Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: czy, makijaz, permanentny, robic, warto

Makijaż permanentny - czy warto go robić?
Autor Wiadomość
joasia 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-02, 12:18 

sol napisał/a:

mam makijaż pernamentny na oczach i ustach 3 rok a na brwiach 2
zanim sie zdecydowałam widziałam mnóstwo "dzieł" mojej kosmetyczki. Nie spotkałam się z żadną negatywną opinia na jej temat. 100% profesjonalizmu. Mało tego, nie wyraziła zgody na to by zrobić mi "coś " co ja sobie ubzdurałam, Jak powiedziała- każda klientka jest jej wizytówką.
Makijaż ten sprawdza się zwłaszcza latem, gdzie przy opalonej buzi wystarczy tylko używać błyszczyku do ust i maskary. A efekt jest niesamowicie naturalny.

polecam bardzo właśnie dla Pań które nie są w stanie z braku czasu i natłoku codziennych obowiązków zadbać o siebie, a ich natura nie pozwala na bycie kopciuchem :lol:

no właśnie o to chodzi. Salon na Merliniego niby mam polecony, widziałam też efekt pracy Pani Ani na twarzy mojej koleżanki. Moja praca nie pozwala by "być kopciuchem" jak to napisała sol, ale też lubię dłużej pospać i nie zawsze mam czas by wykonać makijaż tak dokładnie jakbym tego chciała. Uważam, że makijaż permanentny może być dobrym rozwiązaniem dla takich osób jak ja

resika 
Coś już napisała
resika

Wysłany: 2010-02-15, 19:35 

Moja szefowa miała taki makijaż - kreskę nad oczami i kolor na ustach, naprawdę ładnie to wyglądało i aż sama się nad takim makijażem zastanawiałam bo przy tempie mojego życia nie zawsze mam czas na dokładne malowanie np oczu :->

sol 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-15, 20:08 

ja ok maja czerwca - po 3 latach zrobię poprawkę ust, kontur i częściowe wypełnienie

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-16, 15:03 

A ja kiedyś widziałam kobietę, która miała taki makijaż permanentny na brwiach. Tzn na stałe miała tak narysowane brwi i muszę przyznać, że wyglądało to bardzo ładnie. Myślę, że warto jest sobie zrobić coś takiego zwłaszcza jeśli często ktoś maluje sobie kreski, jeśli makijaż permanentny będzie dobrze wykonany na pewno efekt będzie powalający.

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-17, 23:46 

Czy warto? To kwestia bardzo indywidualna. Ja osobiście takiego makijażu nie mam, lubię się malować, choć ostatnio wiele bym dała za taki makijaż bo rano nie mam czasu na stanie przed lustrem i robienie sobie makijażu. Moja ciocia (ciocia młodziutka ;)) ma natomiast zrobione kreski na górnej powiece, brwi, oraz wypełnione kolorem usta. Jak dla mnie bomba. Makijaż jest delikatny, wygląda bardzo naturalnie i dodaje jej uroku. Jeśli się ktoś już zdecyduje to pozostaje kwestia wybrania naprawdę dobrego miejsca, w którym nam taki makijaż wykonają. Moja ciocia robiła w studio kleopatra (w warszawie). Najgorzej jest trafić do niekompetentnej osoby. Na pewno nie zrobiłabym sobie takiego makijażu prywatnie, w domu. Musi to byc dla mnie rzetelne miejsce.

Fleur 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-04-16, 11:03 

Nie zdecydowałabyś się na makijaż przeprowadzany w warunkach domowych nawet jeśli wykonywałby go specjalista? Ja widziałam na permanentny.com informację o kursie makijażu permanentnego przeprowadzanym przez centrum szkoleniowe new look w warszawie. To świetna okazja dla początkujących jak i do podwyższenia kwalifikacji linergistów. Udział w nim jest certyfikowany. Jeśli więc ktoś swoje umiejętności potwierdza certyfikatem i ma profesjonalny sprzęt, to myślę że taki makijaż jest tak samo fachowy jak wykonywany w salonie.

chomik 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-04-21, 14:22 

A co z makijażem permanentnym ust jak ma się często nawracającą opryszczkę? Chciałabym sobie zrobić, ale boję się, że tuż przed zabiegiem albo tuż po znowu się pojawi :/

lunaxxx 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-04-22, 11:32 usta pernamentny

Nie polecam gdy masz nawracającą opryszczkę - moja koleżanka, która ma ten problem zrobiła i nie posłuchała kosmetyczki - usta leczyły jej się dosłownie 3 m-ce i nie zrobiła korekty, którą zawsze trzeba zrobić (wliczona w cenę zabiegu) by efekt był jak zamierzony. Brała tez heviran przez 1 m-c więc powinno byc niby ok.

