Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: makijaz

Makijaz
Autor Wiadomość
ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-12-07, 16:54 

Mnie w pełni satysfakcjonują kosmetyki, które kupuję w drogeriach, katalogach itp. I zgadzam się z Pati odnośnie tego, że nie każdego stać na takie zabiegi profesjonalne. Nie mam zamiaru wydawać pieniędzy na kosmetyczkę co 2 tygodnie, czy w ogóle, na razie potrafię sama zadbać o siebie. A za te pieniądze kupić fajny ciuszek czy prezent dla kogoś bliskiego.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-12-07, 17:10 

Ja myślę że o skórę trzeba dbać, wiadomo że geny zrobią swoje, ale te wszystkie kremy, balsamy itp na pewno pomogą!
Kiedyś nasze mamy i babcie nie miały takich możliwości jak my, ale też środowisko nie było tak zanieczyszczone...

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-12-07, 17:11 

Dokładnie, a co więcej, znam osoby, które mają tak idealne buzie, że nigdy w życiu nie korzystały z usług kosmetyczki. Ja się do nich niestety nie zaliczam :/

soffie 
Stała bywalczyni
soffie

Wysłany: 2009-12-07, 17:26 

Chcialabym miec taka buzie zeby sama z siebie byla ladna bez zabiegow.Zgadzam sie dziewczyny ze cieko isc co 2 tygodnie do kosmetyczki bo to wydatek.Wazne by umiec dostosowac pielegnacje do nas i do kieszeni.Puki sie jest mlodym nie widac plynacego czasu niestety z jego uplywem coraz bardziej daje sie we znaki:/Nie ukrywam ze sporo wydaje na kosmetyki.Wszytko by tylko dobrze wgladala buzia.Jestem kosmetyczka wiec to moja wizytowka.Musze dobrze wygladac bo sama nie poszlabym do pani kosmetyczki ktora nie jest reprezentatywna!To tak jak pujsc do stylistki ktora kiepsko jest ubrana.

pati 
pati

Wysłany: 2009-12-07, 17:40 

Tak, z tym się zgodzę, ja też inwestuje np. w podkład i kosmetyki do pielęgnacji włosów, bo to wizytówka i musi dobrze wyglądać, ale daruje sobie np. tusz do rzęs za 70zł czy pomadkę za 100... Po prostu nie widzę takiej konieczności :)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-12-07, 17:48 

Ja zawsze staram się dbać o skórę, Nawilżam codziennie, jeśli chodzi o twarz to nigdy nie zapominam o demakijażu itp, ale ciężko jest kupować takie ekskluzywne kosmetyki, a co dopiero chodzić regularnie do kosmetyczki.
Kupuję kosmetyki drogeryjne, z tej średniej półki, zawsze wybieram sprawdzone firmy, jednak na luksus mnie nie stać.
Jeśli chodzi o pomadkę za 100zł, to wg mnie nonsens:P

soffie 
Stała bywalczyni
soffie

Wysłany: 2009-12-07, 18:20 

Ja za to lubie inwestowac w kosmetyki kupuje to co sprawdzone i dobre oraz to co lubie.Niestety naleze do tych wariatek ktore kupuja te wlasnie pomadki to moj minus jak mi sie cos spodoba to czasami przymykam na to oko.Ale dlatego tez ze na to zarabiam.Ciezko zeby nastolatka wyciagala od rodzicow pieniadze na malo istotne rzeczy jakimi jest pomadka za 80 zl.Ale jesli chodzi o kosmetyki do pielegnacji to jestem gotowa wydac kazda sume jesli sa bezpieczne ,naturalne i skuteczne.

pati 
pati

Wysłany: 2009-12-07, 18:27 

Wiesz, Ty jesteś wizażystką, to zobowiązuje, nawet, że tak powiem, Twoim "obowiązkiem" jest sprawdzać i testować te najtańsze i te najdroższe produkty, żeby mieć jakiekolwiek porównanie. Na tym polega Twoja praca. Ja mówię, inwestuję w to, co może jako tako zaszkodzić, np. tani podkład, który zapycha, a co za tym idzie, powstają zaskórniki i wypryski... Więc wolę kupić droższy, a lepszy, który mojej cerze nie zaszkodzi. Za to tusze do rzęs, niestety różnią się tylko szczoteczką i firmą. Bo skład jest ten sam w większości przypadków. A błyszczyki, wystarczają na max 2h. Nawet dzisiaj wizażystka się wypowiadała, że nie warto kupować drogiego błyszczyku, bo starcza on na niedługo, a i tak albo się go zliże albo zostawi na kubku, czy jedzeniu ;)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-12-07, 19:06 

Ja np kremu za 3zł bym nie używała (chyba że z Ziaji to tak:P), albo podkładu za 5zł.
Kremy, podkłady, pudry kupuję za 20-30zł i więcej nie dostanę od rodziców.
w tej cenie można kupić kosmetyki np Rimela czy Maybelline.

Gdybym była kosmetyczką, czy wizażystką używałabym pewnie takich "bajeranckich" kosmetyków :D
A bardzo chciałabym być....

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-12-07, 19:53 

A ja na szczęście nie muszę brać od Mamy pieniędzy na kosmetyki, kupuję takie, jakie uważam za stosowne dla siebie. I nie jest mi szkoda wydać 50 zł czy więcej na podkład czy tusz ( poza tym siostra kupuje we Włoszech taniej niektóre marki, np Deborah ) bo wiem, że nie zawiedzie mnie w ekstremalnej sytuacji. Jednak nie przywiazuję zbytnio wagi do cieni do powiek, mam kilka znanych dobrych marek typu Revlon, Rimmel, Maybelline, L'oreal, ale i tak kupując bardziej sugeruję się ich wyglądem :mrgreen:
Co innego lakiery o paznokci, te już mogą być różne :-D

soffie 
Stała bywalczyni
soffie

Wysłany: 2009-12-08, 15:38 

Zanim jeszcze bylam wizazystka kupowalam mnostwo kosmetykow bo porostu to lubie i wogole uwielbiam zakupy nie tylko kosmetyki kolorowe ale rowniez do poelegnacji czy ciuszki.Ale kto tego nie lubi:)Jesli chodzi o blyszczyki to lubie kazdy ktory mi sie spodoba i nie wazne ile kosztuje moze kosztowac nawet 10 zl i tez moge go kupic jesli uznam ze mi sie podoba ale rownie dobrze mogle kupic taki za 100 jesli mi sie podoba.Kwestia gustu i mozliwosci finansowaj.Sa tacy ktorzy za nic by nie uzywali kosmetykow tanich z czym ja sie nie zgadzam.

Odpowiedz do tematu