Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: mam, opuchnieta, pomcyy, twarz

Mam opuchniętą twarz!! Pomcyy..
Autor Wiadomość
Łucja_34 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-06-30, 20:43 Mam opuchniętą twarz!! Pomcyy..

Witam.. Szukam jakiegoś dobrego zabiegu, który pomoże przy opuchniętej twarzy. Im jest bardziej ciepło.. tym jest gorzej, szukam jakiegoś drenującego zabiegu na twarz. Pomóżcie proszę!

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-06-30, 21:01 

Z tego co wiem, a zdarzało się tak mojej mamie, puchła cała przy gorącej temperaturze. Radzę zrobić sobie badania na poziom tarczycy. Mamie puchły ręce, nogi i buzia.

Wieśka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-07-01, 08:39 

Pati ma rację. Objawy, o których piszesz, mają podłoże chorobowe i wymagają konsultacji lekarskiej. Zabiegi kosmetyczne mogą pomóc w objawach, ale tutaj potrzeba pilnie zlikwidować przyczyny.

Anelka 
Miłośniczka forum
Anelka

Wysłany: 2009-07-01, 10:00 

Zgadzam się z dziewczynami, to może być coś poważniejszego i lepiej to skonsultować z lekarzem, bo takich przyczyn może być całe mnóstwo. Od prostych, takich jak zbyt duża ilość soli w spożywanych produktach, po jakieś objawy alergiczne, czy jak wspominała pati problemy z tarczycą. Całkiem możlwie, że są to również jakieś objawy problemów z nerkami. Musisz też zwrócić uwagę gdzie i jak puchnie Twoja buzia, czy po nocy, czy w ciągu dnia... Ale nie chce się bawić w doktora.

Łucja_34 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-07-01, 17:23 

Hej.. no własnie badałam się już kilka razy i wszystko jest ok. Lekarz powiedział ze to niegroźne i że jest to problem czysto kosmetyczny. Słyszałam o zabiegach pomagających odprowadzic wode i zmiejszyć opuchlizne. Możecie coś polecić?

siweksik28 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-07-16, 14:11 

drenaż limfatyczny np. na skin master, manualny żeby naprawdę zadziałał musi trwać bardzo długo i być wykonany przez super specjalistę czasem lepiej pomóc sobie maszyną- takie czasy :lol: dzięki bogu! We Wrocku robia to na jaracza75 w centrum terapii laserowej ale poszukaj w krakowie na pewno jakiś salon ma ten sprzęt- SKIN MASTER, w szkole robiłam takie masaże na JONTO SKIN REGULATOR,jak nie ma gnaj na pociąg :lol:

Łucja_34 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-07-23, 17:11 

hej.:)minęło trochę czasu, ja popytałam w koło, wybrałam się do salonu Laime w Krakowie na konsultacje ( z polecenia koleżanki) i kosmetolog doradziła mi endomasaż na twarz. Jest to ponoć drenaż za pomocą baniek próżniowych. Wzięłam pakiet zabiegów (dostałam 30% rabatu ) i jestem już po 4 zabiegach. Jeszcze 2 tyle a ja już widzę efekty. Jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam!!!

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-07-24, 09:56 

To cieszymy się bardzo, że Twój problem powoli znika :) Dobrze, że to nie siedzi wewnątrz organizmu ;)

Odpowiedz do tematu