Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: makijaz

Makijaz
Autor Wiadomość
anastazja7685 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-24, 18:08 Makijaz

hej dziewczyny,chcialabym zrobic perfekcyjny makijaz,zeby sie dlugo trzymal,cera zeby sie nie swiecila itp.mam skore chyba mieszana,trudno poweidziec bo gdy nakladam podklad to skora jakby sie luszczyla,ale po paru godzinach zaczyna sie swiecic.
jak zrobic makijaz?uzywac baze pod podklad?jakiej?jaki podklad mam uzyc,jaki puder?
na slub mialam zrobiony makijaz ktory sie trzymal cala noc,jakie mogly byc uzywane do tego kosmetyki?
czekam na wyczerpujaca odpowiedz :mrgreen:
mozecie tez wklejac zdjecia kosmetykow,bedzie latwiej znalesc je w sklepie :-D
pozdrawiam

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-11-24, 19:02 

Anastazjo, dobrze byłoby gdybyś napisała na jaką okazję ma to być, czy makijaż wieczorowy czy odświętny itp, wtedy będzie łatwiej cos napisać. No i oczywiście jak stoisz z finansami, żeby polecać cenowo te kosmetyki, na które będziesz mogla sobie pozwolić.
Pozdrawiam:)))

anastazja7685 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-24, 19:27 

ma to byc makijaz dzienny,ale trwaly,i zeby dobrze kryl.
a finansowo to jest tak ze nie mysle o najtanszych kosmetykach ale tez nie za iles setek.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-11-24, 20:14 

A zatem moja koncepcja jest taka:
Baza pod makijaż ma służyć przedłużeniu trwałości makijażu więc jest jak najbardziej wskazana:) Jeżeli nie chcesz kupować jej oddzielnie możesz kupić od razu z podkładem, np kryjący podkład w płynie Superstay Silky firmy Maybelline, który niedawno sama zakupiłam ma właśnie bazę, która matuje i utrwala makijaż. I powiem, że mam ten sam typ cery co Ty, z nieszczęsną świecącą się strefą T i ten podkład sprawdza się. Tutaj załączam jego fotę, cenowo to chyba około 40 zł, ja na allegro kupiłam o wiele taniej:

Jeśli chcesz odświeżyć makijaż w ciągu dnia możesz kupić jeszcze puder matujący, np. taki:

Tusz do rzęs to już musisz wybrać podług własnych oczekiwań, czy chcesz rzęsy pogrubić, podkręcić, wydłużyć, rozczesać, przyciemnić itp
Ja proponuję takie marki jak: Rimmel-cena20-30 zł, Maybelline-20-40 zł, Astor 30-50zł, Deborah 40-60 zł, niektóre z Avonu, gdybyś powiedziała jaki efekt rzęs chcesz uzyskać to z chęcią pomożemy Ci wybrać odpowiedni tusz:))
Cienie do powiek zawsze polecam perłowe, jasne, złote, a to dlatego, że nie rzucają się w oczy, dodają szyku, elegancji i pasują do każdej okazji;] np cienie Rimmela są tanie, a dobre, cena ok. 13 zł, Revlon, do 20 zł, Vipera 6-15 zł i takie różne, i powiem tak, że tanie cienie są naprawdę dobre.
Jeśli chcesz podkreślić kości policzkowe to możesz użyć różu lub bronzeru, róż polecam mój ulubiony Vipera za parę złotych a dziewczyny polecały puder brązujący albo kuleczki brązujące lu rozświetlające Vipera, Sensique

Pomadka czy błyszczyk? błyszczyk bezbarwny, czerwony lub delikatnie różowy, brązy raczej odpadają, nie wyglądają zbyt elegancko. Pomadka zawsze pasuje o ile nie jest wściekle czerwona, a twarz kobiety przerażająco blada:)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-11-24, 21:22 

Słyszałam, że zastosowanie wcześniej peelingu, pomaga w utrzymaniu makijażu ;]

Aaa i jeszcze jest błyszczyk co ma się niby trzymać 8h chyba Loreal, faktycznie długo się utrzymuje :) taki dwustronny, po jednej błyszczyk, a po drugiej bezbarwny ;D

anastazja7685 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-25, 17:43 

wow super za rady,czyli ten sam puder z baza wystarcza?nie trzeba juz na to nic uzywac zeby sie dluzej trzymalo?
z tuszem czy cieniami nie mam takiego problemu jak z pudrami.
a jak jest robiony makijaz np na slub ze sie tak dlugo trzyma? kosmetyczki chyba uzywaja na podklad jeszczce jakiegos pudru?
jeszcze pytanko jedno w sprawie tego pudru synergen kompakt puder,jest on dostepny w jednym kolorze?czy powinnam go dobrac do koloru skory?
tez mam problem z wybraniem odpowiedniego koloru pudru do twarzy,nie powinnien byc za jasny ani za ciemny,wydaje mi sie ze nie ma takiego koloru jaka ja mam skore,jak moge najprosciej wybrac kolor?

