Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: fluid, lekki, upaly

Lekki fluid na upały
Autor Wiadomość
dzakarta 
Początkująca

Wysłany: 2010-06-16, 10:04 Lekki fluid na upały

dziewczynki, choć u nas się ochłodziło, to za jakiś czas wyjeżdżam do Egiptu. Nie mam zamiaru chodzić tam w pełnym makijażu, ale jakiś dobry podkład chciałabym mieć ze sobą. Czy macie jakieś propozycje lekkiego fluidu, który mi nie spłynie po godzinie? Na razie moim faworytem jest la-roche-anthelios. Używałyście może? W tej aptece jest na promocji, ale mimo wszystko nie chciałabym wywalić kasy na marne. Będę wdzięczna za opinie. :)

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-06-16, 10:34 

Wydaje mi się że podkład Nivea jest lekki i w sam raz na upały ;-)
Paulinaa używa i pewnie potwierdzi moje słowa :-D

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-06-16, 12:36 

Ja go nie lubię ;/ Po pierwsze to jest krem i nie kryje w ogóle, a po drugie jest on pomarańczowy :/!

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-06-16, 16:45 

A nie ma innych odcieni? ;-)
Ja nie wiem, bo nie używałam nigdy, ale wydaje się fajny :-P

pati 
pati

Wysłany: 2010-06-16, 17:12 

Eee :P nie polecam, chyba, że ktoś ma cerę idealną.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-06-16, 17:28 

Ja miałam kiedyś ten Nivea i też uważam że jest pomarańczowy, poza tym świeci się po nim skóra. I chyba jest tylko 1 odcień.

pati 
pati

Wysłany: 2010-06-16, 18:37 

Tak jest - jeden odcień, w dodatku tak, jak mówisz, strasznie się świeciłam po nim.

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-24, 23:14 

Z lekkich podkładów to ja sobie bardzo ceniłam zawsze lancome photogenic, jednak niestety cena nie jest najniższa. A jak jeżdżę na wakacje to i tak nie używam podkładu, wolę dać skórze odpocząć od tego i wystawić ją trochę na słońce :)

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-28, 15:42 

a ja raczej latem nie używam podkładu. Bo wiecie skóra jest już trochę opalona i dzięki tamu bardzo ładnie się prezentuje. Niestety mam nieco tłustą cerę i żeby twarz się nie świeciła to nakładam na twarz bazę pod podkład. Dzięki tamu twarz wygląda lekko i świeżo ;)
może to jest jakiś sposób na wakacyjny makijaż. A co wy myślicie ??

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-06-28, 20:17 

Ja kiedyś próbowałam samą bazę ale czułam się jakbym była brudna, po prostu niewygodnie mi było ;-)
Niestety w moim przypadku opalona twarz nie jest zbyt piękna bo mam blizny i czasem jakieś "niespodzianki', dodatkowo słońce bardziej działa na zwiększanie ilości piegów niż ładną opaleniznę, toteż zostaję przy podkładach albo pudrach rozświetlających :-P

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-06-28, 20:30 

Ja w wakacje na dzień używam tylko bazy matującej, mam z firmy AA, jst w formie żelu, nie czuć jej na skórze, może spróbuj jej Ewelinka :) i na bazę puder w kamieniu, to wszystko:) jak wychodzę gdzieś wieczorem to używam podkładu, teraz mam Revlon Colorstay.

gg83 
Miłośniczka forum
gg83

Wysłany: 2011-04-16, 22:44 

Odświeżam temat z okazji pojawienia się w dniu dzisiejszym słońca na niebie :) Może wreszcie przyjdzie prawdziwa wiosna :))) No więc latem lepiej nie używać podkładu, ponieważ pocimy się, nagrzewamy od słońca itp. i podkład nam zwyczajnie spływa czy się roluje... Najlepszym sposobem jest naniesienie na skórę tylko w miejscach defektów odrobiny korektora czy podkładu (oczywiście w kolorze cery) i utrwalenie wszystkiego pudrem fixującym. Jeśli zaczniemy się błyszczeć to możemy nałożyć kolejną warstwę pudru. Najlepszym pudrem tego typu jaki do tej pory używałam jest Danni. Można go nakładać puszkiem lub pędzlem i co najważniejsze: taki puder nie brudzi! Dobry jest też puder Artdeco, ale cena jest znacznie wyższa...

pati 
pati

Wysłany: 2011-04-17, 20:01 

Ale głupoty :P Właśnie wskazane jest nakładanie podkładu, by chronić cerę przed szkodliwym promieniowaniem. Dziwnie się jakoś przyjęło, że podkład spływa, zatyka pory itp. To nieprawda. Jeśli jest dobry i odpowiednio dobrany, to nie ma szans. Dla przykładu? W zeszłym roku byłam na wakacjach w górach, nie używałam w ogóle podkładu, co jest oczywiście normalne, bo nikt się nie będzie malował, jak wybiera się w góry. Jaki efekt? Wszystkie zanieczyszczenia osiadały centralnie na buzi, a co za tym idzie? Więcej zanieczyszczeń i bakterii. Także obalam mit :P

gg83 
Miłośniczka forum
gg83

Wysłany: 2011-04-17, 21:09 

A ja jestem po wizycie u dermatologa, kosmetyczki i wizażystki, które jak jeden mąż powtarzają, że latem nie należy stosować fluidów. To kremy chronią skórę przed promieniami słonecznymi, a fluid + słonie = wypryski, plamy i inne dziwne rzeczy.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-04-18, 00:11 

Ja też latem nie używam podkładu, nie czuję takiej potrzeby, mam ładną cerę :) od ochrony są kremy nie podkłady...

Odpowiedz do tematu