Witajcie,
Jakie są Wasze lapki? Przeglądam internet, chodzę po sklepach i widzę, że jest ogromny wybór, szczególnie w takich typowych kobiecych :P. Mają fajne designy, kolory, no na pierwszy rzut oka - cuda :). Chciałabym sobie taki sprawić. Czy któraś z Was jest właścicielką fajnego, modnego i dobrze sprawującego się lapka i może się wypowiedzieć jak się sprawuje? Albo na co mam zwrócić uwagę przy wyborze sprzętu (parametry)? Wiecie, ma być lekki i się nie zacinać po czasie :). Proszę o pomoc, bo za bardzo się na tym nie znam...
_________________ Prawdziwe piękno jest niewidoczne dla oczu ;).
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2306 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-09-17, 14:03
Napisz dafne do czego będzie Ci potrzebny laptop, bo jeśli jesteś grafikiem to wiadomo, że laptop musi byc wypasiony, jeśli masz zamiar tworzyć programy, muzykę itp to musi mieć lepsze parametry, a jeśli będzie Ci słuzył do celów koniecznych typu płacenie rachunków, sprawdzanie poczty i przyjemności, typu pobyt na BF to wystarczy Ci skromniejszy sprzęcik?
No, tak zapomniałam napisać do czego :). Oglądanie filmów, muzyka, programy do obróbki zdjęć, prezentacje w PP, internet. No i czasem dla relaksu lubię w coś zagrać . Co polecacie przy takich wymaganiach?
_________________ Prawdziwe piękno jest niewidoczne dla oczu ;).
Wysłany: 2010-09-17, 14:30
do tych czynności, które wymieniłaś wystarczą takie parametry:
(ja posiadam identyczne w swoim laptopie, zdjęcie poniżej i jestem bardzo zadowolona:)
Co prawda nie ma ten laptop kobiecego wyglądu, ale nie proponuję Ci acera, tylko parametry, w ładniejszych laptopach będziesz wiedziała czego oczekiwać:)
pojemność dysku 160 GB
pamięć RAM: 2 GB
moc procesora:900 Intel Celeron
wbudowana karta graficzna
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
taka Gaduła ;) Pomogła: 3 razy Dołączyła: 06 Sty 2009 Posty: 187 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-09-20, 22:39
polecam wybrać lapka firmy Asus.
To bardzo porządna firma (jedyny minus to serwis, trzeba odsyłać sprzęt kurierem, oczywiście wszystko na ich koszt). Dell ma tez porządne sprzęty i świetny serwis - jak się da naprawiają od reki w domu klienta.
Te dwie firmy, jak dla mnie przodują, za nimi stoi Lenovo
Ja tam mam stacjonarkę - to dopiero maszyna
_________________ Metal heart you're not hiding
Metal heart you're not worth a thing
Wysłany: 2010-09-21, 22:10
Z serwisowaniem zawsze są problemy u większości producentów
Dostajemy gwarancję na produkt, a oni wykręcają się od naprawy, szukając błahostek typu zdarta naklejka na pudełku
Najlepszym laptopem dla kobiety jest moim zdaniem Sony Vaio. No popatrzcie tylko dziewczyny na to cudo. Piękniejszego i bardziej funkcjonalnego laptopa w sprzedaży chyba nie dostaniecie :)
Do czynności które wymieniłaś - w zasadzie każdy nowy laptop się nada. Ja kupilam swoj dwa lata temu za naprawdę małe pieniadze i sprawdza sie naprawde niezle. Jeżeli chodzi o design- ja osobiście jednak wolę klasyczny, elegancki, prosty. Jak mi wypadnie spotkanie służbowe z laptopem, to przynajmniej nie wygladam nie poważnie. Ale jak ma byc do celow tylko i wylacznie osobistych - to mozesz poszalec - niech wyraza Twoja osobowosc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum