Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2009-10-08, 17:48
ja osobiscie pracowalam na peelingach z kwasami owocowymi [aha] robiac zabiegi na cialo.
mam program zabiegow na cialo i na twarz z firmy norel i znalazlam tam zabieg na twarz z uzyciem kwasow, ale jest to zabieg typowo przeciwzmarszczkowy. wskazaniami do zabiegu moga tez byc blizny, przebarwienia, sucha i nawet szorstka skora czy rozszerzone pory.
moge napisac jak sie wykonuje zabieg ale od razu mowie, ze prawidlowo powinno sie go wykonywac TYLKO na kosmetykach z firmy norel. schemat zabiegu nie wyglada na prosty i nie bardzo sobie wyobrazam by ktokolwiek wykonal go w warunkach domowych ;]
maidi Coś już napisała
Wysłany: 2009-10-09, 02:03
dziekuje za odpisanie I bylabym bardzo wdzieczna gdybys mogla opisac mi caly zabieg przeprowadzony w gabinecie kosmetycznym jestem ciekawa jak to wyglada bo chcialabym skorzystac z takiego zabiegu w salonie kosmetycznym
Wysłany: 2009-10-12, 20:12
zabieg zaczynamy oczyszczaniem skory twarzy, szyjki i dekoldu. nastepnie nanosi sie preparat ochronny na skore, ktorego juz nie zmywamy. jesli jest to pierwszy tego typu zabieg zaczynamy od niskich stezen kwasow, czyli 10% najlepiej. nakladamy kwas pedzelkiem na twarz. nastepnie nakladamy neutralizator na skore gdzie wykonujemy zabieg. nastepnie go zmywamy i nakldamy ponownie i znow zmywamy az skora przestanie byc sliska. na to wmasowywujemy kilka kropel kwasu hialuronowego a nastepnie maske zelową. na koniec uzywamy kosmetykow pielegnujaco-ochronnych.
powtarzam jeszcze raz ze to skrot do zabiegu firmowego Norel.
zabieg taki moze sie znaczaco roznic gdy wykonywany jest na kosmetykach z innej firmy.
maidi Coś już napisała
Wysłany: 2009-10-13, 22:22
dzieki bardzo za informacje Ja bylam teraz u kosmetyczki Robila mi oczyszczanie twarzy i dopiero za miesiac mam isc na kwasy Z tym ze kwasy migdalowe bo sa lagodniejsze Nie wiem na jakich kosmetykach ona pracuje Za bardzo w to nie wnikalam A co myslisz o tych kwasach migdalowych Sa ok
Wysłany: 2009-10-14, 12:03
ja sie zajmuje zabiegami na cialo, a nie na twarz takze moja wiedza jest w tym zakresie ograniczona. o kwasach migdalowych slyszalam malo. napewno jesli chodzi o peeling to kwasy migdalowe tu sie sprawdza. jest lagodny, pomaga w walce z tradzikiem i spokojnie mozna go sobie fundowac caly rok bo jest bezpieczny i lagodny.
Schemat jest w zasadzie zawsze podobny - oczyszczanie twarzy,nalozenie kwasu, neutralizacja, nalozenie kremu po eksfoliacji. Taka jest kolejnosc przy zastosowaniu kwasow Charmine Rose, podobna przy Natinuelu.
[ Dodano: 2009-10-28, 23:30 ]
A no i jesli wystarczy Ci tylko kwas migdalowy to jak najbardziej mozesz go robic;) Tak jak kolezanka wyzej napisala - jest bezpieczny i mozna go wykonywac o kazdej porze roku (w przeciwienstwie do np. kwasu glikolowego ktory najlepiej wykonywac jesienia lub zima kiedy promieniowanie UV jest mniejsze). A kwas migdalowy dodatkowo fajnie nawilza skore;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum