Witam!
Niedawno wpadłam na pomysł aby obciąć się. Na któtko, a teraz mam włosy dosyć długie. Tylko że mam pewne wątpliwości. Nie będę pytać czy będzie mi ładnie bo nie wiecie jak wyglądam ;) ale tak schematycznie to: mam okrągłą twarz, włosy mam (niestety) grube i gęste. Jak zrobiłam grzywkę, to mi głupio stała i na szczęście już odrosła. Podobno to wina ''szpaka'' którego miałam w dzieciństwie. Coś doradzicie? Z góry dzięki
Do okrągłej buzi pasują właśnie krótkie włosy pocieniowane z kosmykami, pazurkami na twarzy, a jeśli dłuższe włosy to unikaj wiązania ich w koński ogon, ale skoro nie wiemy jak wyglądasz to trudno nam będzie ocenić w jakich włosach jest ci najlepiej;P
ja tam zawsze idę na żywioł... ufam mojej fryzjerce, bo ma dziewczyna dryg do tego :) więc z dosć długich kłaczków raz na jakiś czas robią mi się mega krotkie ;) i nigdy nie narzekam :D grunt to dobrze dobrane cięcie, a nie długość, czy rodzaj włosa :)
myślę, że jak masz okrągła twarz, to lepiej ją wydłuzyc nieco własnie długimi włosami, pazurki na krótkiej fryzurce i okragłej twarzy beda wyglądały dobrze, ale nie wymodelują twarzy i mogą dodać jej objetości. Natomiast pomysle o pokręceniu włosów i uniesieniu ich u nasady, pieknie będziesz wyglądać , chyba, że juz masz kręcone?
_________________ Lekarstwem na przyzwyczajenie jest inne przyzwyczajenie
ja mam bardzo okrągłą twarz i to jest jeden z moich kompleksów :(
zawsze chciałam mieć krótsze włosy ale nie wyglądałabym korzystnie..
dlatego zawsze mam takie pół długie i zawsze ufam mojej Anetce w kwestii fryzury :)
...to dobrze, że masz kogoś sprawdzonego, napewno dobrze Ci doradzi, bo zna Twoje włosy . Taka zaufana fryzjerka, pewnie podpowie tez jakich kosmetyków uzywac do włosów żeby ładnie wyglądały
... ciekawa jestem co by mi poradziła, na moje puszace się włosy?
_________________ Lekarstwem na przyzwyczajenie jest inne przyzwyczajenie
a ja od wczoraj mam nowy fryz :) była u mnie fryzjerka, zajęła się moimi włosami, które uwierzcie wymagały już interwencji :) efekt jest taki że mam mocno podcięte z długości, balejaż poprawiony a nowością jest grzywka do której muszę się teraz przyzwyczaić :) teraz mam blond, lśniące, prościutkie włoski z grzywką co mnie mile zaskoczyło bo okazało się ze Aneta również korzysta z nivea więc chyba dobrze wybrałam :)
ja z grzywką już chyba jestem za ban brat :) już mi tak bardzo nie przeszkadza choć fakt, że dość często zaciągam ja za ucho...
ale generelnie jest fajnie :)
co ci mogę powiedzieć na pewno to to, że do okrągłej twarzy nie pasuje styl fryzury "na bombkę", bo poszerzy ci twarz optycznie i nie bedzie to fajnie wyglądało. aha, i radziłabym też zrezygnować z zaczesywania włosów, szczególnie, gdy nie jesteś szczęśliwą posiadaczką wysokiego czoła. i grzywka do okrągłych twarzy nie wygląda źle, o ile jest zrobiona z "wyższego czubka" głowy (to optycznie wyciąga facjatkę) i nie jest równa, tylko zaokrągla się lekko przy uszkach.
a jeśli chodzi o krótkie włosy to polecam ścięcie włosków zauważalnie (ale bez przesady) krócej z tyłu i zostawienie dłuższych z przodu. taka fryzurka też wyciągnie twarzyczkę. i może czesanie się z przedziałkiem z boku to da efekt lekkiego uniesienia włosów na czubku głowy, co znów wydłuży twarz
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum