Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kurs, warszawa, wizazu

Kurs wizażu Warszawa
Autor Wiadomość
lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-29, 11:57 Kurs wizażu Warszawa

Chcę zrobić sobie kurs wizażu w Warszawie i postawiłam na firmę szkoleniową pro-activ. Czy ktoś z Was ukończył kurs w tej szkole i może powiedzieć coś na jej temat? Te kursy poleciła mi koleżanka, która je ukończyła, ale szukam więcej opinii, więc jeśli ktoś ma doświadczenia to bardzo proszę napisać :-) Przekonuje mnie forma prowadzenia zajęć (słyszane z opowieści koleżanki) i to, że prowadzone są przez profesjonalnych stylistów/wizażystów. Jak to wygląda w praktyce?

Majka_ 
Początkująca
Majka

Wysłany: 2010-11-15, 14:06 

Witaj:)

niestety nie pomogę Tobie odnośnie kursu, o którym piszesz ale mogę polecić wizażystkę Aleksandrę Bucholc v-ce mistrzynię Europy, która robi właśnie kursy wizażu. Moje koleżanki sprezentowały mi taki kurs na urodziny i jestem bardzo zadowolona :lol:

astarte 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-12-29, 13:03 

Diamond Cosmetics organizuje bardzo dobre kursy wizażu. Nauczysz tam się sporo, a pod koniec dostaniesz międzynarodowy certyfikat, co na pewno ułatwi Ci późniejsze znalezienie pracy w tym zawodzie.

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-01-04, 10:57 

Ja tak może trochę z innej beczki, ale w sumie dziedzina ta sama. Tak się zastanawiam czy wizażystki mogą również być linergistkami? W sumie to jakieś poszerzenie ich kompetencji, prawda? Mniej więcej czytałam na czym polega dokładnie zawód takiej linergistki i wydaje mi się, że jeżeli już się robi kurs wizażu, to nie warto na nim poprzestawać.

koliberek 
Początkująca

Wysłany: 2011-01-05, 11:14 :)

Ciężko mi obiektywnie stwierdzić, bo ja na takim szkoleniu nie byłam. Jednak moja koleżanka uczyła się makijażu pernamentnego w centrum szkoleń new look. Z jej relacji wynikało,że oprócz praktycznych umiejętności zyskała dużo pewności siebie i wiary we własne możliwości. Może właśnie o to chodzi? No bo co po linergistce, która może i dużo potrafi ale w siebie nie wierzy? Ja nie zaufałabym komuś takiemu.

gaga85 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-02-12, 14:02 

a ja skończyłam kurs wizażu w New Nails, wybrałam tą szkołę bo czytałam dobre opinie i dlatego, że mają siedzibę w centrum, ale jak sie okazało mają też fajnych instruktorów i małe grupy, także tak

Pączuszek 
Początkująca

Wysłany: 2011-04-24, 20:33 

Hejka mam pytanie, ktoś z was uczył się w Business School. Bo koleżanki mi polecają. Chciałam zaliczyć kurs wizażu, a mieszkam w warszawie, co Wy na to?

Ewcia88 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-06, 13:31 

O Business School niestety nic nie wiem, ale kończyłam kurs w Select. Ogólnie jestem zadowolona, bo mają dużo praktyki i codziennie uczyłyśmy się nowych makijaży. Co prawda nie mam porównania z innymi szkołami, ale według mnie mają dużo kosmetyków. Podobało mi się to, że są to kosmetyki profesjonalne ale też takie dostępne w zwykłych drogeriach. Na pewno mogę polecić tą szkołę.

Rogatka 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-27, 15:10 

A słyszałyście coś o szkole Select???tak się właśnie rozglądam po kursach wizażu i ich oferta jak na razie najbardziej mnie przekonuje, wielki pluuuusss za ciekawą stronkę internetową!Już na pierwszy rzut oka widać że to szkoła konkret:)

tolcia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-10-06, 07:31 

Select nie ma najlepszych opinii. Heheh... ostatnie trzy posty w tym temacie są bardzo ciekawe ;-) Wspominałam już na forum - ja uczyłam się w New Nails. Jeśli któraś z Was ma pytania to piszcie. Chętnie odpowiem ;-)

Wysłany: 2011-11-23, 17:40 

Oczekuje na akceptację

Odpowiedz do tematu