Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: lojotok

Łojotok
Autor Wiadomość
olaaaaa0 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-10-07, 17:10 Łojotok

Prosze pomózcie mi! Zawsze gdy zrobie makijaz to po godzinie strasznie świeci mi sie twarz. Zazwyczaj urzywam toniku z ziaji do cery tłustej i trądzikowej. kremu matująco nawilżającego z Evelain oraz peelingiu oszyszczającego dwa razy w tygodniu. jakich kosmatyków powinnam urzywac zeby tego uniknąć oraz jakiego podkładu?

Dziekuje bardzo za pomoc:)

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-10-07, 19:33 

Najlepiej używać podkładu matującego :)
Revlon Colorstay albo Vichy Dermablend myślę, że powinny się sprawdzić.
Dodatkowo pod podkład możesz rozprowadzać bazę, np firmy Soraya, Pierre Rene czy Sally Hansen, która jest na Allegro do 20 zł a jest polecana przez wizażystki ;)
Na podkład możesz używać pudru transparentnego, który zmatowi i nie zmieni koloru, np Vipera :)

Jeszcze zapomniałam i bibułkach matujących, Warto je zakupić, aby poprawic makijaż, gdy coś juz zaczyna się "psuć" .

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-10-07, 21:42 

Ja lubię też ASTORA 24 godziny. Fajny jest :) Naturalny.

olaaaaa0 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-10-08, 17:38 

A czy te bibułki matujace usuwają podkład lub puder?

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-10-08, 17:53 

Nie, bibułki nie powinny psuć makijażu, moze w minimalnym stopniu jeśli będzie sie ich nieumiejętnie używać.
Ale po użyciu bibułek można nieznacznie poprawic makijaz przy uzyciu pudru :)

olaaaaa0 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-10-08, 18:23 

Aha:) a po za tym jakich jeszcze kosmetyków powinnam uzywac? Byłam dzis w dermatologa i przepisał mi benzacne ale to strasznie wysusza mi twarz.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-10-08, 18:43 

No bo tak to jest z tymi kremami/maściami.
Myslę, że mogłabys spróbować z Vichy, tonik Normaderm i krem. Wiem, że ktoś zaraz powie, że to wysoki koszt, ale kupując dwa kosmetyki naraz apteki daja upusty albo gratisy. Tylko nie wiem, czy masz tez problem z trądzikiem :?: albo problemami skórnym...
Moja siostra ma bardzo tłustą cerę i tez trochę kombinowała z różnymi środkami, a makijaz jak spływał tak spływał.
A teraz po toniku i kremie ustabilizowało jej się wydzielanie sebum.

Bardzo dobrze, że używasz kremu matującego, możesz też spróbować z pianką matującą z Avonu, Agusia77 z naszego forum jej używa z tego co pamiętam i bardzo sobie chwali, podpytaj ją ;-)
Przypomniałam sobie jeszcze o podkładzie Lirene Citty Mat, ja tez go używam do mojej mieszanej cery i się sprawdza na około 5 h :)
Tylko jest tu mała gama kolorów, ale to już niestety tak jest :-/

olaaaaa0 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-10-08, 19:30 

No miałam duże problemy z trądzikiem ale po zażywaniu przez dłuzszy czas antybiotyku Unidox problem prawie ze zniknął, tylko jeszcze czasami kilka krost wyskoczy i własnie nie moge sobie wogóle dobrac kosmetykow:( A jakie bibułki są najlepsze?

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-10-08, 19:55 

Nie wiem, czy masz dostęp do Rossmana albo Natury ale tam kupisz bibułki ;-)
Firma jest raczej nieistotna w moim mniemaniu, ponieważ na ogół wszystkie działają tak samo ;-)

olaaaaa0 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-10-08, 20:02 

Fajnie dziekuje bardzo za pomoc:*

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-10-08, 20:05 

Nie ma za co :)
Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało, zawsze któraś z nas chętnie pomoże ;-)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-10-08, 23:15 

Vichy Normaderm są dla dorosłych, jeśli masz trądzik młodzieńczy to nie pomogą, mam teraz normaderm żel i krem, wcale nie działają lepiej niż pianka matująca z Avonu i krem matujący Solutions.
Polecam piankę i krem matujący Solutions z Avonu, kup na Allegro, tam są za grosze, w katalogu się nie opłaca kupować.
Bibułki matujące są w Rossmanie z Wibo za 5zł, używam od dawna i są super. Używa się ich w ciągu dnia żeby usunąć nadmiar sebum, później możesz przypudrować strefę T.
Benzacne miałam kiedyś dawno temu i był beznadziejne. Punktowo na pryszcze polecam koncentrat na niedoskonałości Vichy. Jak masz kasę to możesz sobie kupić też ten krem Normaderm, teraz jest promocja, kosztuje mniej niż 40zł, ale nie spodziewaj się powalających efektów, krem matujący jak każdy inny.

olaaaaa0 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-10-09, 11:14 

Dziękuje wam dziewczyny za pomoc:) ;-) ;-)

Ania2093 
Początkująca

Wysłany: 2010-10-09, 15:35 

wiesz, ja też borykałam się z tym problemem. A rozwiązanie przyszło samo. Mając mało czasu na pielęgnację, używałam właśnie toniku ziaji, może być też jakiś inny, ale bezalkoholowy. Przestałam pucować skórę żelami, smarować kremami, zredukowałam też makijaż. (swoją drogą, wszystkie wysuszały policzki). I co? I skóra odbudowała naturalną warstwę ochronną - lipidową naskórka i przestałam się budzić rano z twarzą posmarowaną "masłem" . Tłuszczenie samo się zredukowało :) ale dopiero po jakichś 2-3 miesiącach.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-10-09, 16:15 

Odradzam nie stosowanie kremu.
Jeśli krem matujący wysusza Ci policzki to widocznie masz skórę mieszaną. Ja stosuję na policzki nawilżający a na strefę T matujący.

Odpowiedz do tematu