Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: byc, clarenie, isc, mam, modelka, permanentny

Mam być modelka na m. Permanentny w Clarenie - iść?
Autor Wiadomość
rooose 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-11, 22:11 Mam być modelka na m. Permanentny w Clarenie - iść?

Dostałam propozycję bycia modelką na szkoleniu w Clarenie, mam mieć zrobiony makijaż permanentny brwi.
Płacę tylko za igłę, makijaż wykonuje kursantka pod okiem swojej instruktorki, po paru tyg. przychodzę na korektę.

Brzmi to zachęcająco, bo ciężko mi uzbierać te 800 zł na brwi, a tu jest okazja za darmo.
Tylko czy warto ryzykować? Równie dobrze mogę iść do jakiegoś salonu gdzie mi za 800 zł zrobią tragedię, a tu pod okiem instruktorki z Clareny...
Łatwo po uzgodnionym "szkicu" na brwiach popsuć to później igłą? Jest duże prawdopodobieństwo, że z uzgodnionego narysowanego wzoru zrobi mi coś innego?

Bardzo proszę o opinię doświadczone w tej dziedzinie dziewczyny! Iść czy nie?

jagna25 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-05, 10:48 

Witaj, pewnie już propozycja nad którą się zastanawiałaś jest nieaktualna. Jesli się zdecydowałaś to daj znać.

Ja jednak mam mieszane uczucia. W końcu wykonuje zabieg osoba, która się dopiero uczy. Co prawda pod okiem profesjonalisty, ale to kursantka trzyma igłę, a makijaż permanentny to poważna sprawa. Jak będziesz miała krzywą linię to co zrobisz? Nie zmyjesz mleczkiem! Mimo wszystko zachęcająca propozycja, zważywszy na koszt.

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-05, 10:51 

Ja bym osobiście nie poddała się takiemu zabiegowi kursantce, zwłaszcza że to jest permanentne.

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-05-05, 20:22 

i jak byłaś?

miskamisia_86 
Użytkowniczka
miskamisia_86

Wysłany: 2010-07-28, 10:47 

Oj... ja bym sobie nie dala przy twarzy szalec jakiejs kursantce niestety. Skoro to ma bys na stale to jednak bym wolala zaplacic, albo po prostu nie kombinowac :)

linet 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-03, 15:51 

Ja w sumie też. Nie mam nic przeciwko makijażowi permanentnemu ( zresztą z chęcią zrobiłabym sobie kreskę nad okiem) ale oddałabym sie w ręce tylko wykwalifikowanej linergistce. Więc jeśli już to udałabym się do gabinetu o dobrej renomie( typu Instytut Urody new Look), co z tego,ze trzeba za to płacić? Przynajmniej nie martwiłabym się,że coś się może nie udać:)

Odpowiedz do tematu