Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: depilacji, krostki

krostki po depilacji
Autor Wiadomość
Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2011-02-23, 00:07 

fiufiu napisał/a:
Mi pomaga tylko użycie kremu po goleniu męża. Po dłuższej chwili go zmywam i nakładam krem dla kobiet.

Dokładnie :) tylko to pomaga! Zauważyłam że te wszystkie balsamy "mężów" zawierają alkohol i glicerynę, więc chyba odkażają i nawilżają, tak mi się wydaje.
Nie musisz tego zmywać, te balsamy całkiem dobrze nawilżają, no chyba że ci ten męski zapach nie odpowiada. Przed posmarowaniem możesz spryskać wodą termalną i wytrzeć, ale to nie jest konieczne. ;-)

Blaszka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-02-22, 20:50 

ogoliłam okolice bikini przy użyciu pianki do golenia. Krostki pojawiły się, ale mniej. Wklepałam sobie piankę z panthenolem by dalej nie rozogniło się. Posypałam zasypką tez. Super. Dużo lepiej gdy goliłam się " na sucho"

Paffi 
Użytkowniczka
Paffi :)

Wysłany: 2011-04-26, 12:39 

Pianka Panthenolu jest super na łagodzenie podrażnienia i otarcia. Nie dezynfekuje jednak, więc ja np. wyparzam sobie maszynkę do golenia przed depilacją. Wtedy faktycznie mniej jest krostek.

kolaba 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-05-10, 11:11 

Ja też używam męskiej pianki do golenia.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-05-10, 11:31 

Bo to jednak męskie kosmetyki do i po goleniu są zdecydowanie lepsze niż te damskie.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-05-10, 13:01 

Może być męska i bezzapachowa :) i jest git

Paffi 
Użytkowniczka
Paffi :)

Wysłany: 2011-05-29, 12:11 

Męska pianka do golenia jest może i ok, ale raczej męski balsam po goleniu do intymnych podrażnień bikini jest średnia... ;/

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2011-05-29, 14:33 

Paffi napisał/a:
Męska pianka do golenia jest może i ok, ale raczej męski balsam po goleniu do intymnych podrażnień bikini jest średnia... ;/

Dlaczego? Ja używam męskiego balsamu...

andziunia 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-19, 14:33 

mam pytanko z innej beczki. chodzi o depilację wąsika - czy któraś z Was używała może takiej sprężynki??? podobno to jakiś sprawdzony sposób Azjatek i kosztuje niedużo ... znalazłam na MC i myslę nad zakupem ale chciałabym znać opinie kogoś kto używał
wygląda tak

cherish 
Użytkowniczka
cherish

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2011-12-13, 19:32 

Ojeku, podejrzewam, że ta sprężynka poprostu wyrywa włoski, musi boleć :-|
Ja zdradzam Wam mój sposób na zapalnie mieszków włosowych po depilacji, np. wąsika.
Używam olejku z drzewa herbacianego. Naprawdę pomaga :)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-07-19, 19:18 

A co się tą sprężarka robi? Jak się jej używa?

motylek77 
Początkująca

Wysłany: 2011-08-12, 10:28 

Z kolei ja zawsze po depilacji i to niewazne jaka metoda (wszystkie wypobowane) mialam te okropne krostki zgroza, ale naszczesci znalazlam rozwiazanie poki co dziala skore smaruje kremem HC45 zawiera w sobie sladowe ilosci hydrokortyzonu i naprwde super sobie radzi z tymi krostkami.Moze Wam tez pomoze>>>

mrw111 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-12-21, 16:46 

Ale przecież te krostki szybko schodzą, więc jaki problem ?

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2012-02-09, 14:58 

mrw111 napisał/a:
Ale przecież te krostki szybko schodzą, więc jaki problem ?

wcale nie szybko, ciągle są podrażniane, np. bielizną więc to straszna katorga jest...

Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2012-02-14, 13:14 

Oj tak, to jest masakra. Zwłaszcza po maszynce, kiedy włoski odrastają po 2 dniach, ale po wosku też nie jest różowo:/

Pamiętam, że kiedyś wspominałyście tu Dziewczyny o stosowaniu męskich kosmetyków po goleniu na te newralgiczne miejsca i wtedy średnio mi się to podobało, ale ostatnio miałam trudne przejścia (ogoliłam się rano, ubrałam zaraz po tym dżinsy, po południu jak wróciłam do domu byłam cała czerwona, a krostek było chyba dziesięć milionów :-/ ). Postanowiłam potraktować to balsamem z AA, raz kozie śmierć---> http://www.drogeria-uroda...ucts/21930x.jpg
i o dziwo już po chwili było lepiej, skóra zbladła i przestała piec, po mniej więcej trzech dniach mycia tego w Białym Jeleniu, aplikowaniu balsamu i Sudocremu jakoś zeszło. Teraz nakładam ten balsam po każdym goleniu i na to Sudocrem (o którym już pisałam i wg mnie jest rewelacyjny, wszystko świetnie wysusza). Nie jest idealnie, bo coś zawsze się pojawi, ale dramatu też nie ma.

Natomiast niektóre moje koleżanki twierdzą, że gola się i nie mają żadnego problemu z podrażnieniami, krostkami, uczuciem dyskomfortu. Szczerze mówiąc, nie wiem jak to możliwe, ja mam z tym problem od zawsze, w sensie od gimnazjum, kiedy zaczęłam się depilować i nie wyobrażam sobie golić się a zaraz potem nakładać na to jakiś perfumowany kolorowy balsam jak do reszty ciała, bo chyba bym zeszła, taką dostałabym alergię :(, ale są ponoć szczęściary, którym nie robi to różnicy i nie doświadczają takich katuszy.

Odpowiedz do tematu