Dobry podkład jest lepszy, niż średni krem. Też się leczę u dermatologa i w temacie kremów i podkładów siedzę od lat. A dlaczego?? Bo sama na sobie przechodziłam ten problem :P. A kosmetyczka, która ma cerę jak pupcia niemowlaczka, nigdy Ci nie powie, żebyś stosowała podkład latem. To dopiero zaczyna się przy skórze z problemami, którą trzeba chronić. A jakbym miała kupić jakiś niby z krem z niby filtrem, to dziękuję. Wolę podkład, który chroni przed szkodliwym promieniowaniem, kryje nie doskonałości i nie zatyka porów. Dzisiaj niektóre kremy są gorsze, niż podkłady... i chodzi mi tu o cerę z problemami.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
I jeszcze mi powiesz, że podkład Ci latem nie spływa i nie brudzi jasnych ubrań przy ich zakładaniu i zdejmowaniu? Ja latem często się przebieram i nie wyobrażam sobie żeby mieć podkład, który latem idealnie leży na twarzy przez 16 godz.
[ Dodano: 2011-04-24, 20:03 ]
Poza tym nie istnieje podkład z filtrem 30 cz 50 ( z tego co ja wiem)
Heh... A zimą, jesienią i wiosną podkład nie brudzi Ci ubrań? Jak dotknę podkładem białą bluzkę, to zawsze się ubrudzi, bez względu na porę roku. Czy spływa? Nie odczuwam żadnego dyskomfortu, mam zawsze przy sobie puder w kamieniu i pędzel. Podkład to nie balsam z filtrem 30', więc nie oczekuj cudów. Ja się dzielę tylko swoją opinią i spostrzeżeniami. Mam cerę problemową i tak jak mówię, ja bez podkładu się nie ruszam ani latem, ani zimą. Wszystkie zabrudzenia, na które jesteśmy narażone, osadzają się właśnie na podkładzie, nie na skórze. Więc ja nie mam wątpliwości.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Ja rozumiem, że są to twoje spostrzeżenia. Jesienią i zimą nie przebieram się 5 razy na dzień i nie noszę raczej jasnych ciuchów tylko ciemne, więc nie ma z tym problemu. Ja mam plamę na czole prawdopodobnie od słońca i między innymi dlatego też stosuję krem z filtrem a nie fluid.
Nie no ja nie wnikam, co i jak robisz... Napisalaś po prostu, że lepiej nie stosować podkładu latem, bo to negatywnie wpływa na skórę. Ja się z tym nie zgadzam. Co więcej podkład brudzi nawet ciemne rzeczy, bo zostają wtedy na nich biało-kremowe smugi. Więc tak, czy siak - brudzi. Miałam już różne podkłady, od tych średnich po najlepsze. Artdeco też miałam, ale bez rewelacji. Kosztował koło 100zł, ale osobiście nie powalił mnie. Jest o wiele gorszy, niż Revlon. Każdy stosuje co mu odpowiada :P Po prostu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum