Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: 100dniowke, makijaz, pilne, porady

Makijaż na 100dniówkę :) Pilne porady :)
Autor Wiadomość
pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-01-29, 21:20 Makijaż na 100dniówkę :) Pilne porady :)

Witam, za tydzień mam 100dniówkę :) i właśnie dlatego potrzebuję fajny makijaż, nie idę do kosmetyczki, tylko chcę pomalować się sama, bo wtedy czuję się najlepiej :) Dlatego czekam na wasze propozycje. Konkretnie chodzi mi o w miarę delikatny make-up ze ślicznie podkreślonymi oczami. Kolor oczu mam zielony, dlatego potrzebowałam taką barwę, która nie będzie gryzła się z oczami :), czyli np. różowy u mnie nie wygląda zbyt ładnie. :) Czekam na zdjęcia i Wasze propozycje. Będę wdzięczna.

Darish:)

Wysłany: 2009-01-29, 22:22 

a jaka sukienka?
moze zajzyj do dzialu z propozycjami wizazu, moze tam znajdziesz natchnienie;)

pati 
pati

Wysłany: 2009-01-30, 13:56 

sukienka jest w leciutkim ecru, prawie bieliuśka :P

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-01-31, 14:57 

pati, pomóż nam trochę :-) zielone mocne czy bardziej zielono-żółte masz oczka :?: jaki kolor włosów i karnacji :?: i najważniejsze czy stawiasz na oczy (czy one mają być najważniejsze i pomadkę dobierasz naturalną :?: ) czy masz zamiar wyrównać makijaż i podkreślić wszystko :?:

pati 
pati

Wysłany: 2009-02-01, 21:10 

leelo :) już mówię,
1. oczy są zielone, można powiedzieć ciemna zieleń bądź oliwka;
2. włosy jasny blond;
3. jeśli chodzi o karnację, jest dość jasna, ale nie używam bardzo jasnych podkładów, tylko lekko ciemniejsze, takie piaskowe bardziej;
4. Nie mam zamiary podkreślać wszystkiego, całkowicie odpadają róże na policzkach, chce się skoncentrować na oczach, koniecznie musi być kreska czarnym eyeliner'em, chodzi mi dokładniej o makijaż delikatny, ale z użyciem błyszczącego cienia do oczu w odcieniach złota, beżu i brązu.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-02-03, 22:31 

pati napisał/a:
całkowicie odpadają róże na policzkach

pati :arrow: absolutnie nie rezygnuj z różu :!: wybierz po prostu delikatny róż w odcieniu różowym i lekko muśnij policzki, róż naprawdę zmienia twarz, gwarantuję Ci :-) oki, mamy więc blondynkę o zielonych oczach i jasnej cerze (uważaj z podkładem na twarzy, żeby nie odcinał sie od reszty :!: ) i w sukience w kolorze ecru. do twojego typu urody zrezygnowałabym z mocnego podkreślenia oka i zdecydowałabym się na pastelowy makijaż, szczególnie ze względu na kolor wlosów i sukienkę. zlote cienie jak najbardziej przy zalożeniu, że nie naciapiesz ich na powiekę w nadmiernej ilości. ale do złotego cienia w połączeniu do sukienki ecru mocna kreska eyelinerem odpada. pasuje miękka kreska kredką i mocniejsze wytuszowanie rzęs. eyeliner + mocne wytuszowanie pasowałby, gdybyś miała złotą sukienkę z czarnymi pantoflami i zloty cień lub sukienkę ecru i pastelowy makijaż, ale wtedy tez pasowałyby czarne pantofle i coś czarnego do włosów, jakaś fajna spinka niezbyt rzucająca się w oczy ale czarna;-)

ło matko, znalazła się doradczyni w kwestiach makijażu :roll: - sorki, to powyższe to tylko moje zdanie :oops: :lol:

pati 
pati

Wysłany: 2009-02-04, 14:34 

http://www.tapety.24on.pl...ey_spears_g.jpg

leelo, a co byś powiedziała na to? bo o czymś takim właśnie myślałam, oczy w lekko złoto-beżowym kolorze, taki delikatny ten makijaż... Ahaaaa a co do urody :) To pewnie pomyślałaś , że jestem BAAAAAAAARDZO JASNĄ NATURALNĄ Blondynką :) otóż nie :) to tylko pasemka ;)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-02-15, 21:13 

oj, patka, troszkę późmo wlazłam, ale jestem jednak troszke megazajęta przeprowadzlą, sesją i planowaniem urodzinowej bibki :-/

widze, że 100dniówka sie już chyba odbyła... i jak make-up :?: :mrgreen:

pati 
pati

Wysłany: 2009-02-16, 15:36 

Witaj leelo :) no już po 100dniówce :) Zabawa udana, a makijaż bardzo skromny :) Możesz sama zobaczyć i ocenić :D http://nasza-klasa.pl/profile/565944, zdjęcie nr 2 :D

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-02-22, 08:53 

a no zobaczyc nie mozna, bo masz zablokowana galerie ;-)

Wysłany: 2009-02-22, 13:28 

nocandygirl, heheh trzeba bylo zaprosic do znajomych:DDD ja tak zrobilam:D
widzialam :) i Pati widziala tez juz moje wloski hehe ;) zreszta juz pisala gdzies o tym:)

pati, a chlopak sie mnie pyta 'co to za znajoma z Pleszewa:D?' bo to jego okolice i sie zdziwil hih :)
Ostatnio zmieniony przez Darish:) 2009-02-22, 22:57, w całości zmieniany 1 raz  

pati 
pati

Wysłany: 2009-02-22, 22:05 

Darish:) No właśnie kurczę :P Miałaś wpisane Kalisz :> :> :> i tak myślę i myślę, potem chłopaka też widziałam no i mówię: bliziutko :P

Wysłany: 2009-02-22, 22:58 

a no bliziutko:D

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-02-23, 15:52 

aa to darish zaproś mnie do znajomych, gdzieś w temacie nasza-klasa jest link :mrgreen: bo ja twojego tam nie widziałam ;-)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-04-09, 00:08 

jach, juz po temacie, ale cem zobaczyć make-up :!: wywaliłam się z n-k, możesz zamieścić fotkę na forum prosim :?: :?: :?: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Odpowiedz do tematu