Nie ryzykuj chyba że nie przeszkodzi ci brzydki wygląd przez 3 miesiące.

halszka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-04-28, 08:44 Re: usta pernamentny

lunaxxx napisał/a:
Nie polecam gdy masz nawracającą opryszczkę - moja koleżanka, która ma ten problem zrobiła i nie posłuchała kosmetyczki - usta leczyły jej się dosłownie 3 m-ce ....

Tak sobie pomyślałam, że i tak Twoja koleżanka miała szczęście, bo makijaż mógł się jej rozlać i dopiero by miała kłopot.

chomik 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-04-23, 20:56 

Acha... No tak opryszczka się pojawia w róznych momentach, przy przeziębieniu, okresie, od słońca itp, więc po takim zabiegu na pewno by się pojawiła. W takim razie nie mam ochoty na 3 miesiące udręki. Chociaż zastanawiam się nad tym Heviranem - już kilka razy słyszałam że jest dobry, może by tak często nie wracała

halszka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-04-26, 13:13 

Przed zabiegiem trzeba łykać heviran i to kilka razy dziennie, wtedy jest małe prawdopodobieństwo, że się wirus uaktywni, trzeba naprawdę mieć totalnego pecha, żeby tak sie stało, jednak leki zabezpieczają przed tym raczej skutecznie.

angelica309 
Początkująca

Wysłany: 2010-04-28, 08:29 

Mam makijaż permanentny od pięciu lat, osobiście polecam, bardzo wygodne zawsze z przyjemnością patrzysz w lustro, trzeba jednak uważać gdzie i u kogo robisz, bo zamiast ułatwić i umilić, możesz sobie uprzykrzyć życie na dłuższy czas. Przetestowałam już kilka mejsc, ostatnio robiłam w salonie Bodyart w Warszawie na Woli, dziewczyna która się tym zajmuje to prawdziwa artystka naprawdę zna się na tym co robi polecam

monalisa 
Początkująca
Centrum Kosmetyki Laserowej

Wysłany: 2010-04-28, 14:03 

Czy warto robić makijaż permanentny? Jeżeli nie ma się czasu na robienie codziennego, perfekcyjnego makijażu lub jest się uczulonym na niektóre kosmetyki, to jest to idealne rozwiązanie. Ponadto daje on zbawienne efekty osobom mającym niezbyt wyraziste rysy twarzy. Makijaż permanentny wykonany w dobrym salonie wygląda bardzo naturalnie, a jego forma i kolor zawsze są dopasowywane indywidualnie do urody i osobowości. Poza tym jeżeli cokolwiek nam nie podpasuje, to zawsze wszystko można poprawić.

jagna25 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-05, 10:56 

Witajcie, ja tez uważam że makijaż permanentny to rewelacja - oczywiście pod warunkiem że jest on dobrze zrobiony. Ja mam kreskę pod okiem już 6 lat. Miała mi po 3 latach zblednąć a potem całkowicie zaniknąć, ale jest! I to bez poprawek. Ale to pewnie dlatego że mam wrażliwe oczy i łzy podczas zabiegu wypłukiwały mi pigment. W związku z tym mam pewnie barwnik pod skórą właściwą - na wieki. Ale wcale mi to nie przeszkadza :-) . A nawet ułatwia życie, nie muszę codziennie rano stać godzinami przed lustrem i basenie wygląda się dobrze. Polecam

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-10, 09:15 

oj widzę, że wszystkie, albo znaczna większość, jest podobnego zdania, że warto jest sobie zrobić taki makijaż permanentny. Tylko oczywiście trzeba się udać do dobrego salonu. Wybór kosmetyczki czasem wygląda podobnie jak wybór lekarza musi być zaufany.
A myślałyście o tym, żeby sobie zrobić kurs z makijażu permanentnego??
Myślicie, że byłoby warto??

Odpowiedz do tematu