dzakarta Początkująca
Wysłany: 2010-06-16, 10:04
Lekki fluid na upały
dziewczynki, choć u nas się ochłodziło, to za jakiś czas wyjeżdżam do Egiptu. Nie mam zamiaru chodzić tam w pełnym makijażu, ale jakiś dobry podkład chciałabym mieć ze sobą. Czy macie jakieś propozycje lekkiego fluidu, który mi nie spłynie po godzinie? Na razie moim faworytem jest la-roche-anthelios. Używałyście może? W tej aptece jest na promocji, ale mimo wszystko nie chciałabym wywalić kasy na marne. Będę wdzięczna za opinie. :)
Tak jest - jeden odcień, w dodatku tak, jak mówisz, strasznie się świeciłam po nim.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
lady m Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-06-24, 23:14
Z lekkich podkładów to ja sobie bardzo ceniłam zawsze lancome photogenic, jednak niestety cena nie jest najniższa. A jak jeżdżę na wakacje to i tak nie używam podkładu, wolę dać skórze odpocząć od tego i wystawić ją trochę na słońce :)
missbutterfly Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-06-28, 15:42
a ja raczej latem nie używam podkładu. Bo wiecie skóra jest już trochę opalona i dzięki tamu bardzo ładnie się prezentuje. Niestety mam nieco tłustą cerę i żeby twarz się nie świeciła to nakładam na twarz bazę pod podkład. Dzięki tamu twarz wygląda lekko i świeżo ;)
może to jest jakiś sposób na wakacyjny makijaż. A co wy myślicie ??
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2306 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-06-28, 20:17
Ja kiedyś próbowałam samą bazę ale czułam się jakbym była brudna, po prostu niewygodnie mi było
Niestety w moim przypadku opalona twarz nie jest zbyt piękna bo mam blizny i czasem jakieś "niespodzianki', dodatkowo słońce bardziej działa na zwiększanie ilości piegów niż ładną opaleniznę, toteż zostaję przy podkładach albo pudrach rozświetlających
Ja w wakacje na dzień używam tylko bazy matującej, mam z firmy AA, jst w formie żelu, nie czuć jej na skórze, może spróbuj jej Ewelinka :) i na bazę puder w kamieniu, to wszystko:) jak wychodzę gdzieś wieczorem to używam podkładu, teraz mam Revlon Colorstay.
Odświeżam temat z okazji pojawienia się w dniu dzisiejszym słońca na niebie :) Może wreszcie przyjdzie prawdziwa wiosna :))) No więc latem lepiej nie używać podkładu, ponieważ pocimy się, nagrzewamy od słońca itp. i podkład nam zwyczajnie spływa czy się roluje... Najlepszym sposobem jest naniesienie na skórę tylko w miejscach defektów odrobiny korektora czy podkładu (oczywiście w kolorze cery) i utrwalenie wszystkiego pudrem fixującym. Jeśli zaczniemy się błyszczeć to możemy nałożyć kolejną warstwę pudru. Najlepszym pudrem tego typu jaki do tej pory używałam jest Danni. Można go nakładać puszkiem lub pędzlem i co najważniejsze: taki puder nie brudzi! Dobry jest też puder Artdeco, ale cena jest znacznie wyższa...
Ale głupoty :P Właśnie wskazane jest nakładanie podkładu, by chronić cerę przed szkodliwym promieniowaniem. Dziwnie się jakoś przyjęło, że podkład spływa, zatyka pory itp. To nieprawda. Jeśli jest dobry i odpowiednio dobrany, to nie ma szans. Dla przykładu? W zeszłym roku byłam na wakacjach w górach, nie używałam w ogóle podkładu, co jest oczywiście normalne, bo nikt się nie będzie malował, jak wybiera się w góry. Jaki efekt? Wszystkie zanieczyszczenia osiadały centralnie na buzi, a co za tym idzie? Więcej zanieczyszczeń i bakterii. Także obalam mit :P
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
A ja jestem po wizycie u dermatologa, kosmetyczki i wizażystki, które jak jeden mąż powtarzają, że latem nie należy stosować fluidów. To kremy chronią skórę przed promieniami słonecznymi, a fluid + słonie = wypryski, plamy i inne dziwne rzeczy.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum