Łucja_34 Coś już napisała
Wysłany: 2009-06-30, 20:43
Mam opuchniętą twarz!! Pomcyy..
Witam.. Szukam jakiegoś dobrego zabiegu, który pomoże przy opuchniętej twarzy. Im jest bardziej ciepło.. tym jest gorzej, szukam jakiegoś drenującego zabiegu na twarz. Pomóżcie proszę!
Z tego co wiem, a zdarzało się tak mojej mamie, puchła cała przy gorącej temperaturze. Radzę zrobić sobie badania na poziom tarczycy. Mamie puchły ręce, nogi i buzia.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pati ma rację. Objawy, o których piszesz, mają podłoże chorobowe i wymagają konsultacji lekarskiej. Zabiegi kosmetyczne mogą pomóc w objawach, ale tutaj potrzeba pilnie zlikwidować przyczyny.
Wysłany: 2009-07-01, 10:00
Zgadzam się z dziewczynami, to może być coś poważniejszego i lepiej to skonsultować z lekarzem, bo takich przyczyn może być całe mnóstwo. Od prostych, takich jak zbyt duża ilość soli w spożywanych produktach, po jakieś objawy alergiczne, czy jak wspominała pati problemy z tarczycą. Całkiem możlwie, że są to również jakieś objawy problemów z nerkami. Musisz też zwrócić uwagę gdzie i jak puchnie Twoja buzia, czy po nocy, czy w ciągu dnia... Ale nie chce się bawić w doktora.
Wysłany: 2009-07-01, 17:23
Hej.. no własnie badałam się już kilka razy i wszystko jest ok. Lekarz powiedział ze to niegroźne i że jest to problem czysto kosmetyczny. Słyszałam o zabiegach pomagających odprowadzic wode i zmiejszyć opuchlizne. Możecie coś polecić?
siweksik28 Użytkowniczka
Wysłany: 2009-07-16, 14:11
drenaż limfatyczny np. na skin master, manualny żeby naprawdę zadziałał musi trwać bardzo długo i być wykonany przez super specjalistę czasem lepiej pomóc sobie maszyną- takie czasy dzięki bogu! We Wrocku robia to na jaracza75 w centrum terapii laserowej ale poszukaj w krakowie na pewno jakiś salon ma ten sprzęt- SKIN MASTER, w szkole robiłam takie masaże na JONTO SKIN REGULATOR,jak nie ma gnaj na pociąg
Wysłany: 2009-07-23, 17:11
hej.:)minęło trochę czasu, ja popytałam w koło, wybrałam się do salonu Laime w Krakowie na konsultacje ( z polecenia koleżanki) i kosmetolog doradziła mi endomasaż na twarz. Jest to ponoć drenaż za pomocą baniek próżniowych. Wzięłam pakiet zabiegów (dostałam 30% rabatu ) i jestem już po 4 zabiegach. Jeszcze 2 tyle a ja już widzę efekty. Jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum