Moje paznokcie czesto sie łamia rozdwajaja... moze dlatego ze ''zapuszczam''je na kwadratowo... Jakie znacie dobre odzywki do pazkokci,utwardzcze, a moze znacie cos z naturalnych sposobów PoZdRoFfFioNka
Mi tez sie strasznie rozdwajaja.... Kiedys kolezanka powiedziala mi firme z ktorej sa dobre odzywki, ale buteleczka lakieru kosztuje 50zł, moge sie zapytac jaka to firma, jezeli ona jeszcze pamieta.
Na kruche i łamliwe paznokcie polecam odżywki nail tek. Problem polega na tym że są bardzo drogie. Innym sposobem na łamliwe paznockie jest sok z cytryny- dobrze działa ale wymaga długiego i systematycznego stosowania. Również tabletki ze skrzypu polnego poprawiaja kondycję paznokci
ja mam na paznokcie taką fajną różową odzywkę, która utwrdza jednocześnie. a wogole to ją stosuje też jako podkład pod lakier ;) pomogła mi doprowadzić paznokcie do ladu po tym, jak latem sobie strzeliłam akryle i potem je sobie inteligentnie pozrywałam w przypływie złości ;)
nie pamiętam jak dokładnie sie nazywa, ale chyba sillky czy coś w ten deseń... jest różowa i można ją w caerffurze dostać :)
Polecam na wzmocnienie paznokci moczyć je w oliwie z oliwek przynamniej 1 raz w tygodniu. Odżywka Sally Hansen do słabych i łamliwych paznokcj jest równiez bardzo dobra (sama kiedyś uzywałam). Nie należy używać byle jakich lakierów i zmywaczy z acetonem. No i wszystko robimy w rękawiczkach gumowych...oczywiście poza własnym myciem
_________________ ...nic nie dzieje się bez przyczyny...
hehe mojego faceta mama i siostra tez myślała, ze jestem wegetarianka
Kiedys na na obiedzie nie chcialam jesc kurczaka bo myslalam, ze sie ubrudze
Powiedziedzialam, ze zwierzątek nie jem i zostalam mianowana wegetarianka ;)
Co oczywiscie nie jest prawda ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum