Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: krotkie, wlosy

Krotkie włosy
Autor Wiadomość
niquis 
Początkująca

Wysłany: 2008-10-17, 20:56 Krotkie włosy

Witam!
Niedawno wpadłam na pomysł aby obciąć się. Na któtko, a teraz mam włosy dosyć długie. Tylko że mam pewne wątpliwości. Nie będę pytać czy będzie mi ładnie bo nie wiecie jak wyglądam ;) ale tak schematycznie to: mam okrągłą twarz, włosy mam (niestety) grube i gęste. Jak zrobiłam grzywkę, to mi głupio stała i na szczęście już odrosła. Podobno to wina ''szpaka'' którego miałam w dzieciństwie. Coś doradzicie? Z góry dzięki ;-)

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2008-10-19, 15:38 

Do okrągłej buzi pasują właśnie krótkie włosy pocieniowane z kosmykami, pazurkami na twarzy, a jeśli dłuższe włosy to unikaj wiązania ich w koński ogon, ale skoro nie wiemy jak wyglądasz to trudno nam będzie ocenić w jakich włosach jest ci najlepiej;P

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-10-24, 22:37 

moim zdaniem powinnaś się obciąć, raz sie żyje, a włosy odrosną ;-)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-10-25, 14:40 

Właśnie raz się żyje. A czy ci dana fryzura będzie pasować możesz sprawdzić przez odpowiedni program. Gdzieś na forum jest do tego link ;)

aronka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-11-06, 19:49 

ja tam zawsze idę na żywioł... ufam mojej fryzjerce, bo ma dziewczyna dryg do tego :) więc z dosć długich kłaczków raz na jakiś czas robią mi się mega krotkie ;) i nigdy nie narzekam :D grunt to dobrze dobrane cięcie, a nie długość, czy rodzaj włosa :)

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-11-19, 14:45 

myślę, że jak masz okrągła twarz, to lepiej ją wydłuzyc nieco własnie długimi włosami, pazurki na krótkiej fryzurce i okragłej twarzy beda wyglądały dobrze, ale nie wymodelują twarzy i mogą dodać jej objetości. :-| Natomiast pomysle o pokręceniu włosów i uniesieniu ich u nasady, pieknie będziesz wyglądać :lol: , chyba, że juz masz kręcone? :?:

gratusia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2008-12-05, 16:31 

ja mam bardzo okrągłą twarz i to jest jeden z moich kompleksów :(
zawsze chciałam mieć krótsze włosy ale nie wyglądałabym korzystnie..
dlatego zawsze mam takie pół długie i zawsze ufam mojej Anetce w kwestii fryzury :)

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-12-07, 22:22 

...to dobrze, że masz kogoś sprawdzonego, napewno dobrze Ci doradzi, bo zna Twoje włosy :-) . Taka zaufana fryzjerka, pewnie podpowie tez jakich kosmetyków uzywac do włosów żeby ładnie wyglądały ;-)
... ciekawa jestem co by mi poradziła, na moje puszace się włosy? :-/ :?:

gratusia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2008-12-11, 10:08 

a ja od wczoraj mam nowy fryz :) była u mnie fryzjerka, zajęła się moimi włosami, które uwierzcie wymagały już interwencji :) efekt jest taki że mam mocno podcięte z długości, balejaż poprawiony a nowością jest grzywka do której muszę się teraz przyzwyczaić :) teraz mam blond, lśniące, prościutkie włoski z grzywką co mnie mile zaskoczyło bo okazało się ze Aneta również korzysta z nivea więc chyba dobrze wybrałam :)

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-12-11, 23:16 

o własnie grzywki, to jest to, ostatnio też cos próbowałam z nia zrobić i skończyło sie na upięciu ja wsuwką na boczek jak grzeczna dziewczynka... :lol:

....to pewnie z tą fryzurką przedświateczny szal Cię złapał ;-) , piekne włoski juz zrobione, mozna szukać karpia, hihi! :lol:

gratusia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2008-12-13, 22:15 

ja z grzywką już chyba jestem za ban brat :) już mi tak bardzo nie przeszkadza choć fakt, że dość często zaciągam ja za ucho...
ale generelnie jest fajnie :)

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-12-13, 23:07 

...a nie przetłuszcza Ci sie szybciej jak często zakładasz ją za ucho?
Bo takie czeste dotykanie włosów nie wychodzi im chyba na dobre? :-/ :lol:

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2008-12-16, 11:24 

ja też do fryzjera, i chyba wr.óce do grzywki na bok, bo podobno tak było najlepiej ;-)

Eweli 
Początkująca

Wysłany: 2008-12-28, 15:49 

Chyba najlepiej wybrać się do fryzjera i poprosić o poradę.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-01-21, 22:57 

co ci mogę powiedzieć na pewno to to, że do okrągłej twarzy nie pasuje styl fryzury "na bombkę", bo poszerzy ci twarz optycznie i nie bedzie to fajnie wyglądało. aha, i radziłabym też zrezygnować z zaczesywania włosów, szczególnie, gdy nie jesteś szczęśliwą posiadaczką wysokiego czoła. i grzywka do okrągłych twarzy nie wygląda źle, o ile jest zrobiona z "wyższego czubka" głowy (to optycznie wyciąga facjatkę) i nie jest równa, tylko zaokrągla się lekko przy uszkach.

a jeśli chodzi o krótkie włosy to polecam ścięcie włosków zauważalnie (ale bez przesady) krócej z tyłu i zostawienie dłuższych z przodu. taka fryzurka też wyciągnie twarzyczkę. i może czesanie się z przedziałkiem z boku :?: to da efekt lekkiego uniesienia włosów na czubku głowy, co znów wydłuży twarz :->

Odpowiedz do tematu