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-11-26, 01:23 

http://wizaz.pl/kosmetyki...do-makijazu.htm

Są takie różne płyny i spraye:)
Wpisz w Google SPRAY UTRWALAJĄCY MAKIJAŻ
Takich preparatów używają kosmetyczki.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-11-26, 15:34 

Odnośnie koloru pudru i fluidu to zrób tak, że w drogerii czy w sklepie kosmetycznym z testera nanieś kosmetyk na skórę i wyjdź na światło dzienne/słoneczne, dopiero po około 30 minutach zobaczysz, czy kolor kosmetyku zlewa się z Twoją karnacją, bo pierwsze wrażenie bywa mylne, a światło w drogeriach jest bardzo zdradliwe :/
A dla utrwalenia efektu doskonałego makijażu możesz oczywiście użyć pudru, będziesz spokojniejsza i pewniejsza siebie, gdy będziesz wiedziała, że nie świecisz się niepotrzebnie:)

anastazja7685 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-27, 15:59 

mam tez wory pod oczami,powinnam uzyc dodatkowo korektoru?jesli tak to jakiego? nakladac go przed nalozeniem podkadu czy na podklad?
no i co z brwiami?jak je pomlowac i czym?
a TY ewelynka69 jakiego uzywasz kremu do twarzyprzed makijazem?bo masz taka sama skore jak ja,wiec warto wiedziec.
czy uzywajac rozu w roznych kolorach moge pomniejszyc twasz i ja bardziej wyeksponowac?

PhytoniaBellCli 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-11-28, 10:54 

Korektora najlepiej używac na podkład, bo może sie zważyc. A do przyciemnienia brwi najlepiej użyc cienia lub specjalnego ołówka w odpowiednim kolorze, bo kredka daje zbyt teatralny efekt.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-11-28, 18:08 

Anastazjo, ja polecam tak jak moja poprzedniczka pisała ołówek do podkreślenia brwi, oczywiście dobierz go do koloru włosków i karnacji, żebyś nie wyglądała nienaturalnie:)
Korektor, o ile będzie bardzo zbliżony do odcienia podkładu, może być stosowany na podkład, ale na worki pod oczami mogą pomóc fajne kremy, wiem, że z Ziaji coś jest, zapytaj w aptece, warto też przed położeniem podkładu rozetrzeć odrobinkę korektora pod okiem(ja tak robię,a mam ten korektor w sztyfcie firmy Oriflame i jestem zadowolona z jego efektów
Odnośnie kremu, który nakładam, to jest to ze mną tak, że gdy mam wyprysk na twarzy używam kremu Ziaja Nuno, gdy cere mam czyściutka uzywam kremu L'oreal nawilżającego a czasem używam Ziai masło kakaowe
Jednak podkład najlepiej trzyma mi się na L'orealu ;-)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-11-29, 01:00 

Mam od 2 lat ten korektor Oriflame i nie używam, nie lubię go.
Ziaja Nuno jest fajny na trądzik, polecam:)
Masło kakaowe mam zawsze na biurku, pięknie pachnie, stosuję na noc, bo jest tłusty i skóra się po nim świeci...

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-11-30, 17:25 

Agusia77 napisał/a:
Mam od 2 lat ten korektor Oriflame i nie używam, nie lubię go.

W moim przypadku spełnia swoje oczekiwania, polubiłam ten korektor i jestem zadowolona z jego działania, dlatego polecialam go ;-)
Jednak tyle gustów ilu ludzi mówiących o swoich upodobaniach :-P

anulciak85 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-11-30, 17:45 

Też mam ten korektor, uzywam sporadycznie ale bardzo go lubie:)

soffie 
Stała bywalczyni
soffie

Wysłany: 2009-12-01, 21:11 

Czesc dziewczyny.Chcialam zapytac ile macie lat i jak pielegnujecie cere.Moge pomoc wybrac odpowiednie kosmetyki jak i codzienna pielegnacje.Jesli macie cere mieszana to maslo kakaowe odpada bo jest za ciezkie,a jesli skora sie luszczy po nalozeniu podkladu lub korektora to znaczy ze jest przesuszona lub ze jest zla pielegnacja poniewaz jak sama mowilas potem sie swieci.Jesli potrzeba pomoc to prosza was o wiecej informacji i razem cos na pewno zdzialamy.Jesli chodzi o kosmetyki kolorowe moge doradzic rowniez jestem wizazystka.Pozdrawiam! :lol:

Odpowiedz do tematu