Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kto, rozpuszczaniu, slyszal, tluszczu

Kto słyszał o rozpuszczaniu tłuszczu???
Autor Wiadomość
sylwia26 
Coś już napisała
najpierw praca potem zabawa

Wysłany: 2010-06-02, 12:43 Kto słyszał o rozpuszczaniu tłuszczu???

Witam,

Od roku właściwie jestem non stop na diecie :( teraz ostatnio byłam na proteinowej - ale tak naprawdę schudłam niewiele - bo jakieś 5 kg :( jestem już trochę załamane i zniechęcona, że tak słabo mi to idzie - słyszałam o takich zabiegach, które podobno rozpuszczają tłuszcz w organizmie...słyszał ktos o tym???

Woanilla 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-06-04, 13:26 

ja slyszalam o czyms takim - i chodzi ci pewnie o lipolize - wiem, że np. w spa cece to robia, polega to na robieniu zastrzyków - wiec nie jest to jakies bardzo przyjemne, no ale dla urody trzeba sie poswiecac :P

taka 
Gaduła ;)

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-06-04, 18:10 

o nie! przynajmniej zastanów się zanim zaczniesz zbyt mono ingerować w swoje ciało... niby mówią, żw bezpieczna a jednak są przeciwwskazania, hmmm... no bardzo ciekawe czemu?
a uprawiasz jakieś sporty? każdą dietę powinno się nimi wspomagać

Beatryce 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-08, 11:51 

Ja słyszałam o lipolizie laserowej za pomocą SlimLipo, która umożliwia modelowanie konturów ciała i ujędrnianie skóry przy mniejszych deformacjach konturów, mniejszych nacięciach, mniejszym zasinieniu, i minimalnej utracie krwi. Urządzenie te namierza tkankę tłuszczową i tkanki skórne w obszarach nadmiernie otłuszczonych za pomocą fal o długości 924 i 975 nm. Następuje efektywne „rozpuszczanie” tłuszczu i napinanie skóry pokrywającej leczone miejsca. Takie zabiegi wykonywane są m.in. w Warszawie.

TigerANDBear 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-08, 17:06 

Chyba nie miałabym na tyle odwagi aby zdecydować się na taki zabieg. Moze po prostu do tej pory stosowałas złą i nieodpowiednią dietę? A aktywnosć fizyczna?? Napisz czy uprawiasz jakiś sport.

neverland 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-11, 11:57 

ja miałam wykonywaną lipolizę laserową "boczków", które były moim koszmarem. po prostu schudłam nierównomiernie i gdy zalozylam np. biodrówki, to wszystko mi się po bokach wylewało, a dodam, że ćwiczę w miarę regularnie. Żadne kremy i żele wyszczuplająco-ujędrniające nic nie dały. wywaliłam tyle kasy w błoto na marne :-x
po tej lipolizie laserowe i chyba nawet tym slimlipo (w kazdym badz razie robiłam to w katowicach) te boczki mi praktycznie całkowicie znikły. nie wiem, czy nie poddam się zabiegowi raz jeszcze, musze to gruntownie przemyśleć :-P

jasienka1980 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-14, 20:50 

Neverland a czy długo leży się w szpitalu po takim zabiegu i czy jest to bolesne? Jakie są przeciwskazania?

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-15, 12:08 

Póki jest się młodą osoba i organizm jest młody to można tłuszczyk zgubić za pomocą ćwiczeń. Nie ingerujcie zbyt wcześnie w swój organizm. I należy pamiętać, że sama dieta nic nie da jeśli nie jest wzbogacona żadnymi ćwiczeniami i wysiłkiem fizycznym. Wszystko powinno iść ze sobą w parze

milenka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-06-16, 09:19 

Ja tez uważam, że nie należy w zbyt młodym wieku ingerować w swoje ciało, ja tego nie planuję a jeśli już to gdzieś po czterdziestce

neverland 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-18, 12:00 

jasienka1980 napisał/a:
Neverland a czy długo leży się w szpitalu po takim zabiegu i czy jest to bolesne? Jakie są przeciwskazania?

Ale to nie był szpital, tylko jakby to powiedzieć, takie centrum medycyny estetycznej :) Ja w ogóle nie leżałam tam, tylko od razu poszłam, tzn. pojechałam do domu. Nie jest to bolesne bo masz znieczulenie, później jak ono przestanie działać, to wiadomo, troszkę pobolewa, ale to idzie przeżyć. Te lasery slimlipo to naprawdę można śmiało powiedziec luksus w rozsądnej cenie :) szkoda tylko, że są dostępne w największych miastach w polsce :->

jasienka1980 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-21, 21:14 

Ale wiecie są takie miejsca na naszym ciele, gdzie żadna dieta ani żadne ćwiczenia nie pomogą zgubić wałków. Ja mam takowe na plecach tak jakby pod pachami, a najgorszy już jest drugi podbródek, porażka dosłownie.
Naczytałam się o slimlipo i wydaje mi się, że na mój podbródek to świetna sprawa zwłaszcza że jednocześnie wykonywany jest tzw. termiczny lifting skóry, co oznacza że skóra ta po prostu nie będzie wisiała po zabiegu.
A zabieg wykonuje lekarz? taki co medycynę skończył? a nie żaden "szarlatan"?

Beatryce 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-23, 10:06 

Czy to jest aż taka ingerencja w swoje ciało? Chyba dużo mniejsza jak operacje plastyczne. Z wiekiem właśnie trudno bardzo jest pozbyć tego tłuszczu mimo ćwiczeń, diety itd. Chyba, że nic nie jemy a to znów grozi poważnymi konsekwencjami zdrowotnymi.

Naturalne 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-24, 10:38 

Koleżanka wykonywała taki zabieg na brzuch, efekty są jednak tzrba wykonać kilka zabiegów.
Brzuch po zabiegu bardzo puchnie i boli, więc raczej nie jest polecany jeśli planujesz urlop i wyjście na plazę. Po tygodniu opuchlizna schodzi ale wszystko zależy od pacjenta u niektórych szybciej a u niektórych dłuzej.

Przed wykonaniem zabiegu konieczna jest konsultacja lekarska oraz wykonanie prób wątrobowych. Podwyższone wyniki dyskwalifikują Cię do wykonania zabiegu na kilka miesięcy.

Pozdrawiam

neverland 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-24, 14:22 

Zabiegi takie musi wykonywać wyszkolony lekarz, bo jakby nie patrzeć jest to ingerencja w ciało i niska, ale zawsze inwazyjność. Poza tym taki laser slimlipo też trzeba umieć obsługiwać - oni zapewne przechodzą wiele szkoleń, bo w końcu za to się płaci i wymaga się perfekcjonizmu. Klient nasz pan hahaha

Naturalne 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-24, 14:24 

ja miałam na myśli lipolize czyli zatrzyki w brzuszek :)

Odpowiedz do tematu