Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: blizn, czy, dziala, laserowe, usuwanie

laserowe usuwanie blizn, czy to działa?
Autor Wiadomość
Lila 
Początkująca

Wysłany: 2011-03-07, 19:05 

Moje STRASZNE blizny potradzikowe udało mi sie jak poprzedniczce usunac laserem frakcyjnym. Kolezanka polecila mi osteomed w krk. Troche sie balam ze wyrzuce pieniadze w bloto ale jednak nie. Smialo moge powiedziec ze dziala;)

Kindzia 
Początkująca

Wysłany: 2011-03-23, 16:24 

Ja chciałam zredukować widoczność rozstępów fraxelem, ale niestety... Za duży wydatek.

agnesB 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-04-08, 12:27 

Rzeczywiście nie jest to najtańszy sposób na usunięcie blizn czy rozstępów,ale chyba jedyny skuteczny... Znajoma miała rozstępy na brzuchu po ciąży, już w trakcie pilnowała się, smarowała kremami, ale nic nie pomogło. Mąż jej zafundował i poszła na zabieg laserem Fraxel i udało się. Nie usunęła całkowicie,ale w ogóle ich nie widać, są teraz jakby bledsze, wygląda super. Warto poszukać różnych promocji na zabieg Fraxelem, ostatnio w jakimś gabinecie widziałam, że jest zniżka do 900 zł ale to chyba było na twarz, a nie wiem ile za inne części ciała. Trzeba poszukać oryginalnego Fraxela, najlepiej na stronie producenta i odkładać bo naprawdę warto.

orvelka 
Użytkowniczka
fanka Orwella :)

Wysłany: 2011-04-09, 11:02 

Potwierdzam, siostra miała problem z bliznami potrądzikowymi. Nijak nie szło tego usunąć maściami, kremami, itd. Efekty były ale bez rewelacji. W końcu zdecydowaliśmy się na laser i choć troche grosza poszlo to efekt przeszedl nawet nasze oczekiwania, takze warto na pewno ;)

kolaba 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-24, 00:31 

Ja starą bliznę usunęłam żelem silikonowym Dermabliz silikon. Koszt tubki minimalny w porównaniu z laserem. Blizna sie wygładziła, rozjasniła i jest właściwie niewidoczna.

paulinkaa 
Początkująca

Wysłany: 2011-07-26, 00:23 

Witam wszystkich :-) Jestem w trakcie usuwania blizny laserem 'Fraxel'...:-P. Moja blizna jest okropna i bardzo stara:( ma już około 12 lat.. Znajduję się ona na klatce piersiowej, była to operacja serca:( Bardzo mi ona przeszkadzała... możecie sobie wyobrazić.. Zero bluzek z jakimkolwiek dekoltem. Jestem właśnie po 3 zabiegu. :-) Moja blizna była bardzo głęboka, ale poprawa na pewno jest :). Czeka mnie jeszcze około dwóch zabiegów:) Powiem jeszcze że mam 16 lat :-) . Pozdrawiam :-) :-P

ElizaSch 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-26, 13:41 

chyba polecę tą metodę mojej przyjaciółce, ponieważ ma straszne blizny po szczepionkach. Dzięki dziewczyny!

ola87 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-26, 19:58 

bardziej kwasem hialuronowym to działa niż laserem, takie usuwanie jest mozliwe. Moja kolezanka robila je bodajze u dr Zdzitowieckiego

pusiala 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-08-18, 16:05 

Ja też na bliznę stosowałam żel silikonowy Dermabliz silikon. Kilkanaście tygodni i po bliźnie ani śladu. Z tygodnia na tydzień była coraz jaśniejsza, mniejsza i gładsza. Faktycznie leczenie tańsze niż laserem. Tubka żelu kosztuje w aptece ok. 30,00 zł.

ksoba 
Początkująca

Wysłany: 2012-02-05, 20:43 

Ja bym poleciła wymrażanie zamiast lasera, czyli kriochirurgia.

Odpowiedz do tematu