Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bez, leczenie, lekow, nadcisnienia

Leczenie nadciśnienia bez leków?
Autor Wiadomość
nownet 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-05, 00:20 Leczenie nadciśnienia bez leków?

witam,

czy znacie może jakieś skuteczne, naturalne metody na obniżenie ciśnienia krwi. np. tak jak pisza na 22 stronie grudniowego wydania magazynu Zdrowy styl o medytacji transcendentalnej.
Wiadomo ze lekami to nie sposob caly czas zbijac ciśnienie i narażać narzady wewnetrzne między innymi wątrobę.
W internecie poszukalm takie dziwne urządzenie do zbijania nadciśnienia Resperate co o nim myslicie?
pozdrawiam

NeL1984 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-03-05, 11:27 

ograniczyć sól
zrezygnować z mocnej kawy i herbaty

dronka.dronka

Wysłany: 2009-03-05, 21:11 

na dłuższa mete to nie wydaje mi sie, żeby obiżyć cisnienie bez leków, moze idz do lekarza, a tak wogole, jakie masz to ciśnienie?

foxy 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-03-06, 01:10 

Podobno 6 szklanek wody dziennie idealnie reguluje ciśnienie i zapobiega zawałom (są czeste przy nadciśnieniu)
No i też duzo ruchu! spacerki rowerek obowiązkowo.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-08-29, 13:26 

sok z aronii ;)

ElenaMaster 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-01-30, 17:48 

aagnieszkaa1 napisał/a:
sok z aronii ;)

dokładnie.

Jednak wszystko co duzo ponad norme nalezy skonsultowac z lekarzem. Pliss nie lekcewazyc nadcisnienia.

monis_23 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-01-27, 13:28 

ja mam normalnie ciśnienie 150 na 100, tętno coś ok. 100, dostałam leki betaloc, ale nie biorę, nie chcę być całe życie uzależniona od leków, któraś z Was napisała żeby ograniczyć kawę i herbatę, herbaty to pijam ogromne ilości, kawę rzadko

ElenaMaster 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-01-30, 17:54 

monis_23 napisał/a:
ja mam normalnie ciśnienie 150 na 100, tętno coś ok. 100, dostałam leki betaloc, ale nie biorę, nie chcę być całe życie uzależniona od leków, któraś z Was napisała żeby ograniczyć kawę i herbatę, herbaty to pijam ogromne ilości, kawę rzadko

To niemadre dzialanie. Nie znam twojego wieku biologicznego, ale jeżeli nie wyregulujesz ciśnienia co bedzie po 40 kiedy to spada poziom estrogenow?? ktore chronią mlode kobiety przed zawałem.

Sama wiesz ze wyniki masz niezaciekawe.

Zrob wszystkie badania w tym kierunku aby dotrzec do zrodla tego podniesionego cisnienia.

To będzie rozsądne i może wlasnie z czasem wykluczyc ten problem.

Pozdrawiam.

ZakazanyOwoc12 
Stała bywalczyni
Pozdrawiam :))

Wysłany: 2010-01-29, 02:07 

Nie ma jeszcze tego problemu,ale wiem,że ruch pomaga-przejażdżka rowerkiem,spacerek,po prostu aktywny jak najbardziej tryb życia :-)

monis_23 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-01, 09:47 

ElenaMaster mam 25 lat, wszelkie badania z sercem mam robione nawet jakieś 3 miesiące temu, miałam parę razy ekg, echo serca wszystko ok, tomografie głowy też i też wszystko ok, jak mam znaleźć przyczynę mojego nadciśnienia? czy to jest w ogóle możliwe, ok nawet wykupiłam te leki i zacznę brać bo mam ostatnio ogromne bóle głowy, a to właśnie może przez ciśnienie więc spróbuje, co mogę jeszcze robić, tak wiem ruch na pewno też, ale przeraża mnie to że dzień w dzień mam brać teraz jakieś leki:(

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-04-08, 14:56 

monis_23 napisał/a:
ElenaMaster mam 25 lat, wszelkie badania z sercem mam robione nawet jakieś 3 miesiące temu, miałam parę razy ekg, echo serca wszystko ok, tomografie głowy też i też wszystko ok, jak mam znaleźć przyczynę mojego nadciśnienia? czy to jest w ogóle możliwe, ok nawet wykupiłam te leki i zacznę brać bo mam ostatnio ogromne bóle głowy, a to właśnie może przez ciśnienie więc spróbuje, co mogę jeszcze robić, tak wiem ruch na pewno też, ale przeraża mnie to że dzień w dzień mam brać teraz jakieś leki:(

tak jak napisała Elena Master, broń Boże, nie rób tak, żeby nie brać, skoro zostały Ci one przepisane. albo brać, jedynie w przypadku zwiększonych boli głowy, bądź skoków ciśnienia. nadciśnieniowcy, często własnie tak robią, że nie biorą leków regularnie, tylko jak chcą, jak ciśnienie skoczy. a to jest leczenie długofalowe. dlatego nie lekceważ tego. i niech Cie nie przeraza to, ze musisz je brac dzien w dzien, bo jestes młoda i akurat może syzbko sie skoncza Twoje problemy :) pozdrawiam i zycze zdrowia!

ElenaMaster 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-03, 12:55 

Sluchaj jezeli jestes przebadana od strony kardiologicznej i niczego nie znaleziono... to tylko sie cieszyc:)

ale skoro twoje cisnienie jest podniesione bez wykrycia przyczyny - to od razu patrzymy na puls...przyspieszony.

Sprawdz sobie przyczyny przyspieszonego pulsu;) i jednak nie odpuszczaj.

Pomalu probuj rozwiazac ten problem i będziesz mogła nad tym zapanowac;)

Tableteczki bierz do czasu znalezienia tej przyczyny.
Kto powiedzial ze one będa juz na stałe;)

A jesli znajdziesz zrodlo to sama sie uspokoisz, bo lepiej wiedziec niz zyc w niewiedzy;)

monis_23 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-03, 16:32 

ElenaMaster dzięki wielkie za rady:) i tak rzeczywiście chodzi głównie o mój puls, bo jest podwyższony, ale nigdy nie słyszałam, że może być tego jakaś przyczyna, sądziłam, że skoro taki mam wysoki to już taki będę mieć, z resztą nigdy żaden lekarz nie zasugerował mi żebym znalazła przyczynę tego, a jakie w ogóle mogą być z czym związane, np ze złym odżywianiem albo brakiem ruchu?

ElenaMaster 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-05, 13:58 

Lekarz ..lekarzowi nie równy ;)

przeczytaj uwaznie - tutaj fajnie i dosc jasno jest wszystko opisane.
W pkt 8. wspomnieli o podwyzszonym pulsie. Organizm sam daje nam oznaki tylko go posluchac;) Wysoki puls wraz z pozostalymi badaniami mozna jeszcze skonsultować u neurologa.
W naszym zawodzie (stylistki) zwracamy rowniez uwage na kondycje, zmiany na paznokciach...wszystko mozna z nich wyczytać jak w rtg.
Glowa do gory.

http://www.pfm.pl/u235/navi/198656

monis_23 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-12, 09:58 

super powiem Ci, że Twoje rady dużo mi dały, ogólnie zaczęłam dbać o siebie, rzucam papierosy, zaczęłam zdrowo się odżywiać i ćwiczyć, może to wszystko też pomoże,a tak apropo paznokci, jak napisałaś, że można z nich dużo wyczytać, to ja mam dużo białych kresek na nich, czyli pewnie brak witamin, dzięki i trzymaj się

Odpowiedz do tematu