pan_z Początkująca
Wysłany: 2010-03-27, 18:15
laserowe usuwanie blizn, czy to działa?
Mam dość dużą blizne na ręce, a raczej kilka blizn. Mają kilka lat i są efektem skalpela. Ale nie chirurgicznej operacji, tylko mojej głupoty. Teraz bardzo chciałbym się tego pozbyć. Wiem, że dermatrix, no-scar i inne tego typu rzeczy nie pomogą, więc pomyślałem nad laserem. Tylko nie wiem jak taki zabieg wygląda i na ile jest skuteczny. Wiem, że wiąże się to z kosztami, dlatego jeśli nie mialoby to przynieść efektu to nie chce wydawać pieniędzy w błoto. Przechodził ktoś taką korekte i mógłby się wypowiedzieć?
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-03-27, 21:48
Jeśli blizny mają ponad dwa lata już są stare. Moja mama po operacji miała bliznę i poszła na usuwanie, nie pamiętam ile to kosztowało, ale wiem, że mniejszy fragment wybieliło ładnie, a ten większy niestety nie. Potem smarowała kremem, ale tak czy siak bliznę dalej widać.
pan_z Początkująca
Wysłany: 2010-03-29, 22:10
Bylem dzisiaj u dermatologa na pierwszym laserze i musze powiedzieć że już widać efekty. Blizna jest wyraźnie bledsza, a w pewnych fragmentach już niewidoczna
Teraz musze przez jakis czas smarowac jakimis mazidlami, a potem jeszcze jeden laser bedzie, tylko juz silniejszy i jest spora szansa ze blizna bedzie niewidoczna
Andzik Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-05-21, 11:48
Podobno, że laserowe usuwanie blizn jest najbardziej skutecznym zabiegiem. Oczywiście jest to zabieg, który w jakiś tam sposób ingeruje w gospodarkę organizmu, ale jeżeli ktoś ma głębokie blizny i w jakiś sposób go to szpeci, to jak najbardziej warto pójść na taki zabieg.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2010-05-21, 22:08
ja jestem pare dni po zabiegu laserowym, co prawda nie bylo to usuniecie blizny [choc taki tez mnie czeka] lecz bardzo podobny.
laser co prawda bywa bolesny, kosztowny, ale warto.
dostalam do smarowania takze mazidla jak juz ktos wspominal o nich, ale widac efekty bardzo szybko.
Wszystko zależy od tego jak długo jest blizna, stopnia bliznowacenia i kilku innych czynników. Odpowiedź nie będzie jednoznaczna. Moja siostra miała usuwaną bliznę z łopatki i w 90% usunęli.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2010-05-23, 15:56
jesli blizna jest swieza to nawet mozna ja usunac nawet za pomoca masazu z wlaczeniem do tego masci badz kremu. lecz blizny szybko sie zablizniaja i z czasem jest coraz trudniej.
Tak lasery usuwają stare blizny, oczywiście odpowiednie lasery. Moja koleżanka miała usuwanie właśnie taka bliznę i praktycznie teraz jest już niewidoczna.
Tak właśnie są różne lasery - urządzenia i np. do blizn jest FRAXEL, którego efektem działania jest odmłodzenie skóry, wygładzenie zmarszczek, likwidacja blizn, rozstępów, rozszerzonych porów i różnego rodzaju przebarwień. A na cellulit urządzenie LipoShock przeznaczone do zabiegów usuwania niedoskonałości tkanki podskórnej. Słyszałam też o SlimLipo.
no właśnie ja miałam lipolize laserową "boczków" laserem slimlipo. Ogólnie w kwestii lipolizy to polecam tą laserową, a nie iniekcyjną, po której zostają wielkie siniaki
yylva Początkująca
Wysłany: 2010-12-04, 16:44
Ja chodzę na usuwanie blizn potrądzikowych laserem fraxel i działa on także na blizny pooperacyjne. Koszt calej twarzy to 2 tysiące, blizny kilkaset złotych, w zależności od rozmiaru. Po 2 zabiegach muszę powiedzieć, że efekt zaczyna być widoczny, ale trzeba ich wykonać przynajmniej 3. Polecam klinkię Medi Derm w Rembertowie. Powodzenia!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum