Zawsze po depilacji nóg na skórze pojawia mi się czerwona wysypka, która sprawia mi dużo bólu. Dzieje się tak zarówno po depilacji plastrami oraz kiedy używam zwykłej maszynki do golenia. Stosowanie pianek itp. rzeczy nie pomaga. Co mogę zrobić?
_________________ „Jeśli okazja wzywa Cię po imieniu, nietaktem byłoby nie odpowiedzieć”
greeneyes8 mam taki problem, ale tylko po użyciu maszynki na linii bikini, ale ból to u mnie raczej swędzenie jak po podrażnieniu i szybko znika. więc nie wiem, co poradzić na to, że tak samo dzieje ci się na nogach...
no i oczywiście proponuję spacer do dermatologa, może po depilacji tak, żeby mógł zobaczyć, jak wyglądają u ciebie te nieprzyjemne krostki...
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
born_in_japan Coś już napisała
Wysłany: 2009-05-08, 14:25
Mi się takie pojawiły odkąd zaczęłam używać golarki elektrycznej. Myślę, że w moim przypadku pójście do dermatologa jest nieuniknione.
_________________ Bo jak to mawiał Brzechwa: “(...) jak odpowiem to roztropnie - w szkole mam najlepsze stopnie”
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-05-08, 21:04
u mnie ostatnio też, po kremach bielendy, za długo ich używałam, zmieniłam na eveline i jest ok oczywiście dla skóry wrażliwej ( zawsze takich używałam)
Przypatrzyłam się temu ostatnio dokładniej i zauważyłam, że nie jest już tak jak było...
Krostki się pojawiają ale tylko wtedy gdy po raz pierwszy używam nową maszynkę zaraz po kupieniu. I jak już się pojawi i zaczyna mnie tak bardzo swędzieć to albo smaruje nogi oliwką z johnsona albo kremem dla dzieci z cynkiem o którym już pisałam. Krem kładę dosyć grubą warstwą na miejsce gdzie mam krostki lub bardzo podrażnioną skórę i delikatnie rozsmarowuje potem czekam aż sie wchłonie i jest już dobrze :)
_________________ „Jeśli okazja wzywa Cię po imieniu, nietaktem byłoby nie odpowiedzieć”
palmma Coś już napisała
Wysłany: 2009-05-26, 12:20
to dziwne bo nowe maszynki są zazwyczaj najostrzejsze i powinny golić doskonale :(((
a mi dermatolog dała krem i kazała wcierac, ale ja nie chce leczyc objawow, tylko chce wyeliminowac przyczyne... te krostki sie pojawiaja bez wzgledu na rodzaj depilacji, az wstyd sie pokazac na plazy
_________________ krótko się nie da, długo mi się nie chce :P
a ja nie dość że mam te kropki, to tworzą mi się stany zapalne meszka włosowego - a te co zdążyły już wrosnąć tworza takie wypukłe ciemne bąble, ktore strasznie widać.. podważanie i wyrywanie tych ledwo wrosniętych włosów pensetą tworzy jeszcze wiecej ranek.. w te wakacje prawie w ogole nie odsłaniałam nóg,ale rok temu jeszcze tak..nie mam pojecia, co robić..:(
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
A ja mam na to sposób:)
Po ogoleniu i osuszeniu nóg pryskam je wodą termalną, zostawiam 1 minutę i wycieram. Później smaruję nawilzającym balsamem. W miejscach intymnych tak samo, tylko zamiast balsamu uzywam witaminę A :)
A ja mam na to sposób:)
Po ogoleniu i osuszeniu nóg pryskam je wodą termalną, zostawiam 1 minutę i wycieram. Później smaruję nawilzającym balsamem. W miejscach intymnych tak samo, tylko zamiast balsamu uzywam witaminę A :)
Warto, warto :)
Woda termalna moze tania nie jest bo ok 40zł ale dziala i to najwazniejsze.
Ja mialam dosyc spore problemy po depilacji, a teraz żadnych uczuleń:)
Twoja skóra ma skłonności do szybkiego jej podrażnienia.
Używaj podczas golenia pianki zmiękczającej albo mydła antybakteryjnego.
Najlepiej depiluj się z włosem, a nie pod włos.
_________________ ` Szpilki, dżinsy, znana bluzka Dolce Gabbana.
Biżuteria nie jest tania.
Nie kupuję tego sama. :3
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum