Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kursy, paznokci, stylizacji, szkolenia

KURSY i SZKOLENIA STYLIZACJI PAZNOKCI
Autor Wiadomość
anetastyl 
Początkująca
Moda przemija, styl pozostajel

Wysłany: 2010-03-03, 00:33 KURSY i SZKOLENIA STYLIZACJI PAZNOKCI

KURSY I SZKOLENIA
STYLIZACJI PAZNOKCI

Słuchaj, czy Ty też chcesz:
- Nauczyć się zdobienia paznokci, żelu, tipsów?
- Zacząć pracę jako manicurzystka/stylistka paznokci?
- Zdobyć certyfikaty?
- Rozwinąć zainteresowania i poznać ciekawych ludzi?
- Lepiej wyglądać?
... a to wszystko, niedrogo i w świetnej atmosferze?

Celem kursu jest: przyuczenie do zawodu manicurzystki, nauka modelowania paznokci metodą żelową i akrylową, nauka stylizacji i zdobienia paznokci.Szkolenie to pozwala szybko zdobyć nowy, dobrze płatny zawód. Szeroka gama zagadnień programowych stwarza duże możliwości pracy w salonach urody, Spa. Kończąc kurs jesteś manicurzystką , tipserką przygotowaną na oczekiwania rynku.

Czy chcesz dołączyć do najlepszych? - Pierwszy krok jest już za Tobą, bo trafiłaś w dobre miejsce.

Podstawowe informacje

- Kursy odbywają się indywidualnie
- Przez cały czas masz do dyspozycji świetną instruktorkę
- Uczymy się w gabinecie kosmetycznym, czujesz atmosferę pracy kosmetyczki
- Przez prawie cały czas wykonujesz zabiegi, jak podczas prawdziwej pracy
- Masz do dyspozycji pełne zaplecze aparatury, sprzętu, kosmetyków
- Pracujemy wyłącznie na naszych kosmetykach - nic nie musisz dopłacać!
- Ostatniego dnia czeka Cię egzamin
- Po zdaniu egzaminu, dostaniesz certyfikat w języku polskim i angielskim
- Jesteś przygotowana do pracy w zawodzie i już możesz zacząć zarabiać!
- Jeżeli chcesz,pomogę Ci później zaopatrzyć się w sprzęt.
- Otrzymujesz pełne wsparcie z mojej strony PO kursie.

PROGRAM SZKOLEŃ - DUŻO PRAKTYKI

- krótkie omówienie ( zapoznanie z tematem )
- przekazanie materiałów w formie poradnika (Jak założyć firmę,
Wymagania sanitarne w zakładach kosmetycznych ,Budowa paznokci,
Choroby paznokci, Przepisy bhp)
- manicure - biologiczny i mechaniczny
- przygotowanie płytki paznokci
- przedłużanie przy pomocy tipsa
- przedłużanie na formie
- korekta paznokci obgryzionych
- odnowa i uzupełnienia paznokci
- naprawa paznokci złamanych i uszkodzonych

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-04, 14:39 

Ja znam centrum szkoleniowe Pro-Activ z Warszawy gdzie również takie kursy oferują i na szkoleniu ze stylizacji paznokci byłam. Program tam również obejmował część teoretyczną, czyli budowę paznokcia, choroby, zasady higieny itp. A Później część praktyczna, czyli najlepsza :) Stylizacja, malowanie, pielęgnacja itp. Całość kończy się uzyskaniem dyplomu i zaświadczenia o Ukończeniu Szkolenia na druku państwowym Ministerstwa Edukacji Narodowej zgodnie z wymogami dla Placówek Oświatowych o ukończeniu kursu lub seminarium, zaświadczenie o odbytych praktykach i certyfikaty w języku polskim i angielskim. Papierki są ważne, no i oczywiście umiejętności,, które się tam zdobywa

kasetka 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-01-26, 15:53 

Ja też już o kilku miejscach, gdzie można zrobić kurs stylizacji paznokci słyszałam, ale sama znalazłam jeszcze ośrodek Diamond Cosmetics, który też jest interesujący, tym bardziej, że od początku tego roku oferują promocję na ten kurs - kosztuje 1000 zł. i gratis dostaje się zestaw startowy, który chyba nie jest zbyt mało wart.

gorgeous_girl 
Początkująca

Wysłany: 2011-02-09, 12:15 

Dopinam się do lady m. Sama nie jestem z Warszawy, ale mam tam kilka koleżanek. Jedna z nich interesuje się właśnie stylizacją paznokci i uczęszcza na równe kursy dzięki, którym ciągle się doszkala. Radzi sobie jak na mój gust całkiem nieźle, ale żałuję, że na mnie nie wypróbowała jeszcze swoich umiejętności :( Ale na tych kursach fajny jest ten zestaw startowy ;)

kalina44 
Początkująca

Wysłany: 2011-02-11, 13:31 

Ja bylam na kursie w new nails. Niby nic wielkiego bo bylam na tym najkrótszym 40 godzinnym, ale mysle ze bardzo duzo sie nauczylam. Plusem jest to ze sa male grupy i w moim przypadku rowniez lokalizacja (grzybowska w Warszawie). Jezeli ktos poszukuje kursow to jak najbardziej polecam

girlandka 
Początkująca
girlandka

Wysłany: 2011-02-12, 12:32 

Też zdecydowałam się na NEW NAILS po dogłębnej analizie i lekturze opinii w internecie itd. Ja szukałam kursu z wizażu. Wybrałam tam kurs wizażu I stopnia i była to dobra decyzja. W sam raz dla kogoś kto chce zacząć zajmować się wizażem zawodowo ale nie ma za wiele doświadczenia i wiedzy. Skondensowane informacje profesjonalnie i rzetelnie podane.

tolcia 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-03-03, 09:03 

New Nails to dobra firma szkoleniowa - odbyłam tam jedno szkolenie stylizacji paznokci, które oceniam bardzo pozytywnie. Szkoła jest nowocześnie wyposażona - to wcale nie jest normalne w przypadku wszystkich takich placówek szkoleniowych. Widziałam już niejedną i naprawdę różnice są ogromne. No i najważniejsze - same szkolenia. Takie właśnie powinny być instruktorki we wszystkich firmach - jednocześnie doświadczone, ale z humorem podchodzące do pracy. Szkolenie naprawdę dużo mnie nauczyło.

Pieknosc 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-03-18, 11:11 

Nasz szkoleniu w New Nails byłam na początku 2011 roku. Zdecydowałam się po dłuższych przemyśleniach - potrzebne mi było solidne szkolenie, które odpowiednio mniej przygotuje do pracy w tym zawodzie. Dokładnie było to szkolenie stylizacji paznokcia. Jestem z niego bardzo zadowolona. Nauczyłam się naprawdę wiele, ale żałuję jedynie tego, że załatwiałam sobie szkolenia w ramach Urzędu Pracy, wtedy miałabym je za friko ;/

tolcia 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-03-22, 08:54 

Jest czego żałować. Z tego co wiem Urząd Pracy może sfinansować całość tego szkolenia, trzeba tylko złożyć odpowiednie dokumenty. Te wnioski zdaje się wypełnia New Nails, a potem już zadaniem bezrobotnego jest załatwienie wszystkich formalności ;-)

AgataAgata 
Początkująca

Wysłany: 2011-03-31, 18:05 

Aha, to w takim razie dobrze wiedzieć ;)
Następnym razem postaram się o takie dofinansowanie z UP.
Byłam już na jednym kursie organizowanym przez New Nails, i również polecam. Grupy były małe co jest dla mnie na plus, kurs był naprawdę ciekawie prowadzony, dowiedziałam i nauczyłam się naprawdę wiele i nie żałuję poswięconego na niego czasu ani wydanych pieniędzy (choć jeśli istnieje możliwość sfinansowania - to why not :-P chętnie skorzystam )

ElenaMaster 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-04-07, 11:45 

W tym roku istnieje jeszcze możliwość dofinansowania z ramienia UP.
Otrzymujecie skierowanie do wybranej placówki szkolącej ( MASTER PROFESSIONAL również realizuje takie zlecenia)i uczestniczycie w danym kursie.

Kursy zawodowe kształtują się od kwoty: 590zł w zależności od wybranego zakresu programowego.

DOBRE podstawy techniczne są najważniejsze w naszym zawodzie.
Zdobienia to nasz zasłużony deser;)

Pozdrawiam wszystkie Forumowiczki.:)

tolcia 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-04-11, 07:08 

Wklejałam już link do informacji co zrobić by wybrać się na szkolenie w ramach środków z UP. Tutaj jest opis http://www.new-nails.com/...kci&s=bezplatne Akurat ten dotyczy tej szkoły, w której byłam, czyli New Nails.

Pieknosc 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-04-13, 10:06 

Widzę, że trzeba się troszeczkę postarać by mieć to dofinansowanie, ale warto. Dobrze, że New Nails to opisało. Może następnym razem spróbuję przez UP.

tolcia 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-04-14, 07:12 

Proces starania się o dofinansowanie pewnie trwa dosyć długo, bo w Polsce nic nie dają za darmo. Chyba się do tego przyzwyczaiłaś, prawda? Nie każdy musi również dostać tą kasę. To tylko wniosek - budżet jest na 100% ograniczony.

jakitaki14 
Początkująca

Wysłany: 2011-04-18, 20:31 

Z tego co wiem to wnioski do UE można składać do maja br.

Dodatkowym atutem do takiego wniosku może być fakt ukończenia jakiś kursów, szkół etc.

Tutaj filmik do jednej z lekcji które ma Business School
http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Odpowiedz do tematu