Witam, za tydzień mam 100dniówkę :) i właśnie dlatego potrzebuję fajny makijaż, nie idę do kosmetyczki, tylko chcę pomalować się sama, bo wtedy czuję się najlepiej :) Dlatego czekam na wasze propozycje. Konkretnie chodzi mi o w miarę delikatny make-up ze ślicznie podkreślonymi oczami. Kolor oczu mam zielony, dlatego potrzebowałam taką barwę, która nie będzie gryzła się z oczami :), czyli np. różowy u mnie nie wygląda zbyt ładnie. :) Czekam na zdjęcia i Wasze propozycje. Będę wdzięczna.
pati, pomóż nam trochę zielone mocne czy bardziej zielono-żółte masz oczka jaki kolor włosów i karnacji i najważniejsze czy stawiasz na oczy (czy one mają być najważniejsze i pomadkę dobierasz naturalną ) czy masz zamiar wyrównać makijaż i podkreślić wszystko
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
leelo :) już mówię,
1. oczy są zielone, można powiedzieć ciemna zieleń bądź oliwka;
2. włosy jasny blond;
3. jeśli chodzi o karnację, jest dość jasna, ale nie używam bardzo jasnych podkładów, tylko lekko ciemniejsze, takie piaskowe bardziej;
4. Nie mam zamiary podkreślać wszystkiego, całkowicie odpadają róże na policzkach, chce się skoncentrować na oczach, koniecznie musi być kreska czarnym eyeliner'em, chodzi mi dokładniej o makijaż delikatny, ale z użyciem błyszczącego cienia do oczu w odcieniach złota, beżu i brązu.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
pati absolutnie nie rezygnuj z różu wybierz po prostu delikatny róż w odcieniu różowym i lekko muśnij policzki, róż naprawdę zmienia twarz, gwarantuję Ci oki, mamy więc blondynkę o zielonych oczach i jasnej cerze (uważaj z podkładem na twarzy, żeby nie odcinał sie od reszty ) i w sukience w kolorze ecru. do twojego typu urody zrezygnowałabym z mocnego podkreślenia oka i zdecydowałabym się na pastelowy makijaż, szczególnie ze względu na kolor wlosów i sukienkę. zlote cienie jak najbardziej przy zalożeniu, że nie naciapiesz ich na powiekę w nadmiernej ilości. ale do złotego cienia w połączeniu do sukienki ecru mocna kreska eyelinerem odpada. pasuje miękka kreska kredką i mocniejsze wytuszowanie rzęs. eyeliner + mocne wytuszowanie pasowałby, gdybyś miała złotą sukienkę z czarnymi pantoflami i zloty cień lub sukienkę ecru i pastelowy makijaż, ale wtedy tez pasowałyby czarne pantofle i coś czarnego do włosów, jakaś fajna spinka niezbyt rzucająca się w oczy ale czarna;-)
ło matko, znalazła się doradczyni w kwestiach makijażu - sorki, to powyższe to tylko moje zdanie
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
leelo, a co byś powiedziała na to? bo o czymś takim właśnie myślałam, oczy w lekko złoto-beżowym kolorze, taki delikatny ten makijaż... Ahaaaa a co do urody :) To pewnie pomyślałaś , że jestem BAAAAAAAARDZO JASNĄ NATURALNĄ Blondynką :) otóż nie :) to tylko pasemka ;)
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Witaj leelo :) no już po 100dniówce :) Zabawa udana, a makijaż bardzo skromny :) Możesz sama zobaczyć i ocenić :D http://nasza-klasa.pl/profile/565944, zdjęcie nr 2 :D
nocandygirl, heheh trzeba bylo zaprosic do znajomych:DDD ja tak zrobilam:D
widzialam :) i Pati widziala tez juz moje wloski hehe ;) zreszta juz pisala gdzies o tym:)
pati, a chlopak sie mnie pyta 'co to za znajoma z Pleszewa:D?' bo to jego okolice i sie zdziwil hih :)
Ostatnio zmieniony przez Darish:) 2009-02-22, 22:57, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum