A zatem moja koncepcja jest taka:
Baza pod makijaż ma służyć przedłużeniu trwałości makijażu więc jest jak najbardziej wskazana:) Jeżeli nie chcesz kupować jej oddzielnie możesz kupić od razu z podkładem, np kryjący podkład w płynie Superstay Silky firmy Maybelline, który niedawno sama zakupiłam ma właśnie bazę, która matuje i utrwala makijaż. I powiem, że mam ten sam typ cery co Ty, z nieszczęsną świecącą się strefą T i ten podkład sprawdza się. Tutaj załączam jego fotę, cenowo to chyba około 40 zł, ja na allegro kupiłam o wiele taniej:
Jeśli chcesz odświeżyć makijaż w ciągu dnia możesz kupić jeszcze puder matujący, np. taki:
Tusz do rzęs to już musisz wybrać podług własnych oczekiwań, czy chcesz rzęsy pogrubić, podkręcić, wydłużyć, rozczesać, przyciemnić itp
Ja proponuję takie marki jak: Rimmel-cena20-30 zł, Maybelline-20-40 zł, Astor 30-50zł, Deborah 40-60 zł, niektóre z Avonu, gdybyś powiedziała jaki efekt rzęs chcesz uzyskać to z chęcią pomożemy Ci wybrać odpowiedni tusz:))
Cienie do powiek zawsze polecam perłowe, jasne, złote, a to dlatego, że nie rzucają się w oczy, dodają szyku, elegancji i pasują do każdej okazji;] np cienie Rimmela są tanie, a dobre, cena ok. 13 zł, Revlon, do 20 zł, Vipera 6-15 zł i takie różne, i powiem tak, że tanie cienie są naprawdę dobre.
Jeśli chcesz podkreślić kości policzkowe to możesz użyć różu lub bronzeru, róż polecam mój ulubiony Vipera za parę złotych a dziewczyny polecały puder brązujący albo kuleczki brązujące lu rozświetlające Vipera, Sensique
Pomadka czy błyszczyk? błyszczyk bezbarwny, czerwony lub delikatnie różowy, brązy raczej odpadają, nie wyglądają zbyt elegancko. Pomadka zawsze pasuje o ile nie jest wściekle czerwona, a twarz kobiety przerażająco blada:)