Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: blizn, czy, dziala, laserowe, usuwanie

laserowe usuwanie blizn, czy to działa?
Autor Wiadomość
pan_z 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-27, 18:15 laserowe usuwanie blizn, czy to działa?

Mam dość dużą blizne na ręce, a raczej kilka blizn. Mają kilka lat i są efektem skalpela. Ale nie chirurgicznej operacji, tylko mojej głupoty. Teraz bardzo chciałbym się tego pozbyć. Wiem, że dermatrix, no-scar i inne tego typu rzeczy nie pomogą, więc pomyślałem nad laserem. Tylko nie wiem jak taki zabieg wygląda i na ile jest skuteczny. Wiem, że wiąże się to z kosztami, dlatego jeśli nie mialoby to przynieść efektu to nie chce wydawać pieniędzy w błoto. Przechodził ktoś taką korekte i mógłby się wypowiedzieć?

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-03-27, 21:48 

Jeśli blizny mają ponad dwa lata już są stare. Moja mama po operacji miała bliznę i poszła na usuwanie, nie pamiętam ile to kosztowało, ale wiem, że mniejszy fragment wybieliło ładnie, a ten większy niestety nie. Potem smarowała kremem, ale tak czy siak bliznę dalej widać.

pan_z 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-29, 22:10 

Bylem dzisiaj u dermatologa na pierwszym laserze i musze powiedzieć że już widać efekty. Blizna jest wyraźnie bledsza, a w pewnych fragmentach już niewidoczna :mrgreen:
Teraz musze przez jakis czas smarowac jakimis mazidlami, a potem jeszcze jeden laser bedzie, tylko juz silniejszy i jest spora szansa ze blizna bedzie niewidoczna :mrgreen:

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-21, 11:48 

Podobno, że laserowe usuwanie blizn jest najbardziej skutecznym zabiegiem. Oczywiście jest to zabieg, który w jakiś tam sposób ingeruje w gospodarkę organizmu, ale jeżeli ktoś ma głębokie blizny i w jakiś sposób go to szpeci, to jak najbardziej warto pójść na taki zabieg.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-05-21, 22:08 

ja jestem pare dni po zabiegu laserowym, co prawda nie bylo to usuniecie blizny [choc taki tez mnie czeka] lecz bardzo podobny.
laser co prawda bywa bolesny, kosztowny, ale warto.
dostalam do smarowania takze mazidla jak juz ktos wspominal o nich, ale widac efekty bardzo szybko.

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-22, 11:19 

Wszystko zależy od tego jak długo jest blizna, stopnia bliznowacenia i kilku innych czynników. Odpowiedź nie będzie jednoznaczna. Moja siostra miała usuwaną bliznę z łopatki i w 90% usunęli.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2010-05-23, 15:56 

jesli blizna jest swieza to nawet mozna ja usunac nawet za pomoca masazu z wlaczeniem do tego masci badz kremu. lecz blizny szybko sie zablizniaja i z czasem jest coraz trudniej.

monika12 
Początkująca

Wysłany: 2010-06-09, 11:07 

A laser usuwa stare blizny? Ktoś robił sobie taki zabieg?

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2010-06-10, 08:40 

usuwa.
ja bede miala taki zabieg jeszcze [mam nadzieje] w tym roku.

Beatryce 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-10, 10:01 

Tak lasery usuwają stare blizny, oczywiście odpowiednie lasery. Moja koleżanka miała usuwanie właśnie taka bliznę i praktycznie teraz jest już niewidoczna.

mammalia 
Początkująca
anioły też płaczą

Wysłany: 2010-06-10, 10:34 

Ale jakie to są te odpowiednie, bo słyszałam ,że są bardzo różne. Czy marka lasera jest ważna?

Beatryce 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-10, 10:58 

Tak właśnie są różne lasery - urządzenia i np. do blizn jest FRAXEL, którego efektem działania jest odmłodzenie skóry, wygładzenie zmarszczek, likwidacja blizn, rozstępów, rozszerzonych porów i różnego rodzaju przebarwień. A na cellulit urządzenie LipoShock przeznaczone do zabiegów usuwania niedoskonałości tkanki podskórnej. Słyszałam też o SlimLipo.

neverland 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-11, 12:07 

no właśnie ja miałam lipolize laserową "boczków" laserem slimlipo. Ogólnie w kwestii lipolizy to polecam tą laserową, a nie iniekcyjną, po której zostają wielkie siniaki :-/

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-06-11, 12:16 

Ile kosztuje usunięcie takiej blizny??

yylva 
Początkująca

Wysłany: 2010-12-04, 16:44 

Ja chodzę na usuwanie blizn potrądzikowych laserem fraxel i działa on także na blizny pooperacyjne. Koszt calej twarzy to 2 tysiące, blizny kilkaset złotych, w zależności od rozmiaru. Po 2 zabiegach muszę powiedzieć, że efekt zaczyna być widoczny, ale trzeba ich wykonać przynajmniej 3. Polecam klinkię Medi Derm w Rembertowie. Powodzenia! ;-)

Odpowiedz do tematu