Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: mam, problem....

Mam problem....
Autor Wiadomość
Niunieczka 
Początkująca
Niunieczka

Wysłany: 2010-03-05, 20:20 Mam problem....

Witam mam problem z tytułu głupiej może nie głupiej niewiedzy... mianowicie ucze sie obecnie w technikum uzupełniającym na technika handlowca, planuję za około 3 lata otworzyć własny salon kosmetyczno fryzjerski chodzi mi ściśle o ( tipsy oraz fryzjerstwo ) i mam zamiar zrobic sobie kurs stylizacji paznokci więc to nie problem, lecz chcę poprostu zatrudnić fryzjerkę ale chodzi mi głównie o to czy jak bede miała technika handlowca oraz kurs stylizacji paznokcji czy to wystarczy bym mogła otworzyc ową działalność gospodarczą... ?? Następne pytanie dotyczy tego czy muszę zrobić 2-letnią szkołę dodatkową i zadć egzamin ?? Chodzi mi głownie o to jakie kwalifikacje są potrzebne zeby otworzyc taki salon ?? jednym słowem mówiąc ja będę zajmowała się paznokciami a stanowiskiem fryzjerskim dana osoba przeze mnie zatrudniona ... bardzo proszę o konkretne odpowiedzi bo bardzo zalezy mi na prawdziwych informacjach bądź z doświadczenia ;) Pozdrawiam i czekam na odpowiedź ;)

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-03-06, 17:44 

Żeby otoworzyć salon nie trzeba mieć ukończonej szkoły niestety, a tym bardziej że fryzjerkę chcesz zatrudnić po szkole, to sama nie musisz mieć szkoły, bo ta fryzjerka będzie wykonywać swoje obowiązki profesjonalnie, a kurs stylizacji paznokci jak zrobisz to będziesz profesjonalną stylistką więc nie widzę przeszkód

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-03-08, 13:47 

Jak Joan pisze wyzej rzeczywiscie nie jest potrzebna skzola by otworzyc wlasny salon. ja proponowalabym jeszce powalczyc o kase n urzedu pracy, jak dobrze sie orientuje to za kazde utowrzenie miejsca pracy daja dodatkowe pieniazki.

Niunieczka 
Początkująca
Niunieczka

Wysłany: 2010-03-09, 21:34 

Dziekuje wam za odpowiedzi ;) no własnie mam zamiar starac się o pieniążki z urzędu pracy , i chciałabym też z unii europejskiej ale niewiem czy da się połączyć te dwie dotacje bo ''słyszałam'' że żeby otrzymać pieniążki z unii to nie wolno być zarejestrowaną w urzędzie pracy nie mam pojęcia jak to działa ...

ZnanySalon 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-10, 10:51 

Tego musisz sie szczegółowo dowiedziec w UP,na pewno jedna z dotacji bedzie Ci pzrysługiwała. Nie musisz miec skończonej szkoły,aby zatrudnic fryzjerkę lub otworzyc własną działalnosc.

Niunieczka 
Początkująca
Niunieczka

Wysłany: 2010-03-12, 17:49 

Dziękuję ;)

Odpowiedz do tematu