wypolerowania/błyszczenia płytki utrzymuje się co najmniej miesiąc, manicure japoński należy powtarzać raz w miesiącu, ze względu na odrastający paznokieć. Może się trochę zetrzeć na końcówkach, jeżeli do prac domowych nie używasz rękawiczek.

agawik 
Początkująca

Wysłany: 2010-09-09, 11:28 

Dzięli.Pomyślę o tym w takim razie

blanka50 
Początkująca

Wysłany: 2011-01-18, 16:16 

hej :) Robiłam manicure japoński w salonie Empire (Atrium Plaza) w Wawie. Moje paznokcie były w fatalnym stanie! Teraz są bardzo ładne, zadbane i wszyscy je chwalą :) Nawet nie łamią się i są długie jak nigdy :) Polecam!

sylwias83 
Użytkowniczka
sylwias83

Wysłany: 2011-02-10, 12:31 

Wspaniała rzecz... muszę się nauczyć robić taki manicure japoński... Polecę go znajomym

Odpowiedz do tematu