Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: faceta, jak, lysienie, pomoc

łysienie u faceta - jak mu pomóc?
Autor Wiadomość
purchawka 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-09-09, 22:52 łysienie u faceta - jak mu pomóc?

mój mężczyzna ostatnio traci włosy w ilościach większych niż przeciętny człowiek.pewnie przyczyną jest stres i nieregularne odżywianie.znacie jakieś sposoby na wzmocnienie włosów u faceta? dodam, że nie wchodzą w grę wszelkie nacierania rycyną i żółtkiem, bo chyba by mnie wyśmiał :mrgreen:

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-09-09, 23:42 

wiem ze sa tabl. INNEOV dla mezczyzn przeciwko wypadaniu wlosów... popytajcie w aptekach... na pewno cos znajdziecie... mysle ze warto szybko dzialac...

Darish:)

Wysłany: 2008-09-10, 18:06 

purchawka napisał/a:
pewnie przyczyną jest stres i nieregularne odżywianie.

to moze to zmienic ?;)

Joan 
Powieściopisarka
Kosmetyka moją pasją

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-09-10, 19:29 

jeśli zechce to na pewno ale też wielkich efektów nie będzie, chyba że operacja plastyczna.

Przyczyny wypadania włosów:
- stres
- hormony
- łojotok
- zła dieta

pisalam o tym na blogu

AmandaFernanda 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-09-11, 17:16 

qwerty napisał/a:
wiem ze sa tabl. INNEOV dla mezczyzn przeciwko wypadaniu wlosów... popytajcie w aptekach... na pewno cos znajdziecie... mysle ze warto szybko dzialac...

zgadzam się, trzeba szybko działać, bo jeżeli to wypadanie włosów jest objawem łysienia, a nie zwykłej "wymiany włosów", to bardzo szybko może się okazać, że nie ma czego ratować :/

ja bym wykluczyła przyczyny dermatologiczne (czyli zasięgnąć porady lekarza), i jeżeli nic z tej strony się złego nie dzieje, to zainteresować się preparatami takimi jak no. w/w inneov. zainteresowała mnie wypowiedź Qwerty i poszukałam w necie o nim, wygląda ciekawie to wszystko.

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-09-11, 23:53 

dla kobiet tez sa tabl. na wzmocnienie cebulek włosów... te INNEOV
proponuje tez brac tran w tabl. i witamine A+E forte... jak dla mnie sa rewelacyjne... bardzo wzmacniaja, poprawiaja kondycje włosów i cery! biore juz ponad 2 lata - regularnie i widac efekty! ;]

purchawka 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-09-14, 22:02 

a drogie te tabletki Inneov?

AmandaFernanda 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-09-14, 22:52 

jak ostatnio szukałam, to w okolicach 100 zł kosztowały za pudełko. w pudełku jest 60 tabletek, więc na miesiąc starcza. w sumie nie jest to super dużo, szczególnie że warto takiej kuracji spróbować. jest tania i nieobciążająca.

purchawka 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-09-15, 21:07 

dzięki za info, to zainwestuję w ten Inneov, a co! niech ma chłop bujną czuprynkę:)

AmandaFernanda 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-09-16, 11:37 

jesli ma jeszcze trochę własnych włosów (znaczy: nie jest łysy jak kolano) to myślę że mu pomóc powinno. inne produkty inneov mają bardzo dobre opinie i są chętnie używane (sama łykałam "gęste włosy" - jakoś tak to się chyba nazywało) i efekty były świetne.

agnesB 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-08, 09:38 

Ja słyszałam o skuteczności serii Subrina Recept, która ma męską linię właśnie na łysienie. Mam nadzieję, że wykaże się cierpliwościa bo kuracja jest 3-etapowa ale dla efektu chyba warto co? Otóż jest to zestaw-ampułki do wcierania w suche włosy przed myciem (trzyma się ok 30 min włosach) potem szampon(tu wiadomo) i potem taki płynny lotion się wciera i nie spłukuje. Warto spróbować bo jest to tanie i niewiele zaryzykujecie. A, są one w aptekach.

Malia 
Początkująca
Centrum Malia

Wysłany: 2010-02-26, 02:50 

Rzeczwiście Subina Recept pomaga, stosuje ją mój szwagier już od dłuższego czasu i przyznam, że też zauważyłm u niego poprawę, nawet to znaczną

Odpowiedz do tematu